ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό ....

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Ειδήσεις σε ένα λεπτό ....



  •  Οι λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας της πόλης μας επιτάσσουν  εκτός από θέληση και αγάπη για την πόλη,  ικανούς και έμπειρους αυτοδιοικητικούς που δεν θα υφαρπάζουν κάθε φορά την ψήφο των συνδημοτών,  μας υποσχόμενοι πράγματα ανέφικτα στο να υλοποιηθούν. Γενικόλογες τοποθετήσεις και ευχολόγια έχουμε ακούσει άλλωστε πολλές φορές από όσους διεκδίκησαν και πήραν θέσεις ευθύνης χωρίς να αλλάξει κάτι δραματικά στα ίδια και τα ίδια προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη μας ( κυκλοφοριακό, καθαριότητα, "ζούγκλες" μέσα στον αστικό ιστό κ.ο..κ) και που δεν θα λυθούν εάν οι πολλοί δεν πιέσουν ώστε να αλλάξουν οι πολιτικές και όχι τα πρόσωπα που θα τα διαχειριστούν. Έτσι καλύτερα να πιέσετε στο να αλλάξουν πολιτική στα θέματα αυτά,  παρά να απογοητεύεστε κάθε φορά πως και αυτοί δεν κατάφεραν να επιλύσουν τα ίδια και τα ίδια προβλήματα. Όσο στηρίζετε και ψηφίζετε λαϊκιστές θα πρέπει να γνωρίζετε πως κανένα όφελος δεν θα υπάρχει για την πόλη και σίγουρα η πόλη δεν θα πάει ΜΠΡΟΣΤΑ,  όσο επιλέγετε να εξισώνετε όσους λένε ΟΧΙ σε όλα,  και δεν στηρίζετε όσους δεν κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. 

  • Δεν κρίνουμε θετική ή αρνητικά κανέναν που δεν γνωρίζουμε ή δεν έχουμε κάτι να του προσάψουμε κάτι. 

  • Άρχισαν οι ανακοινώσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας,  που εν πολλοίς φανερώνουν και το ιδεολογικό στίγμα ή το "μπάχαλο" που επικρατεί σε αυτές. Γιατί η επιλογή υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που θα επανδρώσουν τα ψηφοδέλτια είναι μια διαδικασία πολλή σοβαρή αφού κάποιοι από αυτούς θα κληθούν να διαχειριστούν τα δικά μας προβλήματα εάν και εφόσον οι πολλοί τους επιλέξουν για να αναλάβουν θέσεις ευθύνης. Η πόλη είναι μικρή και γνωριζόμαστε όλες και όλοι αρκετά καλά  με τον δικό μας ρόλο να γίνεται πιο "εύκολος" όταν ο καιροσκοπισμός είναι πρόδηλος γιατί δεν μπορείς να είσαι με τον "θύτη" και με το θύμα ταυτόχρονα. Από τις ΚΑΘΑΡΕΣ επιλογές υποψηφίων δημοτικών συμβούλων θα κριθεί εν πολλοίς και η μάχη των δημοτικών εκλογών αφού δεν υπάρχει κάποιος επικεφαλής που θα "σαρώσει" κερδίζοντας από τον πρώτο γύρο την εκλογική διαδικασία με ένα 51% που δεν θα άφηνε σε κανέναν αμφιβολία για τις ηγετικές του ικανότητες. Όταν εμείς θα πηγαίνουμε για να εκλέξουμε δήμαρχο στο β΄ γύρο μια σειρά πολιτών όμορων δήμων μας θα έχουν ήδη δήμαρχο , κάτι που δίνει σε πολλούς την ψευδαίσθηση πως έχουν τύχη για θέσεις ευθύνης. Άλλωστε δικαίωμα στο όνειρο έχουν όλοι και γιατί όχι όλες που βλέποντας πως δεν υπάρχει κάποιο αδιαμφησβήτητο φαβορί θέτουν τον εαυτό τους στην κρίση μας. 


  • Καλή η πολυφωνία στις δημοτικές παρατάξεις αλλά είναι υποκρισία να συνυπάρχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο όσοι έχουν τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις σε ένα σωρό βασικά θέματα με την ελπίδα πως όλοι οι ψηφοφόροι θα βρουν κάποιον για να "ταυτιστούν". Όμως το καράβι του δήμου την επομένη της ανάδειξης νέας διοίκησης θα πρέπει να κινηθεί προς κάποια κατεύθυνση και να εφαρμόσει κάποια πολιτική που έχει ατυχώς και χρώμα και κόμμα και σε καμία περίπτωση δεν θα σας σώσουν οι απολιτίκ! Άλλωστε δεν υπάρχει σωτηρία όπως έχουμε γράψει εκατοντάδες φορές έως σήμερα από ετερόκλητες ομάδες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων εις βάρος του συνόλου. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση βρεθεί λύση σε κανένας σας πρόβλημα με ευχολόγια ή "εξορκισμούς" μιας θλιβερής πραγματικότητας που ενώ μας πληγώνει όλους κάποιοι προτείνουν εφικτές λύσεις και κάποιοι και είναι αρκετοί ως "Κασιδιάρηδες" επιλέγουν ηθελημένα να ανατρέψουν ένα σύστημα για να φέρουν ως λύση το ΧΑΟΣ! Εμείς που φυσικά και δεν είμαστε εδώ για να χαϊδέψουμε τα αυτιά κανενός έχουμε χρέος να σας υποδείξουμε τις "παραφωνίες" μέσα στις δημοτικές παρατάξεις χωρίς να ευελπιστούμε πως θα σας αποτρέψουμε για ένα ακόμη λάθος για το οποίο θα "κλαίτε" διαδικτυακά κάποιους μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές. Σε κάθε περίπτωση όσοι έχετε την ψευδαίσθηση πως οι επιλογές δεν είναι ενδεικτικές του τι θα επακολουθήσει θυμηθείτε με τι χαρά υποδεχθήκατε την νέα διοίκηση ( το νέα φυσικά ήταν όσοι επικαλέστηκαν μια πιο διαφανή διαχείριση και αποστάτησαν) και τι από όσα σας είχαν υποσχεθεί προεκλογικά έχει υλοποιηθεί τρία χρόνια μετά. 
  • Έχει αρκετά θέματα αυτό το δημοτικό συμβούλιο που θα καταδείξουν την ιδεολογική κατεύθυνση των δημοτικών παρατάξεων. 

  • Έπαθαν και έμαθαν στην δημοτική παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" που περνάει από κόσκινο τους υποψηφίους που θα επανδρώσουν το ανανεωμένο κατά 60% ψηφοδέλτιο της παράταξης με ανθρώπους που τουλάχιστον δεν θα τους προδώσουν. Δύσκολο το εγχείρημα και από αυτό θα κριθεί και εν πολλοίς η δική της τύχη στις κάλπες του 2023. Η υπεύθυνη στάση που κρατάει μέσα στα δημοτικά συμβούλια έχει εκτιμηθεί αρκετά από πολλούς και όχι μόνο κεντροδεξιούς και απομένει να δούμε εάν αυτό θα επηρεάσει την κρίση τους και ΚΥΡΙΩΣ  την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές του 2023,  που θα γίνουν σε ένα έντονα πολωμένο πολιτικό κλίμα. Μάλλον επιθυμούν να μην γίνονται αρνητικό θέμα στα τοπικά ΜΜΕ της πόλης μας και το έχουν επιτύχει σε μεγάλο βαθμό κόβοντας και από εμάς τις τάχα "δολοφονίες χαρακτήρων" όπως χαρακτηρίζει την ΑΛΗΘΕΙΑ πρώην δημοτικός της σύμβουλος που κάνοντας τις δικές του επιλογές αποφάσισε να συνδράμει μια διοίκηση με σαφές ΑΡΙΣΤΕΡΟ πρόσημο και ας φωνάζουν διαδικτυακά οι εχθροί της Αστικής μας Δημοκρατίας πως δεν έχει! 


  • Οι γεωπόνοι του δήμου μας προφανέστατα και είναι γνώστες του "βαθύ" κλαδέματος που γίνεται σε δένδρα της πόλης. Όμως οι λαϊκιστές συνεχίζουν και αναρτούν την ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ τους για μείωση του πρασίνου χωρίς να κατανοούν πως δεν υπάρχει κανένα όφελος από το να κρατούμε όρθια ξερά κούτσουρα δένδρων που έχουν φάει τα ψωμιά τους. Τέτοια δένδρα σε νησίδες είναι επικίνδυνα για την οδική ασφάλεια είναι "καινοτομία" της πόλης μας η ύπαρξή τους και για εμάς θα έπρεπε να κοπούν τελείως και να αντικατασταθούν από λουλούδια αφού οι νησίδες δεν ενδείκνυται για να παίζει τον "οικολόγο" ουδείς. 

  • Προοδευτική συμμαχία με οπαδούς του Σταλινισμού δεν γίνεται! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: