ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τα τέλη που πληρώνουν στον δήμο Αλίμου για να λυθούν και οι απορίες όσων θεωρούν λογικό να παραχωρούνται "ΤΖΑΜΠΑ" ή με λιγότερο οικονομικό τίμημα οι κοινόχρηστοι χώροι του δήμου μας

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Τα τέλη που πληρώνουν στον δήμο Αλίμου για να λυθούν και οι απορίες όσων θεωρούν λογικό να παραχωρούνται "ΤΖΑΜΠΑ" ή με λιγότερο οικονομικό τίμημα οι κοινόχρηστοι χώροι του δήμου μας


53 ευρώ το τ.μ ετησίως είναι το  ΤΕΛΟΣ κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για το έτος 2023 στον δήμο Αλίμου στα κεντρικά του σημεία ενώ οι τιμές μειώνονται στα 48 ευρώ ετησίως το τ.μ ή στα 34 ευρώ για όλες τις υπόλοιπες οδούς που δεν είναι στις δύο πρώτες κατηγορίες. 

Μπορείτε να δείτε εδώ  αναλυτικά τα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλίμου που πέρασε ομόφωνα με ΜΙΑ λευκή ψήφο αφού στον όμορο δήμο ο λαϊκισμός δεν είναι στα φόρτε του. 

Δεν ανεβάσαμε το έγγραφο για να δείτε μόνο το ΤΕΛΟΣ κατάληψης ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ από καφετέριες και γενικότερα χώρους εστίασης αλλά για να δείτε πως εκεί δεν καταλαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ κοινόχρηστοι χώροι από σκάφη που "άραξαν" στη στεριά αλλά εκτός από το πρόστιμο των 200 ευρώ αυτά απομακρύνονται από τους δρόμους ή όπου ο ιδιοκτήτης τους τα έχει παρατήσει για να γλιτώσει τα τέλη μιας Μαρίνας που είναι και η πιο ενδεδειγμένη λύση όταν μιλάμε για σκάφη! 


Ο δήμος Αλίμου με την δημοτική του αστυνομία έχει επιβάλει έως σήμερα πρόστιμα χιλιάδων ευρώ σε επιχειρήσεις εστίασης αφού εκεί τα μπραβιλίκια δεν περνάνε! 

Σε κάθε περίπτωση η διαφορά νοοτροπίας και κυρίως της έννοιας της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος μας κάνει να αναρτήσουμε τις τιμές που παίζουν εκεί χωρίς να τις θεωρούμε απόλυτα σωστές αφού για εμάς και εκεί οι κοινόχρηστοι χώροι παραχωρούνται σε τιμές που δεν συνάδουν με την τρέχουσα εμπορική αξία αλλά φανταζόμαστε πως και εκεί επικρατεί η αντίληψη της στήριξης της τοπικής αγοράς που δεν επιτυγχάνεται βέβαια με μειωμένα ΤΕΛΗ αφού υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαν να κάνουν οι δήμαρχοι εάν πραγματικά ήθελαν οι δήμοι τους να γίνουν πόλοι έλξεως μεγάλων επιχειρήσεων και όχι επιχειρήσεων που εάν και δεν τους το λένε οι πολιτικοί έχουν ημερομηνία λήξης! 

Αυτά και φυσικά μας έκανε και εμάς έκπληξη πως ο δήμαρχος Αλίμου κος Ανδρέας Κονδύλης ένιωσε την ανάγκη να βγει ΔΗΜΟΣΙΑ και να καταγγείλει τις απειλές που δέχεται από ανθρώπους της νύχτας αλλά και εν ενεργεία αστυνομικό και θέλουμε να δούμε την εξέλιξη και κυρίως εάν ο αστυνομικός θα αποταχθεί ή θα μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία! 

Υποσχέθηκε πως θα δώσει και ονόματα εάν και θεωρούμε βέβαιο πως οι αρχές ήδη τα γνωρίζουν και κάνουν τις απαιτούμενες κινήσεις για να "δέσουν" την υπόθεση ενώ γρήγορα θα πρέπει να αναμένουμε και συλλήψεις. 
Άλλωστε έως και το τέλος του έτους η ΕΛ.ΑΣ θα είναι ιδιαίτερα δραστήρια και με πολλές επιτυχίες αφού γνωστά εδώ και καιρό πρόσωπα στις αρχές θα βρεθούν προφυλακισμένα με δικογραφίες που ετοιμάζονται από το σώμα δίωξης εκβιαστών με την συνέργεια και άλλων υπηρεσιών της κρατικής μηχανής. 

Αφού δεν έχουμε άρτο είπαν στην κυβέρνηση να μας δώσουν "θέαμα" που δεν θεωρούμε πως θα κατευνάσει και πολύ μια κοινωνία που είναι στα κάγκελα εξαιτίας των έντονων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει! 

Το να βρεθούν 20-30 ποινικοί στον φυσικό τους χώρο είναι βέβαια κάτι το θετικό για την κοινωνία αλλά δεν θα της γεμίσει και το καλάθι της νοικοκυράς και σίγουρα δεν θα πέσει ουδείς από τα σύννεφα με τις συλλήψεις που θα κάνουν! 

Δείτε και στο notia.gr ( κάντε κλικ εδώ)  τις καταγγελίες του δημάρχου κ. Ανδρέα Κονδύλη αφού εμείς με το θέμα αυτό δεν θα ασχοληθούμε πριν η ΕΛ.ΑΣ κάνει επιτέλους την δουλειά της! Πάντως κυβερνητικές πηγές διαρρέουν πως έως το τέλος του έτους 30-40 σκληροί ποινικοί θα έχουν προφυλακιστεί! Άλλωστε όλη η δράση τους περιγράφετε σε υπόμνημα που είχε πάει στον Εισαγγελέα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κος Μιχάλης Χρυσοχοίδης και που έως σήμερα μόλις δύο από αυτούς είναι νεκροί και σε επτά έχουν ασκηθεί διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα κάτι βέβαια που έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν. Ίδωμεν εμείς θεωρούμε πως τελικά δεν θα αλλάξουν και πολλά πράγματα εκτός και  μας διαφεύγει κάτι! 


Δείτε και τι πληρώνει στο Χαλάνδρι επιχειρηματίας της πόλης μας που έχει επιχείρηση και εκεί για να δείτε πως τελικά δεν είναι τα 50 ευρώ το έτος ανά τετραγωνικό μέτρο πολλά 




Δεν υπάρχουν σχόλια: