ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Την "τιμητική" της είχε η τρίτη ηλικία στην σημερινή κοπή πίτας στο Κολυμβητήριο της πόλης μας

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Την "τιμητική" της είχε η τρίτη ηλικία στην σημερινή κοπή πίτας στο Κολυμβητήριο της πόλης μας

 


Χαιρόμαστε που υπάρχουν και κάποιοι να θυμούνται τα "τιμημένα γηρατειά" όπως έλεγε και αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου "χαϊδεύοντας" τα αυτιά τους για να υφαρπάξει τις ψήφους τους. 

 Το "χάϊδεμα" τότε έπιασε με συντάξεις σε "αντιστασιακούς", αύξηση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων όταν στα 50 τους έβγαιναν σε σύνταξη και δεκάδες άλλα "φιλολαϊκά" μέτρα που μας οδήγησαν στα σημερινά μας χάλια! 

Βέβαια το μήνυμα του κ. Μπασούρη δεν έχει καμία σχέση με όλα τα παραπάνω αφού ο ίδιος δεν ασκεί κάποια μορφής Εξουσία για να μοιράσει απλόχερα λίγη από την Αγάπη που μας έδωσαν όσοι μας μεγάλωσαν μέσα σε τελείως διαφορετικές από τις σημερινές συνθήκες. 

Σε εποχές που ήταν must να βρίζεις τους Αμερικανούς αλλά να αποζητάς μονίμως την εύνοιά τους και που φυσικά η ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά προκαλούσε τρόμο σε όσους είχαν μάθει να βρίζουν την ΕΟΚ να πίνουν φραπέδες και το παίζουν αγρότες με τις επιδοτήσεις της Ευρώπης με τζιπ τέσσερα επί τέσσερα στο Κολωνάκι. 

Για να μην μιλήσουμε για την ακαδημαϊκή κοινότητα που τιμούσε δικτάτορες και φυσικά τα σύμβολα αντίστασης όπως π.χ ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης που λάτρευαν και το έκρυβαν κιόλας δικτάτορες όπως ο Αλβανός Χότζα και ο Κουβανός Φιντέλ Κάστρο που καταδίκαζαν τους λαούς τους σε ΠΕΙΝΑ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ και κυρίως ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! 

Ήταν όλοι έτσι; Όχι φυσικά αλλά η πλειοψηφία ήταν και ίσως παραμένει κολλημένη σε ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ που έχουν κριθεί ήδη από την Ιστορία και ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ τις οποίες δεν συγχωρεί ο καπιταλισμός! 

Έτσι και χωρίς ωραιοποιήσεις που δεν αρέσουν άλλωστε σε αυτό το ιστολόγιο,  η γενιά που διαδέχθηκε αυτούς που νίκησαν στο Γράμμο και το Βίτσι οδήγησε την χώρα στα βράχια από τα οποία δεν θα ξεκολλήσει όσο τιμούμε πρόσωπα που δεν το αξίζουν. 

Εμείς που δεν περιμένουμε "θαύματα" για αυτή την πόλη σας λέμε απλώς πως ακόμα και εάν δείτε που αφιέρωσαν τα κομμάτια της βασιλόπιτάς τους ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπρορτά" και ένας εκ των δημοτικών συμβούλων της παράταξης θα διαπιστώσετε σε μια πόλη που όλες οι διοικήσεις τα πήγαν "τέλεια" για αυτό και δοξάζονται οι ίσες αποστάσεις που κρατούν για λόγους μη κατανοητούς σε εμάς όσοι θέλουν να τους διαδεχθούν σε θέσεις ευθύνης καταδεικνύουν πως η πόλη δεν θα έχει καλό μέλλον αφού σεβόμαστε περισσότερο από όσο τους πρέπει όσους κατέστρεψαν με τις επιλογές τους αυτή την πόλη.

Άμοιροι ευθυνών φυσικά και δεν είναι όσοι τους εξέλεξαν ως πλειοψηφία μιλάνε πάντα,  αφού εσύ διαμορφώνεις ως ηγέτης συνειδήσεις δεν περιμένεις από μαζέματα και κάθε είδους "λαμόγια" να δουλέψουν για την δική σου υστεροφημία! 

Εάν γνωρίζεις βέβαια πως αυτή η χώρα δεν έχει ΣΩΤΗΡΙΑ και πως θα πιστεύει πάντα σε "δόγματα" που δεν χωρούν καμία ΛΟΓΙΚΗ τότε πας με το ρεύμα και για τα πάντα θα φταίει ο "κακός" μας ο καιρός. 

Αναζητούμε και δουλεύουμε 10 χρόνια τώρα για ανθρώπους που θα πάνε κόντρα στο ρεύμα και βέβαια αυτό πρέπει να γίνει με βάση την ΛΟΓΙΚΗ και μια πραγματικότητα που δεν μπορείς να αγνοείς βγάζοντας "αγγέλους" ακόμα και γνωστούς ποινικούς της πόλης. 

Ελπίζουμε όλοι αυτοί που κάθε φορά "πέφτουν από τα σύννεφα" όταν τα συστημικά όπως τα αποκαλούν ΜΜΕ ρίχνουν κάποιον από τον "θρόνο" του να "τσακιστούν" από την πτώση αυτή μπας και έχει καλύτερο μέλλον αυτή η πόλη. 

Το να περιμένουμε να τους "γκρεμίσεις" εσύ ο βολεμένος με την ΨΗΦΟ σου δεν το ελπίζουμε σε καμία περίπτωση εμείς γνωρίζουμε πως δεν ζούμε σε μια κοινωνία αγγέλων αλλά σε μια ΚΟΛΑΣΗ όπου το χρήμα καλύπτει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα γιατί πάντα στον καπιταλισμό θα υπάρχουν κάποιοι που έχουν πιο πολλά από εμάς!

Τέλος επειδή σίγουρα δεν είναι καλό να μην μνημονεύουμε όσους μας στήριξαν σε αυτή την ζωή ας το έχουν υπόψιν τους προεκλογικά όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι αφού οι εναλλαγές παρατάξεων που κάνουν ακόμα και σε άλλους ιδεολογικούς χώρους μας έχουν ζαλίσει! 

Είμαστε από αυτούς που πιστεύουν πως δεν πρέπει να σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν ιδίως αυτά που στάθηκαν πάντα για την χώρα τους στη σωστή πλευρά της Ιστορίας αλλά μας είναι δυσδιάκριτα σε μια πόλη που νιώθει την ανάγκη να τιμάει έναν κομμουνιστή δήμαρχο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: