ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Είναι δυνατόν με τόση "δημόσια" περιουσία ο δήμος μας να εκμισθώνει χώρο για κοινωνικό παντοπωλείο;

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Είναι δυνατόν με τόση "δημόσια" περιουσία ο δήμος μας να εκμισθώνει χώρο για κοινωνικό παντοπωλείο;


Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 20 του τρέχοντος μηνός είναι η παράταση ή μη μίσθωσης ακινήτου επί της λεωφόρου Ηρώς Κωνσταντοπούλου όπου στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου μας. 

Δεν γνωρίζουμε πόσοι από τους 41 δημοτικούς μας συμβούλους γνωρίζουν το ετήσιο τίμημα και τον ιδιοκτήτη του ακινήτου αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το "καλό" της πόλης που στο μυαλό τους είναι κάτι ανεξάρτητο από τα οικονομικά του δήμου μας που για δεκαετίες συντηρείται από τις ετήσιες κρατικές επιχορηγήσεις που ξοδεύονται για να μεγαλώνει η ΣΟΒΙΕΤΙΑ μας. 

Γκόμενες, πρώην και νυν, αδέλφια , ξαδέλφια και μακρινοί συγγενείς είναι τα επιτεύγματα κάθε διοίκησης που μέσω των "αντικειμενικών" κριτηρίων του ΑΣΕΠ ή μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ ή  με συμβάσεις ορισμένου χρόνου των ΝΠΔΔ του δήμου μας βολεύονται για να περνάνε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα. 

Η διαφάνεια που αναζητά τώρα ο κος Ψυρρόπουλος ήταν γράμμα ΚΕΝΟ επί της διοικήσεως που και αυτός υπήρξε Αντιδήμαρχος αφού έφτασαν στο σημείο να υπάρχουν από την ίδια οικογένεια τρεις μισθοδοτούμενοι από την ΣΟΒΙΕΤΙΑ μας. 

Τυχαίο και το γεγονός πως η πρόεδρος του ΣΕΔΗ και ο γιος της συνδράμουν ως εργαζόμενοι στην καλή λειτουργία του δήμου μας ενώ απασχολούνται σε ΝΠΔΔ του δήμου μας ακόμα και δημοτικοί σύμβουλοι κάτι απολύτως ΝΟΜΙΜΟ αφού οι αποσπάσεις από άλλους κρατικούς οργανισμούς του δημοσίου παρέχουν αυτή την δυνατότητα. 

Το θέμα της στέγασης δομών και κυρίως των ενοικίων φυσικά και θα έπρεπε να απασχολεί την αντιπολίτευση αφού τα μισθώματα δεν συνάδουν με τις τρέχουσες εμπορικές τιμές και ο δήμος πληρώνει πάντα παραπάνω χρήματα από ό,τι θα έδινε ένας ιδιώτης για το ίδιο ακίνητο. 

Αναμένουμε με ενδιαφέρον λίγο πριν την λήξη της συνεδρίασης όταν θα περάσει στα γρήγορα και αυτή η παράταση να δούμε πόσοι δημοτικοί σύμβουλοι θα παραμείνουν για να την υπερψηφίσουν και θεωρούμε δεδομένο πως έως τότε θα έχουν μάθει και πόσα χρόνια υπάρχει αυτή η σύμβαση και το μηνιαίο μίσθωμα ή μάλλον το ετήσιο για να κατανοήσουν και αυτοί πως όσο και εάν ξιφουλκούν αφού έχουν και άλλες φορές περάσει ανάλογες ανανεώσεις δεν τους ενδιαφέρει παρά μόνο να μην τους χαρακτηρίσουν λαϊκιστές όσοι ωφελούνται οικονομικά από τέτοιου είδους συμβάσεις. 

Σε κάθε περίπτωση και επειδή η πόλη γενικότερα ΣΙΩΠΑ θεωρώντας δεδομένο πως οι πολλοί γνωρίζουν και εμείς πιαστήκαμε στον ύπνο όταν ιδιοκτήτης οικίας στην περιοχή μας αποκάλυψε κάποια στοιχεία τα οποία επιβεβαιώσαμε μέσα από την δική μας έρευνα για το εν λόγω θέμα. 

Γράφαμε για την εκμίσθωση του δημοτικού αναψυκτήριου, γράψαμε για την εκμίσθωση του ακινήτου που φιλοξενεί την Κυψέλη Εθελοντών και που χρησιμοποιείται και από την δημοτική αστυνομία που είχε γραφεία και δεν χρειάζονταν να μεταφερθεί εκεί έχουμε τώρα και το κοινωνικό μας παντοπωλείο που παρέχει σε περίπου τριακόσιους ανώνυμους "συνδημότες" μας την "αλληλεγγύη" επιχειρήσεων που τυγχάνουν και προμηθευτές του δήμου μας και ΄όλο αυτό το "γαϊτανάκι" θα συνεχίζεται όσο πάνω από χρώματα και κόμματα συνδράμουν όσοι ευνοούνται! 

Γιατί με λογική κομμάτων και χρωμάτων θα ήταν αδιανόητο ο δήμος Ηλιούπολης αυτός ο αριστερός δήμος με τους τόσους "αγωνιστές" να μην ελέγχει με ποιους υπογράφει συμβάσεις. 

Στο τέλος θα έχουν υπογράψει και σύμβαση με κανέναν από τους κληρονόμους του Νάστου και θα το μάθουμε όταν αυτός πεθάνει! 

ΥΓ: Επειδή στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα καθορίσουν και τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων ας ρωτηθεί ο κος Αντζινάς πόσα εισπράχθηκαν μέσα στους 10 πρώτους μήνες του 2022 για να έχουν και οι δημότες μας πόσο ΤΖΑΜΠΑ ταλαιπωρούνται από τα τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμια και πλατείες της πόλης. Η ερώτηση θα πρέπει να είναι πόσα εισπράχθηκαν και όχι πόσα βεβαιώθηκαν. Άλλωστε και στο παρελθόν είχαμε επισημάνει το θέμα αλλά ουδείς ενδιαφέρθηκε αφού άλλωστε όλες οι δημοτικές παρατάξεις δεν έχουν σκοπό να αυξήσουν τα έσοδα του δήμου αλλά να τα μειώσουν. Στο μόνο που συμφωνούν είναι πως η ετήσια κρατική χρηματοδότηση δεν φτάνει θεωρώντας προφανώς πως το κράτος μας δεν είναι χρεοκοπημένο και πως μπορεί να τους δίνει περισσότερα λεφτά για να τα χρησιμοποιούν για ψηφοθηρικούς λόγους. Δηλαδή νέο προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μετά προσπάθεια όλων αυτών να ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ δικαστικά με την συνδρομή των νομικών του δήμου μας που θεωρούν πως πρέπει να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων που έτσι και αλλιώς γνώριζαν πως είναι ορισμένου χρόνου και όχι της τοπικής κοινωνίας που θα κληθεί να πληρώσει περισσότερους φόρους για να συντηρηθούν όλοι αυτοί! 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: