ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Αρμεναίων Κυπαρισσίας- Μεσσηνίας και ο μεγάλος στόχος του Μύλου που πρέπει να αναστηλωθεί και να γίνει πόλος τουριστικής έλξης! (update)

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Αρμεναίων Κυπαρισσίας- Μεσσηνίας και ο μεγάλος στόχος του Μύλου που πρέπει να αναστηλωθεί και να γίνει πόλος τουριστικής έλξης! (update)


Η στιγμή της βράβευσης του δωρητή στο σύλλογο ενός παλιού Μύλου και του κτήματος που τον περιβάλλει ήταν μια ακόμα έκπληξη που μας επιφύλασσε η υπερδραστήρια πρόεδρος του Συλλόγου Αρμεναίων Κυπαρισσίας - Μεσσηνίας κα Αργυρώ Αδαμοπούλου που με άξιους συμπαραστάτες τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου κρατούν ζωντανές τις συλλογικές μνήμες ενός τόπου που είναι ευλογημένος. 


Γιατί κάθε αποκοπή  από τις ρίζες μας είναι επιζήμια πρωτίστως για εμάς τους ίδιους αφού εάν δεν ξέρουμε από που προερχόμαστε θα "χαθούμε",  σε έναν κόσμο που όσο απομακρύνεται από τις "ρίζες" γίνεται ολοένα και πιο απάνθρωπος. 


"Γιατί τα μάτια του πατέρα μου γυαλίζουν και φωτίζονται από χαρά όταν διηγείται τις μνήμες του από το Μύλο και το χωριό. Είναι το φως της παιδικής του ηλικίας , της παιδικής μας ηλικίας , το φως που ενώνει τις γενιές. Γιατί είναι η ταυτότητά μας και οι ρίζες μας" 

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από φυλλάδιο που μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους της σημερινής  εκδήλωσης και εξηγεί περιεκτικά γιατί πρέπει να αναστηλωθεί ο Μύλος (νερόμυλος που άλεθαν παλιότερα  το σιτάρι)  γιατί η παράδοση και ο πολιτισμός μας πρέπει να αποτελεί για όλες και όλους μας παρακαταθήκη για το μέλλον. 

Τα κολακευτικά λόγια δύο δημάρχων ενός νυν και ενός πρώην αλλά και βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τις δράσεις του συλλόγου που είναι σημαντικές για τον πολιτισμό,  δικαιώνουν την δική μας σταθερή προτίμηση στο να προβάλλουμε δραστηριότητες ενός συλλόγου που τα μέλη του Δ.Σ του,  μιλάνε λίγο αλλά προσφέρουν πολλά. 



Συγκεκριμένα ο νυν δήμαρχος της πόλης μας κ. Γιώργος Χατζηδάκης εξήρε τον σύλλογο και την υπερδραστήρια πρόεδρό του κα Αδαμοπούλου , αποδίδοντας μια πραγματικότητα που γνωρίζουν όσοι παρακολουθούν (και είναι αρκετοί για να αγνοηθούν από τον οιοδήποτε) τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης ενός συλλόγου που  τα τελευταία χρόνια έχει την έδρα του στον δήμο μας , κάτι που μόνο όφελος είναι για την πόλη μας. 

Με εξίσου κολακευτικά λόγια για τον σύλλογο και την πρόεδρό του αναφέρθηκε στο σύντομο χαιρετισμό του και ο πρώην δήμαρχος της πόλης μας κος Γιάννης Αναγνώστου. 

Τα ίδια είπαν και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου κος Βασίλης Σπανάκης και Μίλτος Χρυσομάλλης που έδωσαν το παρών στην συγκεκριμένη εκδήλωση ενώ η  πρώην Αντιπερειφερειάρχης  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αττικής και νυν Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Μαρία Κουρή (ακούγεται πως θα είναι υποψήφια βουλευτής Νοτίου Τομέα) ενθάρρυνε τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου και την πρόεδρό του να συνεχίσουν την ίδια επιτυχημένη πορεία. 




Επειδή η ανάρτηση αυτή δεν θα είναι η μοναδική για την εκδήλωση αυτή , απλώς να πούμε για να δικαιολογήσουμε και τον τίτλο μας ( ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ) πως σε αυτή έδωσαν το παρών από τον δήμο μας εκτός από τον δήμαρχο που προαναφέραμε , ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Γιάννης Αντζινάς, ο Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Δημότη κος Γιάννης Πούλος, ο πρώην ειδικός συνεργάτης κος Θάνος Κατσώνης με την σύζυγό του,  όπου και οι δύο είναι κοντά στον σύλλογο αλλά και σε άλλους με έντονη κοινωνική δράση, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Χριστίνα Σερέτη (είχε ειλημμένη υποχρέωση και έφυγε σύντομα) , ο διευθυντής του Φροντιστηρίου "Κυρίτσης" κος Νικόλαος Κυρίτσης, το μέλος του Δ.Σ του ΚΑΦΑΔΗΛ κος Νίκος Καραβαγγέλης, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κος Παντελής Φασόης , και το μέλος του Δ.Σ της ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης κος Γιάννης Λαμπαδάκης. 


Ο γιος τη κα Αδαμοπούλου κος Γιάννης Βλάχος  με την σύζυγό του. 

Για τον ικανό συνδημότη μας κ. Γιάννη Βλάχο ,  γιο της κα Αργυρώς Αδαμοπούλου σας έχουμε γράψει πως πρόκειται για προσωπικότητα  που τιμάει την πόλη μας ( διαβάστε σχετικά εδώ ) , αλλά προφανώς σε αυτή την πόλη ΔΕΝ μας  αρέσει να αξιοποιούμε τους ικανούς,  και ελπίζουμε κάποτε αυτό να αλλάξει. 

















Φωτογραφίες πολλές με όλες και όλους που έδωσαν το παρών εξασφαλίσαμε από τον επαγγελματία φωτογράφο της τελευταίας φωτογραφίας , αφού οι δικές μας είναι από κινητό τηλέφωνο και δεν φημιζόμαστε ως ιστολόγιο για τις καλές  φωτογραφίες μας , αλλά για όλα αυτά που μας κάνουν ενίοτε και "στόχο". 


Χαρακτηριστικό της συνέπειας του συλλόγου στο βασικό του στόχο "να να κρατάμε ζεστή τη σύνδεση με τις ρίζες μας" είναι και το μήνυμα της γραμματέας του κα Ελεάννας Αδαμοπούλου την οποία οικογενειακοί λόγοι κράτησαν μακριά από την χθεσινή εκδήλωση . 
"Αγαπητοί Αρμεναίοι, αξιότιμοι κύριοι και κυρίες , εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής, αγαπητοί φίλοι. Οικογενειακοί λόγοι δεν μου απέτρεψαν να βρίσκομαι σήμερα στο αντάμωμά μας! Σας ευχαριστούμε που στηρίζετε με την παρουσίας σας κάθε κάλεσμα του συλλόγου μας και υπογραμμίζετε την μεγάλη σημασία που έχει να κρατάει κανείς ζεστή τη σύνδεση του με τις ρίζες του! Ο Σύλλογος μας συνεχίζει το έργο του δυναμικά και φέτος έχοντας όλους εσάς στο πλευρό του! Καλή χρονιά σε όλους , με υγεία, αγάπη και όνειρα. Καλή διασκέδαση"

Ελεάννα Αδαμοπούλου 
Γραμματέας Δ.Σ Συλλόγου Απανταχού Αρμεναίων Κυπαρισσίας- Μεσσηνίας

Η βασιλόπιτα της εκδήλωσης ήταν από το Αρτοζαχαροπλαστείο της πόλη μας  "Μαϊδώνης" (Σοφοκλή Βενιζέλου 44)  και κέρδισε με την γεύση της , τους απαιτητικούς παρευρισκόμενους της σημερινής εκδήλωσης. Η κα Αργυρώ Αδαμοπούλου και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστούν τον κ. Κωνσταντίνο Μαϊδώνη και τους συνεργάτες τους,  για την άψογη εξυπηρέτηση. 



ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ   


Δεν υπάρχουν σχόλια: