ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Δεν αλλάζει η εικόνα εμμένοντας σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Δεν αλλάζει η εικόνα εμμένοντας σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές

Φωτογραφίες από το facebook συνδημότισσάς μας την οποία ειρωνεύονται οι Ερυθροί Χμερ αντί να εργαστούν για να αλλάξει η κακή εικόνα 


Οι υπερωρίες των υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου μας τρέχουν αλλά η εικόνα παραμένει  κακή. Θέλετε να πω βελτιωμένη από πριν  να το πω, αλλά το κόστος ανεβαίνει παράλληλα. Ήδη παραμένοντας η δομή στον δημόσιο χαρακτήρα που έχει , η ΔΑΠΑΝΗ είναι δεκαπλάσια τουλάχιστον από ότι θα έπαιρνε ο πιο κλέφτης ιδιώτης για να έχει την πόλη μας καθαρή.



Εάν κάποιος διαφωνεί να μας πει πόσοι είναι οι υπάλληλοι ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ στην πόλη μας και πόσο μας στοιχίζει η συντήρηση των μηχανημάτων. Για τις προμήθειες και τις συμβάσεις θα έχουμε άλλωστε από την άλλη εβδομάδα ΜΙΑ σύμβαση την ημέρα!

Έπεσαν σε λάθος χέρια (στα δικά μας δηλαδή) και παρόλο που καμία δημοτική παράταξη δεν στηρίζει την δική μας πρόταση για να απαλλαγούμε επιτέλους από τα τεράστια έξοδα που δαπανώνται στον τομέα Πρασίνου και Καθαριότητας του δήμου μας κάθε χρόνο εμείς θα επιμείνουμε προτείνοντας την ΜΟΝΑΔΙΚΗ λύση που θα μας απαλλάξει και από τα σκουπίδια και από περιττά έξοδα.

Καλούμε για τελευταία φορά τις κεντροδεξιές παρατάξεις να πάρουν ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση για τον τομέα της καθαριότητας .

Σίγουρα θα εμμείνουν στις απόψεις τους για την υπάρχουσα κατάσταση συντηρώντας την Σοβιετία που υπηρετούν πιστά ως άνθρωποι της αυτοδιοίκησης τα τελευταία 20 χρόνια!

Για εμάς δύο είναι οι επιλογές . Η μία να παραμείνει ο τομέας ως έχει και η άλλη να πάει σε ιδιώτη. "Συμμάζεμα" για να κάνουν δεν μπορούν έτσι και αλλιώς και έχει φανεί εδώ και δεκαετίες.

Το κεντροδεξιό συμμάζεμα το είδαμε την περίοδο 2006-2010 και δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε. Ήδη μαζί με την νέα διοίκηση συμπράττουν στελέχη της κεντροδεξιάς σε ένα άνοιγμα του Χατζηδάκη που του εξασφαλίζει ΑΝΟΧΗ από όσους εμμονικά επέλεξαν να στείλουν σπίτι του τον καλύτερο δήμαρχο που είχε η πόλη έως τώρα και αυτός φυσικά ήταν ο Βασίλης Βαλασόπουλος. 

Τώρα εάν δίπλα του κάποιοι δούλευαν για το δικό τους συμφέρον είναι κάτι που δεν τον κάνει ΚΛΕΦΤΗ αλλά απρόσεκτο στις επιλογές του. 

"Άγιος" πάντως για μένα δεν είναι κανείς και όποιος αναζητεί συγχωροχάρτια ας απευθυνθεί αλλού.

Τα παραμύθια για παλαιότερη καθαρή πόλη είναι για "ψεκασμένους". Την περίοδο Κιντή δεν είχαμε ούτε κάδους απορριμάτων ,και την περίοδο Γεωργάκη είχαμε τριπλάσιους υπαλλήλους με περίπου ανάλογο αποτέλεσμα . Εάν νομίζει κανείς πως μπορεί ο δήμος μας να έχει 1000 υπαλλήλους να βγει ΔΗΜΟΣΙΑ και να το πει. Το να κάνουν κριτική στο Χατζηδάκη για την καθαριότητα αυτοί που συμφωνούν για την διατήρηση της δομής στα χέρια του δημοσίου δεν ΠΕΙΘΟΥΝ. 

Άλλωστε αδειάζοντας τα ταμεία ο Γιώργος Χατζηδάκης (εννοώ πληρώνοντας υπερωρίες γιατί οι δήμαρχοι της πόλης μας είναι έντιμοι)  θα φέρει λίγο καλύτερο αποτέλεσμα. Το να διοριστούν όλοι στο δημόσιο δεν παίζει γιατί η χώρα είναι χρεοκοπημένη επομένως ας πάρουν ΘΕΣΗ που να μπορεί να υλοποιηθεί και όχι ευχολόγια.

Για το θέμα της κομποστοποίησης ας αφήσουν τα δελτία τύπου και ας το στείλουν στον Εισαγγελέα, εμείς από εδώ και εμπρός θα κρατάμε ΣΤΑΣΗ σκληρή  προς όλους.

Για εμάς για να τελειώνουμε ο Χατζηδάκης και ο Αντζινάς τα πάνε καλά στην καθαριότητα εφόσον η δομή πρέπει να μείνει όπως λένε ΟΛΕΣ οι δημοτικές παρατάξεις στο Κράτος. Και για κλίκα μίλησε ο Γιώργος Χατζηδάκης, και υπερωρίες έδωσε στους υπαλλήλους και ο Γιάννης Αντζινάς σηκώνει το τηλέφωνο και απαντάει σε όποιον τον καλέσει.


Να πάει ο δήμαρχος να μαζέψει τα σκουπίδια και τα μπάζα  δεν είθισται και δεν το θεωρούμε και σωστό , όπως δεν είναι και σωστό να κρύβονται οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ διαφορετική πρόταση πίσω από την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των υπαλλήλων τους οποίους καλύπτουν για ψηφοθηρικούς λόγους.

Ο Χατζηδάκης θεωρεί πως με αυτούς τους υπαλλήλους και με άλλους που θα πάρει σιγά - σιγά ο δήμος μας θα προχωρήσει. Εάν υπάρχει άλλη ΑΠΟΨΗ να την ακούσουμε στο δημοτικό συμβούλιο.

Προσλήψεις που ζητάνε ΟΛΟΙ να τις κάνουν με τα δικά τους λεφτά , και όχι να ζητάνε από ένα χρεοκοπημένο κράτος να τους πάρει και άλλους αργόσχολους. Άλλωστε ο δήμος μας έχει υπεράριθμους υπαλλήλους ας τους πάρει από αλλού να τους βάλει στην καθαριότητα έστω επόπτες.

Οι ΟΤΑ είναι κύριοι υπεύθυνοι για την χρεοκοπία της χώρας και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί όποιος παρακολουθεί τα δημοτικά συμβούλια όχι αναγκαστικά του δήμου μας αλλά και αλλού και διαπιστώσει την ελαφρότητα με την οποία διαχειρίζονται τα ελλείμματα που οι ίδιοι δημιουργούν

Για τους μετακλητούς του νέου δημάρχου έχω να πω πως ΔΕΝ ασχολούμαι. Πιστεύω πως κάθε διοίκηση που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει ανθρώπους που να δουλεύουν και να τους έχει εμπιστοσύνη.

Να πάει δηλαδή με τις κλίκες δεν το βλέπω σωστό. Και αυτούς που κράτησε από την προηγούμενη διοίκηση λάθος είναι για μένα εκτός και εκτιμά πως είναι ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ. 

Μακάρι να είχε την δυνατότητα να έχει διπλάσιους , άλλωστε μέσα σε αυτούς είναι και κάποιοι που άνετα μπορούσαν να δουλέψουν σε οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρία με καλύτερα λεφτά και σίγουρα θα αφήσουν έργο.

Δεν τους αναφέρω ονομαστικά για να μην τους κάψω αλλά χάρηκα όντως όταν έμαθα από τρίτους και όχι από τους ίδιους πως συμμετέχουν στη νέα διοίκηση ή για να ακριβολογώ βοηθάνε το έργο της,

Για την Νομική Υπηρεσία του δήμου μας όπως και για την Τεχνική θα τα πούμε σε άλλο ρεπορτάζ.

Άλλωστε θα έχουν να διαχειριστούν πολύ σύντομα τις ΝΟΜΙΜΕΣ και κυρίως ΗΘΙΚΕΣ απαιτήσεις της ΕΤΑΔ και τότε τα ψέματά τους θα τελειώσουν οριστικά.

Τέλος να ευχηθώ στον νέο Γραμματέα του Δήμου μας (τον οποίο "καλωσορίσαμε" με τον δικό μας μοναδικό τρόπο!)  να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε αλλαγές στον τρόπο διοίκησης του δήμου και των υπηρεσιών του υλοποιώντας τις καινοτόμες Ιδέες που όπως πληροφορήθηκα έχει σε πολλά θέματα. Και εάν όσα μας μεταφέρθηκαν είναι ΑΛΗΘΗ είναι προς την σωστή κατεύθυνση κατά την ταπεινή μας άποψη και εφαρμόζονται με επιτυχία σε άλλους δήμους της Αττικής.

Σ.Μ

1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ....ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ; ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΕΙ; ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΜΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΔΑΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ.......

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ......ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.