ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Στο 40,4% η "σύμπραξη" ΝΔ - "Ελληνικής Λύσης" έναντι 39,9% αυτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑ.ΣΟ.Κ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Στο 40,4% η "σύμπραξη" ΝΔ - "Ελληνικής Λύσης" έναντι 39,9% αυτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑ.ΣΟ.Κ

 Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Metron Analysis δεν επιτυγχάνεται η αυτοδυναμία για τη ΝΔ στις προσεχείς εκλογές τουλάχιστον στην πρώτη κάλπη αφού σύμφωνα και με την εκτίμηση ψήφου φτάνει στο 36,4% η ΝΔ και της λείπει ένα 3% που εάν δεν βρεθεί στις δεύτερες κάλπες πάμε για κυβέρνηση συνεργασίας. 

Αυτή είτε θα είναι μια συγκυβέρνηση ΝΔ - "Ελληνικής Λύσης" που θα συγκεντρώνει ένα 40,4% είτε η εντολή θα δοθεί στο δεύτερο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να συγκυβερνήσει με το ΠΑ.ΣΟ.Κ του κ. Νίκου Ανδρουλάκη που σαφέστατα έχει δείξει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Η σύμπραξη αυτή θα συγκεντρώνει ένα 39,9% και σίγουρα για κάποιους που ποντάρουν σε "προοδευτικές" συμμαχίες είναι η βασική τους επιλογή. 




Άλλωστε οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν διαφέρουν σε ΤΙΠΟΤΑ αφού ΑΞΙΟΣ συνεχιστής του ιδρυτή του Κινήματος είναι ο Αλέξης Τσίπρας περισσότερο ηθικός και λιγότερο ΨΕΥΤΗΣ από τον Ανδρέα που λατρεύτηκε για όσα είπε αλλά δεν έπραξε! 

Η συγκυρία της δημοσκόπησης δεν ήταν καλή για την κυβέρνηση και θεωρούμε πως το επόμενο δίμηνο τα ποσοστά ΝΔ και "Ελληνικής Λύσης" θα αυξηθούν και τα δύο έτσι ώστε αυτή η συνύπαρξη να συγκεντρώνει ένα 42% ενώ εάν η κυβέρνηση είχε καρατομήσει κάποιους υπουργούς του ακόμα και η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ θα έπαιζε με ΔΕΔΟΜΕΝΟ πλέον πως το κόμμα Κασιδιάρη ΔΕΝ θα συμμετάσχει στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. 




Κάτι που δεν γνωρίζουμε ακόμα πως θα λειτουργήσει γιατί οι ψηφοφόροι Κασιδιάρη είναι τόσο "ψεκασμένοι" που άνετα θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ή ακόμα και ΚΚΕ! 

Δεν θα ψηφίσουν σίγουρα ΝΔ, Ελληνική Λύση, Δημιουργία και κόμμα Εμφιετζόγλου αφού οι σχέσεις ανάμεσα στα κόμματα που βρίσκονται στα ΔΕΞΙΑ της ΝΔ ήταν και παραμένουν κάκιστες σκοτώνονται διαχρονικά μεταξύ τους και προσπαθεί ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου. 

Με αυτά τα δεδομένα και με την ΕΛΠΙΔΑ πως τελικά δεν θα επικρατήσει και πάλι στην χώρα μας ο λαϊκισμός που θα οδηγούσε σε τερατουργήματα θεωρούμε πως η μάχη που θα δοθεί σε τρεις μήνες θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την χώρα μας που μέσα στο καλοκαίρι θα τρέχει να εκλέξει μια κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη μέρα. 

Μια μέρα που είναι δύσκολη για όποια κυβέρνηση και εάν αναλάβει και που θα κρίνει το μέλλον όχι μόνο αυτής της γενιάς αλλά και της επόμενης αφού θα χρειαστεί είτε να προχωρήσει επιτέλους στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις είτε να διαχειριστεί μια νέα χρεοκοπία περισσότερο οδυνηρή από την προηγούμενη που θα βάλει ΤΕΡΜΑ σε κάθε ΑΥΤΑΠΑΤΗ! 

ΥΓ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως δεν επιθυμεί συγκυβέρνηση με την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο επομένως ίσως οδηγήσει την χώρα και σε τρίτες κάλπες εάν ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν τα έχουν βρει έως τότε! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: