ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Παρά τις χθεσινές διαφοροποιήσεις όλοι συμφώνησαν πως το δικαίωμα στην εργασία είναι σεβαστό και πως όποιος προσλαμβάνεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου πρέπει να γίνει ΜΟΝΙΜΟΣ!

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Παρά τις χθεσινές διαφοροποιήσεις όλοι συμφώνησαν πως το δικαίωμα στην εργασία είναι σεβαστό και πως όποιος προσλαμβάνεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου πρέπει να γίνει ΜΟΝΙΜΟΣ!

 


Το πρώτο θέμα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου ήταν: 
Λήψη ή μη πολιτικής απόφασης για την μη άσκηση ενδίκων μέσων από τον Δήμο Ηλιούπολης στην περίπτωση θετικής πρωτόδικης απόφασης που αφορά την μετατροπή της εργασιακής σχέσης υπαλλήλων

Επειδή ίσως κάποιοι δημότες μας δεν το κατάλαβαν το παραπάνω λέει πως εργαζόμενοι που έχουν σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου εάν παραμείνουν για περισσότερο διάστημα στις θέσεις τους ( αυτό παίζει γιατί πολλοί πλέον οι υπάλληλοι της καθαριότητας που "χάνονται" μέσα σε γραφεία) πρέπει ο δήμος να ΜΗΝ ασκεί ένδικα μέσα εάν πετύχουν κάποια δικαστική απόφαση που να λέει πως πρέπει να παραμείνουν επειδή καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου! 

Δηλαδή σε απλά ελληνικά έτσι και χωθείς στο δήμο έστω και λόγο της πανδημίας πρέπει να γίνεσαι ΜΟΝΙΜΟΣ αφού χρειαζόμαστε ΧΙΛΙΑΔΕΣ εργαζομένους μιας και ΟΥΔΕΙΣ θέλει την ιδιωτικοποίηση δομών που θα είναι επικερδής για τις ΤΣΕΠΕΣ όλων μας αφού θα μειώσει το ΚΟΣΤΟΣ , θα εξαλείψει τις ΜΙΖΕΣ στις προμήθειες και στα σέρβις ενός στόλου απορριμματοφόρων που στον δήμο μας είναι παλιάς τεχνολογίας και έτοιμος για αλλαγή και φυσικά γύρω από το "πάρτι" της ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ χορεύουν όσοι διαχρονικά θεωρούν πως μπορεί να έρθει ΑΝΑΠΤΥΞΗ και επενδύσεις σε ένα κράτος όπου στην τοπική του Αυτοδιοίκηση κυκλοφορούν σύμφωνα και με παλιότερη έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη  απίστευτη ΔΙΑΦΘΟΡΑ. 

Έτσι ενώ εδώ και χρόνια ΙΔΙΩΤΕΣ συντηρούν τα αυτοκίνητα του δήμου μας και είναι πολλά , ενώ εδώ και χρόνια ΙΔΙΩΤΕΣ περιποιούνται το ΠΡΑΣΙΝΟ, ιδιώτες φτιάχνουν ή κάνουν παρεμβάσεις στις πλατείες και τα πάρκα μας το ΣΕΔΗ διεκδικεί και πετυχαίνει όπως είδαμε χθες την διατήρηση περί των 900 υπαλλήλων τους οποίους επιθυμεί να γίνουν ΟΛΟΙ μόνιμοι αφού μόλις το 45% από αυτούς έχει επιτύχει την πολυπόθητη ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ. 

Τι εξασφαλίζει αυτή ; Περισσότερο θράσος ώστε εάν κάποιος δημότης παρατηρήσει την έλλειψη καθαριότητας να τον καλέσουν τα πρωτοπαλίκαρα της κα Καραγιαννίδου να πιάσει σκούπα και φαράσι αφού δεν είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν την πόλη ΚΑΘΑΡΗ αφού είναι ΛΙΓΟΙ σιωπώντας όμως ως σωματείο για το ΓΕΓΟΝΟΣ πως αρκετοί που βρίσκονται στην λίστα των μισθοδοτούμενων στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ καταλήγουν μετά από λίγο καιρό σε άλλες υπηρεσίες μακριά από την δύσκολη ομολογουμένως και σκληρή εργασία του υπαλλήλου καθαριότητας. 

Ίσως και να συμφωνούσαμε ως τοπικό ΜΜΕ με το ΣΕΔΗ εάν μας έλεγαν πως χρειαζόμαστε 300 ΜΟΝΙΜΟΥΣ εργαζομένους στον τομέα καθαριότητας και η πόλη θα ΕΛΑΜΠΕ αλλά δεν θα τους ακούσετε ΠΟΤΕ να ομιλούν για νούμερα και αριθμούς ή για κόστος αφού αυτά είναι καπιταλιστικά και το χρήμα ρέει για αυτούς άφθονο στις λίστες Πέτσα που δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες ενός μήνα για πληρωμές υπαλλήλων καθαριότητας παρά μόνο 5 μεγάλων δήμων της Αττικής. 

Για το πόσες ώρες δουλεύουν και ποιος τους ελέγχει είναι εμφανές πως δεν έχουν αφεντικά αφού η κα Καραγιαννίδου ( πρόεδρος του ΣΕΔΗ) στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο απευθυνόμενη στον δήμαρχο του είπε κατά λέξη " άλλα λέμε και άλλα απαντάς" προφανώς επειδή δεν την κάλυψε ένας δήμαρχος που κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την νοσηρή κατάσταση αφήνοντας την πόλη να βρωμάει! 

Παρά την διαφοροποίηση της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" του κ. Τάσου Ευσταθίου που απείχε και δεν ΨΗΦΙΣΕ θετικά στον παραλογισμό που χθες πέρασε με την συνδρομή και των δικηγόρων του δήμου μας ( δεν θα αναφερθούμε καν στην εισήγηση του κ. Μανταδάκη) ΟΧΙ δεν ακούστηκε επειδή ΟΛΕΣ οι δημοτικές παρατάξεις θεωρούν πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θιγεί ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ- ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ χαρακτήρας της δομής καθαριότητας αφού για αυτούς είναι ΜΑΛΛΟΝ αδιανόητο να ενεργούν στην καθαριότητα φαράσια και σκούπες ιδιωτών αλλά μόνο ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ- ΔΗΜΟΣΙΩΝ υπαλλήλων που έχουν δείξει και στον Δήμο Αθηναίων τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας πως δεν μπορούν. 

Δεν θέλουν όμως να ενεργήσουν και όσοι θα μπορούσαν ΚΑΛΥΤΕΡΑ με λιγότερους υπαλλήλους γιατί απλά νιώθουν προνομιούχοι ως ΜΟΝΙΜΟΙ υπάλληλοι που δεν πρέπει να αξιολογούνται και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να απολύονται! 

Το δικαίωμα στην εργασία είναι ΣΕΒΑΣΤΟ μόνο για αυτούς και όχι για τα εκατομμύρια εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που δίνουν καθημερινά τις εξετάσεις τους απέναντι σε αφεντικά που τις περισσότερες των περιπτώσεων δεν τηρούν ούτε τις νόμιμες υποχρεώσεις τους. 

Η ΣΟΒΙΕΤΙΑ στηρίζει και τους μικρομεσαίους πολεμώντας τις πολυεθνικές που έχουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας αλλά έχουν το "ελάττωμα" να αξιολογούν τους υπαλλήλους τους και να δίνουν μπόνους στους πιο παραγωγικούς. 

Έγκλημα γιατί ο ισοπεδωτισμός προς τα κάτω οδηγεί μια κοινωνία στον γκρεμό και την χώρα σε νέα χρεοκοπία. 

Το πάρτι στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι "μεγάλοι περίπατοι" δεν θα κοπεί ποτέ όσο το κράτος ή ο δήμος παίζει τον επιχειρηματία που ξοδεύει περισσότερα από όσα μπορεί να παράγει. 

Ο υπουργός Εσωτερικών κος Μάκης Βορίδης δεν έχει κανένα πρόβλημα να ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ τους πάντες άλλωστε όσα πιστεύει τα κρατάει για τον εαυτό του και εν όψει εκλογών θα φορτώσει στις πλάτες των Ελληνίδων και των Ελλήνων φορολογούμενων μερικές ακόμα χιλιάδες ΜΟΝΙΜΩΝ υπαλλήλων στους ΟΤΑ. 

Το μόνο που δεν μπορεί να κάνει γιατί η χώρα δεν αντέχει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ είναι να μονιμοποιήσει τους πάντες και θα τιμωρηθεί στις εκλογές για αυτό από όσους δεν θα δουν μονιμοποίηση αλλά θα κερδίσει ψήφους από όσους επιθυμούσαν και επιθυμούν το "πάρτι" σπατάλης στην τοπική αυτοδιοίκηση να λάβει τέλος όπως και όλες οι κακές συνήθειες που μας οδήγησαν ως χώρα στη χρεοκοπία. 

Αυτό το "πάρτι" με βεβαιότητα σας λέμε πως δεν το σταμάτησε και αυτή η κυβέρνηση που έπαιξε και συνεχίζει να παίζει με την αγωνία χιλιάδων συμβασιούχων που ελπίζουν πως θα είναι μέσα στους τυχερούς που θα μονιμοποιηθούν τους επόμενους μήνες. 

Καλά κάνουν οι εργαζόμενοι και ζητούν την μονιμοποίησή τους , και πολύ καλύτερα δεν νοιάζονται εάν η πατρίδα χρεοκοπήσει και πάλι. Άλλωστε ο πατριωτισμός τους έχει κριθεί , ζυγιστεί και μετρηθεί εδώ και δεκαετίες όταν βλέπουν την διπλανή Τουρκία να αγοράζει 10 μαχητικά εμείς μόλις 7 και πιέζει στο να πάρουμε και λιγότερα. 

Γιατί ο Έλληνας και η Ελληνίδα έχει την φαντασία πως μπορεί να νικήσει χειρότερα εξοπλισμένος και με λιγότερο πληθυσμό κράτη μεγαλύτερα από αυτό αφού θεωρεί πως αυτό θα συμβεί με τις πλάτες άλλων. 

Όπως συνέβη άλλωστε και στο παρελθόν που ήταν αρκετό να είσαι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας για να διπλασιάσεις την έκταση της χώρας σου χωρίς να ρίξεις μισή τουφεκιά! 

Όμως ατυχώς για εμάς η Τουρκία ήταν και παραμένει ένας σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ το ίδιο ή και περισσότερο χρήσιμη για τις ΗΠΑ που κάνουν κουμάντο και σίγουρα κάνει περισσότερες προσπάθειες για να απαλλαγεί από το βάρος της Ανατολής και να γίνει κομμάτι της Δύσης έστω και εάν η τελευταία δεν επιθυμεί να την εντάξει πλήρως στους κόλπους της για λόγους που έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το πολιτικό της σύστημα που δεν σέβεται τις αρχές και τις αξίες της Δύσης. 

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε πως το ΧΘΕΣΙΝΟ ομόφωνο ψήφισμα αφού η παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" αποχώρησε από την ψήφιση ώστε να μην υπάρχει ΟΧΙ , δηλαδή διαφορετική άποψη δείχνει πως στις κάλπες του 2023 θα έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε όσους θεωρούν πως η ΣΟΒΙΕΤΙΑ μας μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα και σε καμία περίπτωση ανάμεσα σε όσους θέλουν την διατήρησή της και σε όσους θέλουν επιτέλους να γκρεμιστεί. 

Επειδή είδαμε από συνδημότη μας ανάρτηση για τον ηλεκτροφωτισμό που διορθώθηκε στο σκέλος πως τάχα δημοτικοί υπάλληλοι όμορου δήμου έχουν την ικανότητα τοποθέτησης νέων φωτιστικών led να τονίσουμε πως η διοίκηση του όμορου δήμου έχει δώσει ελλιπή στοιχεία σε ότι αφορά την αγορά νέων φωτιστικών σωμάτων τύπου led και πως αυτά που τελικά θα τοποθετήσει θα είναι ανάλογα του κ. Κωνσταντέλου στα τρία βήμα ( Βάρη - Βούλα- Βουλιαγμένη) τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε μόνοι σας το δήμο για να δείτε τι φωτισμό τους έβαλε. 

Τον καλούμε μάλιστα να μην παρασύρετε από τις άναρθρες κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ γιατί οι τιμές που επικαλούνται οι "σύντροφοι" δεν έχουν καμία σχέση με την ενεργειακή αναβάθμιση των πόλεων και τα "σκάνδαλα" που εφευρίσκουν θα αποδειχθεί πως είναι λαϊκισμός αφού και οι δικοί τους δήμαρχοι θα καταφύγουν στις Συμβάσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης ή Απόδοσης αφού το κόστος συντήρησης μονίμων υπαλλήλων που θα συντηρούν το δίκτυο είναι απαγορευτικό. 

Υπάρχουν δεκάδες νέες συμβάσεις που έχουν δημοσιευθεί λεπτομέρειές τους στον τύπο εκτός από αυτή του δήμου Αθηναίων και οι φθηνές ΤΙΜΕΣ δεν υπάρχουν εκτός και κάποιοι επιθυμούν να μπουν φωτιστικά μόνο για να μπουν και να μην δει ο δημότης μας ΚΑΜΙΑ διαφορά πέρα από της μείωσης κατανάλωσης που και αυτή παίζει ανάλογα με το τι τοποθετείς. 

Ας ρίξουν μια ματιά και στα παρακάτω ρεπορτάζ όσοι τάχα ενδιαφέρονται μη μας δαγκώσει ο ΙΔΙΩΤΗΣ και ας απαντήσουν και οι κεντροδεξιοί πως εδώ φωνάζουν για 10 εκατομμύρια ευρώ και δεν σκούζουν για τα 1550 ευρώ που μας χρέωσε πέρα από κάθε λογική η Περιφέρεια Αττικής κινέζικα led! 

Νανόπουλος: “Η αναβάθμιση του οδοφωτισμού είναι ένα μεγάλο έργο που αλλάζει την καθημερινότητα των πολιτών”


Μεγάλη επιτυχία! Ο Κωνσταντάτος δίνει 8.200.000 ευρώ για να αγοράσει κινέζικα led

Εμείς θα ήμασταν ευχαριστημένοι να μπουν μη ΚΙΝΕΖΙΚΑ led με κόστος 10.000.000 ευρώ που θα αποπληρωθεί μετά από 12 χρόνια με ΣΕΑ και η μόνη μας ένσταση είναι η χώρα κατασκευής των φωτιστικών επειδή αυτά θα μας συνοδεύουν για πάνω από 30 χρόνια ( και λίγα λέμε) και η ποιότητα των κινεζικών προϊόντων δεν είναι αντάξια άλλων κρατών που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή φωτιστικών. Αυτά και όποιος θέλει πραγματικά να δει ποιες οι διαφορές κινέζικων και δυτικών led μπορεί να επισκεφθεί βράδυ τους δήμους Αλίμου και Ελληνικού- Αργυρούπολης και να δει την διαφορά φωτεινότητας των φωτιστικών που έχουν τοποθετηθεί με γυμνό μάτι. Άμα είναι να βάλουμε led και να μην βλέπουμε ξοδεύοντας και 10.000.000 ευρώ μόνο για να μειώσουμε την κατανάλωση ρεύματος δεν λέμε θα είναι ένα βήμα αλλά εμείς επιθυμούμε για τον δήμο μας άλματα και με αυτούς που εσείς επιλέξατε δεν το βλέπουμε. 

Κοιτάξτε στις επόμενες δημοτικές εκλογές να βγάλετε έναν περισσότερο κρατιστή μπας και βουλιάξει οικονομικά ο δήμος μας και σωθούμε έστω από σπόντα! 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: