ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Πόσα χρόνια ακόμα θα πληρώνουμε τις κακοτεχνίες στα δημόσια σχολεία που κατασκευάστηκαν επί δημαρχίας δοτών δημάρχων της χούντας;

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Πόσα χρόνια ακόμα θα πληρώνουμε τις κακοτεχνίες στα δημόσια σχολεία που κατασκευάστηκαν επί δημαρχίας δοτών δημάρχων της χούντας;

Σχολικά συγκροτήματα που έχουν κατασκευαστεί στην πόλη μας επί επάρατης επταετίας με σχεδιασμούς όχι μόνο ξεπερασμένους από την σημερινή εποχή αλλά και από εκείνη την οποία κατασκευάστηκαν αφού είχαν ως πρότυπά τους αντίστοιχα που κατασκευάζονταν σε "σοσιαλιστικούς παραδείσους" ή μαύρες δικτατορίες της Λατινικής Αμερικής είναι τα κτίρια που κάποιοι "μπαλώνουν" και ξανά μπαλώνουν θεωρώντας προφανώς πως έτσι ξεγελούν όσους βλέπουν τη δημόσια παιδεία να υποβαθμίζεται όχι μόνο σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά σε κτιριακές εγκαταστάσεις. 

Γιατί μπορεί να ενοχλούν τα προκάτ αλλά και οι αίθουσες των σχολείων της πόλης μας στερούνται τον στοιχειώδη εξοπλισμό (υψηλής τεχνολογίας) που βρίσκεις ακόμα και σε νηπιαγωγεία δυτικών κρατών που δεν έχουν ιδεοληψίες. 

Εδώ περιμένουμε από τα ανώτερα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα που είναι σε χαμηλή παγκόσμια κατάταξη να ανταγωνιστούν αντίστοιχα ιδιωτικά του εξωτερικού και έχουμε την φαντασία πως οι δικοί μας μαθητές  ή φοιτητές αποκομίζουν περισσότερες γνώσεις ( άχρηστες τις περισσότερες των περιπτώσεων) που θα τους εξασφαλίσουν μια πετυχημένη επαγγελματική καριέρα και πολλά χρήματα στο μέλλον. 

Όμως δεν συμβαίνει μια ματιά στις καλοπληρωμένες δουλειές μεγάλων πολυεθνικών εταιριών καταδεικνύει πως τα δικά μας έντιμα πλην φτωχά βλαστάρια μειονεκτούν ακόμα και όταν αποκτούν τίτλους πανεπιστημίων. 

Άλλωστε η χώρα παράγει γιατρούς , δικηγόρους , εκπαιδευτικούς που απλώς αναμένουν από τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό να δουλέψουν πάνω σε καινοτόμες ιδέες , να δημιουργήσουν και να αναβαθμίσουν τον πολιτισμό που κακά τα ψέματα είναι και θέμα χρημάτων την ώρα που εμείς εδώ πνιγόμαστε σε δύο σταγόνες βροχής. 

Έχουμε παραδώσει στις νέες γενιές μια ΑΙΣΧΡΗ κατάσταση για την οποία ως ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ είμαστε απόλυτα υπεύθυνη και όσοι εργάζονται στο εξωτερικό με τα εφόδια που τους έδωσε η δικιά τους και δικιά μας πατρίδα κατανοούν καλύτερα πως εδώ το πράγμα δεν προχωράει. 

Όμως ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτοί ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ παρά το νέο νομοσχέδιο για την ΨΗΦΟ ομογενών που αποκλείει πολλούς και έτσι η κατάσταση στην Παιδεία μας παρά τις μεταρρυθμίσεις προς θετική κατεύθυνση της κα. Κεραμέως δεν μας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για το άμεσο μέλλον. 

Και αυτό συμβαίνει γιατί η χώρα χρειάζεται ΑΛΜΑΤΑ και όχι απλώς γρήγορο βηματισμό σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον που μας έχει ήδη ξεπεράσει. 

Στο θέμα λοιπόν των κτιριακών εγκαταστάσεων που θα ήταν ακόμα πιο έντονο εάν δεν είχαν φύγει χιλιάδες νέες και νέοι μας στο εξωτερικό μέσα στην οικονομική κρίση που οδήγησε στα μνημόνια η σπέκουλα της αντιπολίτευσης και η κριτική της προς την νυν διοίκηση είναι για εμάς κωμική! 

Φωνάζουν όσοι υμνούν δημάρχους που δεν παρέδωσαν ούτε μισό σχολικό συγκρότημα εναντίον μιας διοίκησης που ακολουθώντας την πεπατημένη κατασπαταλάει το 85% περίπου της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης σε ανελαστικά έξοδα συντήρησης της ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ αντί να την διαλύσει και να πάμε παρακάτω! 

Άμα θεωρούν τους συνδημότες μας τόσο αφελείς η κύριοι Ψυρρόπουλος, Ευαγγέλου, Μανιάτης , και οι λοιποί που βγήκαν να μας πουν πως κινδυνεύουν τα παιδιά μας στις προκάτ αίθουσες θεωρώντας πως θα πάρουν έστω και μία ψήφο νοήμονα γονέα ας γνωρίζουν πως  κινούνται προς την λάθος πλευρά της Ιστορίας. 

Η διοίκηση του δήμου που θέλει κάτι καλύτερο για την πόλη στο θέμα της Παιδείας πρέπει να συνδράμει στο να διαλυθούν ιδεοληψίες και όσα μας κρατάνε πίσω να πρωτοστατήσει στη δημιουργία ενός ειλικρινή διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς και να δει συνολικά το πρόβλημα που είναι πρωτίστως ΘΕΜΑ χρημάτων. 

Εάν κάποιοι θεωρούν πως θα φτιαχτούν πρότυπα σχολεία στην πόλη μας και μάλιστα ΔΗΜΟΣΙΑ με τις πενιχρές χρηματοδοτήσεις κυβερνήσεων που έτσι και αλλιώς βλέπουν πως το μέλλον της παιδείας μας είναι η δημιουργία ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να στρουθοκαμηλίζουν λέγοντας πως χρήματα υπάρχουν την στιγμή που το πορτοφόλι αδειάζει. 

Και το  10% του ΑΕΠ της  να έδινε η χώρα μας για την ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας πάλι θα ήμασταν ΟΥΡΑΓΟΙ της Ε.Ε αφού το ΑΕΠ μας συρρικνώνεται. Άρα όσο ελπίζουν κάποιοι πως με το 4% του ΑΕΠ  που δίνει η νυν κυβέρνηση για την Παιδεία , και με υπάρχον μη αξιολογημένο  εκπαιδευτικό προσωπικό έχουμε ελπίδα να κοιτάξουμε στα μάτια ακόμα και τους βαλκάνιους γείτονές  μας σίγουρα ματαιοπονούν! 

Και εμείς στη θέση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων την ίδια αντίδραση θα είχαμε δεν είναι και λίγο να μαθαίνεις πως πληρώνεις ένα κάρο φόρους για να πηγαίνουν τα παιδιά σου σε σχολεία με προκάτ αίθουσες που στάζουν νερό από την οροφή. 

Ούτε βέβαια είναι εικόνα η λίμνη νερού έξω από τις αίθουσες , ούτε βέβαια ελπίζει κανείς πως σύντομα θα εξαφανιστούν αυτές οι εικόνες από ένα κράτος που περιμένει από τους οίκους αξιολόγησης να τον ανεβάσουν κατηγορία μπας και θαμπωθεί κανείς ξένος επενδυτής και δούμε καμία καλοπληρωμένη δουλειά. 

Αυτά και καλό κουράγιο σε όσους από την διοίκηση του δήμου προσπαθήσει να συνομιλήσει στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο με τους λαϊκιστές που και οι ίδιοι εξέθρεψε και κάποιοι από αυτούς έγιναν και όψιμοι υποστηρικτές της. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: