ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό ( 11/1/2023)

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Ειδήσεις σε ένα λεπτό ( 11/1/2023)



  • 55 μέλη της δημοτικής παράταξης "ΗλιουΠόλης- ανθρώπινη πόλη" παραιτήθηκαν ανάμεσά τους και μέλος του ΔΣ του ΕΣΗ. Άφησαν στο κ. Παπαδάτο την παράταξη και "απειλούν" πως θα μείνουν ενεργοί στα κοινά. Επειδή παράταξη δεν τους βλέπουμε ικανούς να δημιουργούν,  στα ψηφοδέλτια του νυν δημάρχου κ.  Γιώργου Χατζηδάκη θα δούμε κάποιους από αυτούς. Κακή εξέλιξη για όσους δεν θέλουν να συνεχίσει η νυν διοίκηση,  χαρές και πανηγύρια για την παράταξη Χατζηδάκη που βλέπει τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης να διαλύονται!

  • Δεν υπάρχει και πολύς χρόνος για όσους ονειρεύονται ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ κεντροδεξιά υποψηφιότητα δημάρχου στις προσεχείς δημοτικές για την πόλη μας αλλά στο κόμμα ασχολούνται για την διατήρηση των δικών τους καρεκλών αδιαφορώντας για τα τεκταινόμενα στην πόλη μας. Οι κινήσεις όλων δείχνουν πως δεν θα υπάρχει ΜΙΑ και μοναδική ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ και φυσικά η πολυδιάσπαση θα οδηγήσει σε ΝΕΑ ΗΤΤΑ! Θεωρούμε πως τους επόμενους μήνες και με δεδομένο πλέον πως ουδείς "εκβιάζεται" να κάνει στην άκρη δίνουμε ένα κακό παράδειγμα στις νέες γενιές και κυρίως σε αυτές που έχουν τις ίδιες φιλελεύθερες απόψεις με εμάς να προβάλλουν και αυτές τις προσωπικές τους φιλοδοξίες εις βάρος της από κοινού υπεράσπισης αρχών και αξιών. Εάν πράττουν έτσι ας γνωρίζουν πως στο τέλος θα επικρατήσει αυτός που θα χαλάσει περισσότερα γιατί σε παρατάξεις που δεν υπηρετούν κάτι συγκεκριμένο αυτοί που τους ψηφίζουν κινούνται με αποκλειστικό κίνητρό τους το "βόλεμα" και για να υπάρχει αυτό πρέπει να υπάρχει πιθανότητα εκλογής σε θέση ευθύνης. Με τέτοιες λογικές η ΣΟΒΙΕΤΙΑ δεν γκρεμίζεται κάτι που έχουμε επισημάνει καιρό τώρα. Ακόμα και ο ΕΣΗ έχει μέλη στο Δ.Σ που δεν πιστεύουν στον καπιταλισμό και τους κανόνες τους και ζητάνε παρέμβαση του κράτους στον ελεύθερο ανταγωνισμό , κλειστά μαγαζιά τις Κυριακές δηλαδή αναζητούν ένα μοντέλο που κατέρρευσε το 1989 στα πρώην κομμουνιστικά κράτη. Σε αυτά πλέον πολλές επιχειρήσεις είναι ανοιχτές και την Κυριακή και οι κρατικές παρεμβάσεις στην ελεύθερη αγορά είναι λιγότερες. Εδώ λόγο εκλογών έχουμε "καλάθια νοικοκυράς" και διάφορα pass μετά τις κάλπες η χώρα θα οδεύσει προς άλλη κατεύθυνση ας το γνωρίζουν αυτό όσοι εξακολουθούν και έχουν ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. 


  • Μπράβο στον κ. Ψυρρόπουλο που κάνει συνέδριο για την παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" ας προσέξει λίγο στην επιλογή υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για να μην γίνει το 32% του 2019 13% ή 10% στις κάλπες του 2023. Βέβαια στόχος είναι η είσοδος στον δεύτερο γύρο και με την πολυδιάσπαση και τις πολλές υποψηφιότητες μπορεί να δούμε παράταξη στο δεύτερο γύρο και με ποσοστό μόλις 13%. Άλλωστε ένα 15% και κάτι ψιλά οδήγησαν τον κ. Χατζηδάκη και την ετερόκλητη παρέα του σε θέσεις ευθύνης. Για αυτό φωνάζουμε 10 χρόνια τώρα για δημοτικές παρατάξεις με ιδεολογική ΣΥΝΟΧΗ αλλά δεν μας ακούνε και κεντροδεξιές παρατάξεις κατεβάζουν υποψηφίους που είναι θέμα χρόνου να τους εκθέσουν! 


  • Μην τσακώνεστε ποιος ή ποια είναι τόσο αλληλέγγυος ή αλληλέγγυα. Με τόσους "φιλάνθρωπους" τελικά οι μόνοι που θα "πεινάσουμε" σε αυτή την πόλη θα είμαστε εμείς που μας κατηγορούν ως "τεμπέληδες" οι κρατικοδίαιτοι της πόλης. Αυτοί που λένε καλημέρα σε όσους έχουν όφελος σε αντίθεση με εμάς που καλημερίζουμε πρωτίστως όσους γνωρίζουμε πως ούτε μας πάνε και που παλεύουν καθημερινά για να μας κλείσουν! Ματαιοπονούν εμείς δεν ρίχνουμε στροφές και απαντάμε ΑΜΕΣΑ σε όσα μας αφορούν άρα μην έχετε αυταπάτες "Αριστερός Μαρίνης" στην πόλη δεν υπάρχει εάν υπήρχε θα στήριζε αυτό το ιστολόγιο που αναδεικνύει διαχρονικά την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ όλων μας!

  •  Δεν θα μπούμε καν στον κόπο να αντιπαρατεθούμε με όσους θεωρούν πως πρέπει η κηδεία του τέως βασιλιά πρέπει να γίνει με τιμές αρχηγού κράτους! Και είναι λυπηρό πως με τέτοιες τιμές φεύγουν και άλλοι που ζημίωσαν την χώρα μας. Έτσι αφού έχουμε συνηθίσει να τιμούμε "μαϊμού" αντιστασιακούς και οπαδούς κόκκινων δικτατόρων θα βρεθούμε τώρα να είμαστε σε αντιπαράθεση για το ποιος ωφέλησε περισσότερο την πατρίδα ο τέως , ο Μίκης, ή ο Μανώλης; Σίγουρα ο τέως την ωφέλησε περισσότερο από τους άλλους δύο και για τον λόγο αυτό δεν θα έχουμε κηδεία με τιμές αφού είπαμε στην τελευταία ΣΟΒΙΕΤΙΑ της Ε.Ε τιμώνται όσοι ζημίωσαν περισσότερο την χώρα μας! Σε κάθε περίπτωση και επειδή εμείς δεν είμαστε οπαδοί της Βασιλείας ουδείς πρέπει να τιμάται με κηδείες δημοσίας δαπάνης και ως αρχηγός κράτους όταν ο λαός έχει αποφασίσει πως ως πλειοψηφία δεν επιθυμεί αυτό. Και μπορεί να υπάρχει ακόμα ένα ποσοστό που επιθυμεί την Βασιλεία αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να αναγκάσει μια κυβέρνηση που υπηρετεί την Αστική Δημοκρατία να τιμήσει όσους πίστευαν πως η χώρα μας θα έπρεπε να συνεχίσει να έχει Βασιλευόμενη Δημοκρατία! 

  • Μην χαθεί η μονοεδρική έδρα της Κεφαλονιάς για τη ΝΔ από λάθος επιλογές. Είναι κρίμα ας το δουν εκεί στην Πειραιώς μπορεί ακόμα και ο ένας βουλευτής να είναι χρήσιμος την επομένη των βουλευτικών εκλογών. 

  • Το άρθρο μας με τίτλο "Τρεις και ο κούκος" έγινε viral με μεγάλη επισκεψιμότητα και προφανέστατα αφού είχαμε φωτογραφία μέσα από την συγκεκριμένη εκδήλωση δεν θέλαμε προφανέστατα να παραπλανήσουμε κανέναν που δεν ήταν εκεί. Η φωτογραφία έδειχνε πως ο χώρος είχε κόσμο. Οι καρέκλες της αίθουσας είναι συγκεκριμένες και οι όρθιοι εμφανείς στις φωτογραφίες. Γύρω στα 150 άτομα ήταν στην εκδήλωση του κ. Αραμπατζή και των συλλόγων κάποιοι εκ των οποίων τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην πόλη μας και βέβαια η παρουσία του εκπροσώπου της ΝΔ κ. Τάσου Γαϊτάνη και του βουλευτή και πρώην βουλευτή  κ. Χάρη Θεοχάρη καταδεικνύει το γεγονός πως δεν ξέρουν καν που πάνε και όχι πως εμείς έχουμε λάθος ρεπορτάζ. Επειδή έκαναν το ΛΑΘΟΣ και ανέβασαν φωτογραφίες με τα πρόσωπα των προσκεκλημένων τους και οι βουλευτικές εκλογές προηγούνται μόλις ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων θα απολογούνται και θα λένε πως δεν ήξεραν δεν γνώριζαν! Το γράφουμε για τελευταία φορά για να μην έχουμε παρεξηγήσεις και με φίλους εντός ή εκτός εισαγωγικών οι παρουσία του οιοδήποτε σε εκδηλώσεις της δημοτικής παράταξης "Η πόλη που θέλω" καταδεικνύει την ελαφρότητα μην πούμε τίποτα βαρύτερο με την οποία αντιμετωπίζουν τους θεσμούς της Αστικής μας Δημοκρατίας. Μην σκούζουν μετά και επιθυμούν διάλογο για θέματα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μας έχουν καταδείξει πολλάκις φορές ποιοι είναι με τις θετικές τους αναφορές στο δοτό δήμαρχο της χούντας Κωνσταντίνο Δελλαπόρτα και φυσικά με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους σαν τον κ. Χριστοφίδη! Δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος με όσους πιστεύουν στην Αστική Δημοκρατία με αυτούς που θέλουν να τιμήσουν ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ! 

  • Οι υποψηφιότητες δημάρχων για τις δημοτικές εκλογές έως σήμερα είναι 9. Μην ρωτάτε εμάς εάν θα κατέβει ο ένας ή ο άλλος . Όταν συναντήσετε στην πόλη το πρόσωπο για το οποίο διαβάσατε σε τοπικό ΜΜΕ πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ρωτήστε τον. Εμείς δεν ωθούμε , ούτε εμποδίζουμε κανέναν από το να διεκδικήσει το όνειρό του λέμε απλώς πως όσο περισσότεροι κατεβαίνουν από τον ίδιο πολιτικό χώρο οι ψήφοι μοιράζονται και δεν θα υπάρχει το επιθυμητό για τους οπαδούς αυτού του κόμματος αποτέλεσμα . Στη λογική του παραλόγου και κυρίως της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ πάνω από κόμματα και χρώματα μην απευθύνεστε εδώ εμείς δεν πιστεύουμε σε ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ τέτοιες και ούτε θεωρούμε περισσότερο ΗΘΙΚΟ το να το παίζεις υπερκομματικός και παράλληλα να αναζητείς χρίσματα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα που για εμάς είναι τα ΜΟΝΑ που παράγουν πολιτική όλοι οι άλλοι προσπαθούν να σας πείσουν για κάτι που δεν είναι. Το καλό της πόλης δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟ η σημερινή κατάντια οφείλεται κυρίως σε έναν συμφερτό από διάφορους πολιτικούς χώρους που κινούνται ΟΛΟΙ προς τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ διατηρώντας ΣΟΒΙΕΤΙΕΣ! 


  • Ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας και πρασίνου, ΚΥΤ αναβαθμισμένο και υπογειοποιημένο στον Υμηττό μαζί με διαδημοτικό Κοιμητήριο, και σταμάτημα του παραμυθιού της δημόσιας περιουσίας που για 99 χρόνια το μεγαλύτερο μέρος της δεν θα ΔΟΘΕΙ στο δήμο μας. Αυτή είναι η λογική βάση που συζητάμε εμείς και βέβαια έχουμε και συγκεκριμένες απόψεις για την στήριξη της επιχειρηματικότητας της πόλης μας που δεν βλέπουμε να υλοποιείται με αποτέλεσμα να έχουμε γεμίσει με καφετέριες και σουβλατζίδικα που έχουν ημερομηνία λήξης. Το να γράφουμε εμείς να στηρίξετε τις τοπικές επιχειρήσεις της πόλης μας ενώ δεν έχετε την δυνατότητα επειδή αυτές ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να ανταγωνιστούν τις πολυεθνικές είναι κάτι που δεν θα κάνουμε για να γίνουμε αρεστοί εμείς με τις τοπικές επιχειρήσεις είμαστε αλλά για να επιβιώσουν πρέπει να κατανοήσουν πως το μέλλον δεν ευνοεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πως η συνενώσεις θα τους σώσουν και η δημιουργία μεγαλύτερων επιχειρήσεων που θα απασχολούν περισσότερους εργαζόμενους. Το να πούμε στην οικογενειακή επιχείρηση πως το μέλλον της είναι λαμπρό δεν θα το κάνουμε εμείς ΨΕΜΑΤΑ δεν λέμε και βλέπουμε ό,τι το διεθνές κλίμα δεν ευνοεί τους μικρομεσαίους. Να ανατρέψουμε την κατάσταση και να το παίξουμε δεν θα το κάνουμε. Έχουμε φάει τα δικά μας "χαστούκια" ως ελεύθεροι επαγγελματίες με μπλοκάκι επί 15ετία και γνωρίζουμε πως καμία κινητοποίηση και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει ένα μέλλον που δεν έρχεται αλλά είναι ήδη ΕΔΩ!

  • Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στηρίζουμε και ψωνίζουμε από τις τοπικές επιχειρήσεις και προβάλλουμε όσες εμείς θέλουμε δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό σε άλλα τοπικά ΜΜΕ που το πράττουν με κανόνες καπιταλισμού. Θα πρέπει να καταλάβουν όλες και όλοι πως η οιαδήποτε προβολή δεν θα τους σώσει εάν παράλληλα δεν κινηθούν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μεγαλύτερων επιχειρήσεων μέσω συγχωνεύσεων. Η αγορά θεωρητικά μπορεί να χωράει τους πάντες αλλά η πίτα είναι συγκεκριμένη και θα μοιραστεί σε λιγότερα κομμάτια αφήνοντας περισσότερους νηστικούς! Εμείς από την διοίκηση του δήμου περιμένουμε δράσεις και εκδηλώσεις που θα τονώσουν την τοπική αγορά όπως π.χ Λευκές Νύχτες κ.ο.κ γιατί τα ποσταρίσματα "Μένουμε Ηλιούπολη Ψωνίζουμε Ηλιούπολη" Αντιδημάρχων δεν ωφελούν όσους είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα συνεχίσουν να συσσωρεύουν χρέη. Είδαμε θετικά την δημιουργία του ΕΣΗ,  αλλά αρνητικά την προσήλωσή τους σε ανεδαφικές προτάσεις που δεν μπορεί να υλοποιήσει καμία κυβέρνηση όπως π.χ το να μην μένουν ανοιχτές στο μέλλον τις Κυριακές οι επιχειρήσεις που το επιθυμούν. Η αργία της Κυριακής που ισχύει βέβαια για  λίγους και μη προνομιούχους , είναι κάτι που θα αποχωριστούμε όπως παλιότερα και παρά τις τότε αντιδράσεις αποχωριστήκαμε τα μπακάλικα και μανάβικα της γειτονιάς και μπήκαμε στα super market. Θετικό ή αρνητικό ήταν μια εξέλιξη που δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε και βέβαια επειδή εμείς εδώ δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν τα γράφουμε ενημερώνοντας τους επιχειρηματίες της πόλης τι τους περιμένει ,και όχι τι εμείς επιθυμούμε. 


  • Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από συλλόγους , συλλογικότητες και σωματεία της πόλης πολλοί στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Κάποιοι το διαφημίζουν ήδη και ορθώς πράττουν όσο νωρίτερα δηλώνουν την υποψηφιότητά τους , τόσες περισσότερες πιθανότητες εκλογής έχουν ιδίως αυτοί που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να χαλάσουν ένα σωρό χρήματα για να εκλεγούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: