ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Παναγιώτης Κόκλας: Κλαδεύουμε το άρρωστο κομμάτι του δένδρου και αφήνουμε το υγειές ς να αναπτυχθεί

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Παναγιώτης Κόκλας: Κλαδεύουμε το άρρωστο κομμάτι του δένδρου και αφήνουμε το υγειές ς να αναπτυχθεί


Κάποιοι αναρωτιέστε γιατί κλαδεύουμε τις λευκές ή γιατί σε κάποιες περιπτώσεις τις ξεριζώνουμε και τις αντικαθιστούμε με άλλα δέντρα. Αρκετές λεύκες στην πόλη μας έχουν επηρεαστεί από μία αρρώστια – μύκητα . Έτσι λοιπόν παρεμβαίνουμε ανάλογα με το ποσοστό επιρροής της ασθένειας στο κάθε δέντρο .
Δηλαδή κλαδεύουμε το άρρωστο κομμάτι και αφήνουμε το υγειές να αναπτυχθεί.
Η εικόνα μπορεί να μην μας είναι ευχάριστη ,αλλά προσπαθούμε με τις παρεμβάσεις μας να σώσουμε όσο πιο πολλά μπορούμε και λόγο της κλιματικής αλλαγής( ακραία καιρικά φαινόμενα ) να αποφύγουμε κάποιο ατύχημα από πτώσεις κλαδιών ή δέντρων .




Αυτές που θα αναγκαστούμε λόγο της ασθένειας να τις ξεριζώσουμε θα τις αντικαταστήσουμε .



 

Η οποιαδήποτε παρέμβαση γίνεται είναι βάση των εκτιμήσεων των γεωπόνων του Δήμου μας τις οποίες οφείλουμε να σεβαστούμε και να τις υλοποιήσουμε.

Με Εκτίμηση
Κόκλας Παναγιώτης
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Δημοτικής Αστυνομίας

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ:  Δεν θα πείσει τους επαγγελματίες "οικολόγους" ή τους λαϊκιστές της πόλης για την ορθότητα του κλαδέματος που γίνεται με βάση τις οδηγίες των ειδικών αλλά εμείς τουλάχιστον ως τοπικό ΜΜΕ που σεβόμαστε εσάς που μας διαβάζετε σας μεταφέρουμε την ανάρτησή του μπας και προβληματιστείτε. Άλλωστε τι όφελος θα μπορούσε να έχει μια διοίκηση από το να κόβει υγιή δένδρα αφού στα σημεία που είναι δεν πρόκειται να κατασκευαστεί κάτι και δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος από εμπορική δραστηριότητα. Βέβαια αυτά είναι ψιλά γράμματα για όσους έτσι και αλλιώς έχουν μάθει να πολιτεύονται με βασικό τους χαρακτηρισμό έναν λαϊκισμό που είναι διάχυτος σε μια πόλη που δύσκολα ξεχωρίζει τον θύτη από το θύμα. Το τι δουλειά έχει γίνει στο πράσινο από τότε που ανέλαβε Αντιδήμαρχος ο κος Κόκλας είναι κάτι που στενοχωρεί όλους όσους δεν θέλουν να αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ σε αυτή την πόλη. Το κακό είναι πως όλες αυτές οι προσπάθειες θα αποβούν μάταιες αφού είναι εμφανές πως η πόλη κινείται σε ρυθμούς να φύγουν αυτοί και ας έρθουν όποιοι να είναι! Τώρα εάν αυτοί είναι χειρότεροι ή καλύτεροι ουδόλως ενδιαφέρει μια τοπική κοινωνία που ως ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ  έτσι και αλλιώς δεν αξίζει καλύτερη τύχη από αυτή που έχει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: