ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Φωνάζουν για να εξυπηρετήσουν όσους θεωρούν "εξωφρενικό" να δίνουν μόλις 50 ευρώ τον χρόνο και να καταλαμβάνουν ένα τετραγωνικό κοινόχρηστου χώρου για μην μιλήσουμε για όσα καταλαμβάνουν μη πληρώνοντας ΤΙΠΟΤΑ!

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Φωνάζουν για να εξυπηρετήσουν όσους θεωρούν "εξωφρενικό" να δίνουν μόλις 50 ευρώ τον χρόνο και να καταλαμβάνουν ένα τετραγωνικό κοινόχρηστου χώρου για μην μιλήσουμε για όσα καταλαμβάνουν μη πληρώνοντας ΤΙΠΟΤΑ!

 

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ 

Με απόφαση της διοίκησης του δήμου μας σε καταστήματα εστίασης που καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους στην Α ΖΩΝΗ 1) Πλατεία Εθνικής Αντίστασης & περιμετρικά έως 100μ. (έως τις οδούς Μ. Αντύπα – Κανάρη – Λ. Σοφ. Βενιζέλου έως Πρωτόπαπα ) 2) Πλατεία Ανεξαρτησίας , Πλατεία Φλέμινγκ, Πλατεία Κανάρια η τιμή του τέλους  ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ κοινόχρηστου χώρου  ορίζεται στα 50,00 €/τ.μ ΕΤΗΣΙΩΣ για να το κατανοήσουν και όσοι μάλλον θεωρούν πως άδικα εμείς φωνάζουμε ΧΡΟΝΙΑ ολόκληρα ΓΙΑ τις παραχωρήσεις που γίνονται έναντι ενός πινακίου φακής! 

Δηλαδή ποιος ιδιώτης θα παραχωρούμε ένα τ.μ ιδιοκτησίας του προς 50 ευρώ τον χρόνο και μάλιστα στα πιο εμπορικά σημεία της πόλης; Γνωρίζετε άραγε πόσο είναι τα μισθώματα περιπτέρων ή θεωρείται πως τα δουλεύουν οι ανάπηροι που εξασφάλισαν πριν αρκετές δεκαετίες τις άδειες; 

Το αντίστοιχο τέλος είναι στη Β΄ΖΩΝΗ 25 ευρώ ΕΤΗΣΙΟ τέλος και στη Γ΄ ΖΩΝΗ 20 ευρώ ΕΤΗΣΙΟ τέλος κατάληψης κοινόχρηστων χώρων. Και βέβαια στο μέτρο αντέδρασαν οι συνήθεις ύποπτοι λαϊκιστές του δημοτικού συμβουλίου που προφανέστατα και προσδοκούν πολιτικά οφέλη από επιχειρηματίες που έχουν αποδείξει διαχρονικά πως ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ τους κοινόχρηστους χώρους και που τοποθετούσαν τα τραπεζοκαθίσματά τους ακόμα και πάνω στις ειδικές πλάκες όδευσης τυφλών. 

Τα τετραγωνικά που δηλώνουν και αυτά που τελικά χρησιμοποιούν είναι άλλο θέμα και για αυτό είναι υπεύθυνη η δημοτική αστυνομία. Δεν θεωρούμε δηλαδή πως γνωστή καφετέρια της πόλης πληρώνει ΤΕΛΗ κατάληψης κοινόχρηστων χώρων 50 τ.μ όσα και καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα της. 

Χοντρικά εάν κάποια επιχείρηση στην κεντρική πλατεία καταλαμβάνει 20 τ.μ κοινόχρηστου ΧΩΡΟΥ πληρώνει τον ΧΡΟΝΟ 1000 ευρώ! Εάν θεωρεί κάποιος πως το ποσό αυτό είναι υπερβολικό και πως πρέπει να μην πληρώνεται να βγει να το πει όχι να έρχονται στα δημοτικά συμβούλια και να λένε για επιχειρήσεις που κλείνουν την ώρα που εάν συνεχίσουμε με τις πολιτικές που αυτοί θέλουν θα βάλει λουκέτο ο ΔΗΜΟΣ μας! 

Από την μία να πληρώνουμε 900 υπαλλήλους , από την άλλη να "ΔΩΡΙΖΟΥΜΕ" κοινόχρηστους , αθλητικούς χώρους και πάρκα με ενοίκια που δεν έχουν καμία σχέση με τις τρέχουσες εμπορικές αξίες . και στο τέλος όταν θα χρεοκοπήσει η χώρα και πάλι θα αναγκαστούν τα παιδιά σας να φύγουν στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΗ 2023 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΔΩ 

Δεν είναι εποχές για λαϊκισμό και δεν θεωρούμε πως θα ωφεληθούν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που δεν ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΊΓΟΥΡΑ τα δικά σας συμφέροντα αλλά κάποιων ελάχιστων επιχειρηματιών που έτσι και αλλιώς κάποιοι εκ των οποίων δεν πληρώνουν χρόνια αυτά τα τέλη , τα έχουν ρυθμίσει κάποιοι έκλεισαν τα μαγαζιά τους  και τα παράτησαν,  και οι ελάχιστοι συνεπείς  που τα πληρώνουν δεν διαμαρτύρονται, γιατί γνωρίζουν πως καταλαμβάνουν διπλάσιους χώρους από αυτούς που τελικά δηλώνουν και πληρώνουν. 

Δεν θέλουμε να γίνουμε περισσότερο δεικτικοί με το θέμα που απασχολεί χρόνια τώρα την πλειοψηφία των συνδημοτών μας που δεν αναρωτιούνται για τις φετινές  αυξήσεις αλλά ΓΙΑΤΙ τόσα χρόνια και με τι όφελος  στις διοικήσεις παραχωρούνται με χαμηλά τιμήματα ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ χώροι του δήμου μας. 

Για το πάρκο Ναυαρίνου σε άλλη ανάρτηση αφού οκ είπαμε αξιοποίηση από ιδιώτη αλλά να παίρνει και ο δήμος κάτι , όχι όπως στο δημοτικό αναψυκτήριο Ηλιούπολης  που πληρώνουμε στον ιδιώτη  και την ΕΥΔΑΠ ενώ με τα χρήματα που δίνει τον μήνα δεν νοικιάζει ούτε μαγαζί 80 τ.μ στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης που είναι το χειρότερη εμπορικά συνοικία  της πόλης μας.

Οι ίδιοι που φωνάζουν για την μικρή αύξηση των ΤΕΛΩΝ διαμαρτύρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ που έκανε η κυβέρνηση στο Ελληνικό εκεί που οι επενδυτές θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις ασφαλισμένης εργασίας και όχι χαμηλά αμειβόμενες θέσεις με ανασφάλιστους υπαλλήλους. 

Η ανασφάλιστη εργασία είναι μια πραγματικότητα που εξαιτίας της ΑΝΟΧΗΣ της κυβέρνησης και του ελλιπούς ελέγχου τείνει να γίνει εφιάλτης για χιλιάδες νέους κυρίως εργαζομένους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: