ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Χωρίς μεγάλη συμμετοχή η σημερινή συνάντηση όσων έμειναν στην δημοτική παράταξη "ΗλιουΠόλις- Ανθρώπινη πόλη"

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Χωρίς μεγάλη συμμετοχή η σημερινή συνάντηση όσων έμειναν στην δημοτική παράταξη "ΗλιουΠόλις- Ανθρώπινη πόλη"

 


Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και συζήτησαν για το μέλλον της δημοτικής παράταξης "ΗΛΙΟΥΠόλις- Ανθρώπινη πόλη"  μετά τις 55 χθεσινές αποχωρήσεις μελών της για λόγους που σε απλά ελληνικά μεταφράζονται πως εμείς αποζητάμε καρέκλες και συμμετοχή σε διοικήσεις του δήμου μας. 

Όσοι δεν αναζητούν και τους αρέσει ο ρόλος του "ιδεολόγου" ( χωρίς βέβαια ο ιδρυτής της παράταξης να είχε καμία δικιά του ιδεολογία πέρα από αυτή του τότε Συνασπισμού που συνεργάστηκε και με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για να "σώσει" την χώρα) στη σημερινή τους συνάντηση επιβεβαίωσαν τα αδιέξοδά τους αφού ο επικεφαλής της παράταξης κος Παπαδάτος δεν χαρακτηρίζεται για τις ηγετικές του ικανότητες και οι θέσεις του δεν μπορούν παρά να τον οδηγήσουν σε πρόεδρο 15μελους και όχι φυσικά σε θέση δημάρχου. 

Έτσι όσοι προσδοκούσαν από την παράταξη αυτή να κόψει ψήφους που θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια προς τον Αριστίνδην σύνεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και νυν δήμαρχο κ. Γιώργο Χατζηδάκη μάλλον απογοητεύθηκαν. 

Έχουμε να κάνουμε με έναν "Αραμπατζή" της Αριστεράς και σίγουρα με έναν πιο έντιμο με τις Ιδέες του νεαρό που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τον ιδρυτή της παράταξης που με την δική του συνδρομή ήρθε σε θέση ευθύνης η κεντροδεξιά στην πόλη μας. 

Για τον λόγο αυτό και η προσωπικότητά του θεωρείτε και για πολλούς ΔΕΞΙΟΥΣ σημαντική αφού στην πολιτική μετράνε μάλλον περισσότερο οι κυβιστήσεις παρά η σταθερή και αταλάντευτη πορεία! 

Το μονοψήφιο ποσοστό που κατά την δική μας εκτίμηση θα αποσπάσει ο κος Παπαδάτος προφανώς θα οδηγήσει την παράταξη σε ρόλο ΕΝΑΚ αφού προοπτική διοίκησης δεν βλέπουν και όσοι χθες αποχώρησαν για να αναζητήσουν την τύχη τους στα ψηφοδέλτια της παράταξης Χατζηδάκη. 

Αρνητική εξέλιξη για όσους δεν επιθυμούν την συνέχεια της νυν διοίκησης και χαμόγελα για όσους βλέπουν να διαλύονται η μία μετά την άλλη οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης. 

Πρώτη διαλύθηκε η παράταξη του πρώην δημάρχου κ. Βασίλη Βαλασόπουλου και τώρα και αυτή που ίδρυσε ο αείμνηστος Κώστας Κονδύλης που κάποιοι τον έβλεπαν εάν ζούσε ακόμα και σε θέση δημάρχου! 

Ουδείς βλέπει τον κ. Παπαδάτο σε αυτή την θέση και είναι ανησυχητικό το γεγονός των διασπάσεων των δημοτικών παρατάξεων πράγμα που συμβαίνει επειδή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καμία ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ συνοχή. 

Αρχίζουμε να πιστεύουμε πως ιδεολογική συνοχή έχουν μόνο οι κομμουνιστές και οι φασίστες της πόλης που εάν είχαν κοινή κάθοδο σίγουρα θα ήταν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών που έρχονται αλλά ευτυχώς οι κόκκινοι και οι μαύροι φασίστες κρατάει ο καθένας για τον εαυτό του τον ρόλο του μεγάλου "δικτάτορα". 

Η κεντροδεξιά δεν είχε και δεν έχει ανάγκη τις ακροδεξιές ψήφους το φωνάζουμε χρόνια πως εάν δεν συγκρουστούν με τους κάθε λογής "Κασιδιάρηδες" θα βλέπουν για πολλές δεκαετίες ακόμα δημάρχους από τον χώρο της κεντροαριστεράς αφού στους πολλούς δεν αρέσουν οι "περιπέτειες" και οι "Μεσσίες". 

Δεν ξέρουμε καν εάν έχει νόημα η δική μας παρουσία σε μια πόλη όπου ένα 20% όσων ψηφίζουν είναι πολέμιοι της Αστικής Δημοκρατίας ΦΑΝΕΡΑ και ένα αντίστοιχο ποσοστό σκέφτεται ακόμα εάν η Αστική μας Δημοκρατία είναι καλύτερη από δικτατορίες αλά Πούτιν. 

Από όσα μας μετέφεραν τα δικά μας "αυτιά" και "μάτια" στη συνάντηση η παράταξη έμεινε στους "Πατσαβούς" και με βάση και την παλιά πορεία έχουμε να κάνουμε με κάτι αντίστοιχο με την παλιά παράταξη που βρέθηκε απέναντι από αυτή του αείμνηστου Κονδύλη με τις ίδιες πιθανότητες όσοι έχουν έναν Κονδύλη στις τάξεις τους να έχουν καλύτερη τύχη από όσους απέμειναν. 

Ακούστηκαν ανακρίβειες για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και για ακόμη μια φορά απόψεις που δεν βοηθούν την πόλη μας να πάει ΜΠΡΟΣΤΑ αφού όσα άκουσαν όσοι παραβρέθηκαν στη σημερινή συνάντηση είναι ένα χθες που ήδη έχει ξεπεραστεί. 

Την Ιστορία της πόλης δεν θα την διαβάσετε σε βιβλία "ψεκασμένων" είναι παρούσα και δείχνει που έκαναν λάθος και που όχι όσοι διοίκησαν την πόλη μας. 

Και η εικόνα της πόλης είναι αυτή που αξίζει η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των συνδημοτών μας με τις διαχρονικές επιλογές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: