ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τόνια Αντωνίου: ερώτηση στη Βουλή για την παιδική προστασία στη νότια Αθήνα

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Τόνια Αντωνίου: ερώτηση στη Βουλή για την παιδική προστασία στη νότια Αθήνα




Με Ερώτησή της προς τους υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Τόνια Αντωνίου, θέτει το ζήτημα της ενίσχυσης του σχολικού συστήματος και των υποστηρικτικών δομών του στη νότια Αθήνα, για την έγκαιρη διάγνωση και προστασία των παιδιών από σεξουαλική κακοποίηση, καθώς και άλλες σοβαρές μορφές κακοποίησης, εκμετάλλευσης και παραμέλησης.
Αναφερόμενη στην συνολικά αυξητική τάση μέσα στο 2022 των σοβαρών περιστατικών σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης, οικονομικής εκμετάλλευσης, αλλά και παραμέλησης παιδιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Χαμόγελου του Παιδιού, ζητά πληροφόρηση για τη γεωγραφική κατανομή και τον αριθμό των υποθέσεων κακοποιήσεων παιδιών στους 13 Δήμους της νότιας Αθήνας. Επιπλέον, ζητά στοιχεία για τον αριθμό των σχολικών υποστηρικτικών δομών, των Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών που εργάζονται σε αυτές, την αναλογία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε σχέση με τον καλυπτόμενο μαθητικό πληθυσμό και την ενίσχυσή τους με προσλήψεις.

Τέλος, θέτει ερωτήματα σχετικά με την εκπαίδευση και επιμόρφωση του επιστημονικού προσωπικού και των εκπαιδευτικών, ώστε να μπορούν να εντοπίσουν και να διαχειριστούν κατάλληλα και με ευαισθησία περιστατικά ακραίας παραμέλησης, κακοποίησης, οικονομικής εκμετάλλευσης και ειδικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών.

Την Ερώτηση συνυπογράφει και η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου, τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: