ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δήμητρα Νάνου: Η εμπειρία και οι γνώσεις που απέκτησα και το έργο που αφήνω, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Δήμητρα Νάνου: Η εμπειρία και οι γνώσεις που απέκτησα και το έργο που αφήνω, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον


Σήμερα ολοκληρώνεται ένας μεγάλος πολιτικός κύκλος, όσον αφορά στην παρουσία μου στην Περιφέρεια Αττικής από τη θέση ευθύνης της Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα.
Χάρη στην εμπιστοσύνη των πολιτών της Νότιας Αθήνας, αλλά και την πολύτιμη στήριξη του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, αυτά τα 3,5 χρόνια είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω και εγώ στην προσπάθεια αναγέννησης της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, ως μέλος της Διοίκησης.
Τους μήνες που πέρασαν έγινε στη Νότια Αθήνα, όπως και την υπόλοιπη Αττική, ένα σημαντικό έργο.
Μεγάλες παρεμβάσεις, όπως η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, ξεκόλλησαν κατά τη διάρκεια της θητείας μας από το τέλμα στο οποίο είχαν περιέλθει, και υλοποιούνται, ενώ εξασφαλίστηκαν πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας επιτρέπουν να διαθέσουμε τους πολύτιμους πόρους μας και σε άλλα έργα, προς όφελος των Δήμων και των πολιτών.

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία για την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Αθηναϊκής Ριβιέρας, με τη συνεργασία της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης. Παρέμβαση που θα ενισχύσει την αναπτυξιακή προοπτική όλης της περιοχής, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και καλύτερα εισοδήματα.
Στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Τομέα εκτελούνται ή δρομολογούνται σημαντικά έργα, που στόχο έχουν την αντιπλημμυρική θωράκιση των δήμων και την προστασία της ζωής και των περιουσιών των κατοίκων.

Ενισχύεται η οδική ασφάλεια. Το οδικό δίκτυο σε όλο το παραλιακό μέτωπο έχει ασφαλτοστρωθεί εξαρχής μετά από πολλά χρόνια, ενώ ο φωτισμός στο δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας έχει αντικατασταθεί με σύγχρονα φωτιστικά χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και υψηλής φωτεινότητας.
Αφήσαμε ισχυρό αποτύπωμα σε κάθε Δήμο του Νότιου Τομέα, με μεγάλα και μικρά έργα που έχουν σχεδιασθεί ή/και εκτελούνται σε κάθε γειτονιά. Και ακόμη περισσότερα είναι αυτά που δρομολογούνται, αξιοποιώντας τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ, που καταφέραμε να αυξήσουμε κατά 50%, σε σχέση με το προηγούμενο.
 
Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, εγώ προσωπικά ως Αντιπεριφερειάρχης και τα στελέχη των υπηρεσιών μας βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στους Δήμους.
Σε εξέλιξη είναι η συστηματική προσπάθεια να βάλουμε την ανακύκλωση στην καθημερινότητα των πολιτών και στον τομέα αυτό, οι Δήμοι της Νότιας Αθήνας πρωτοπορούν.
 
Έχουν ενισχυθεί οι κοινωνικές δομές των Δήμων για την αποτελεσματική στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, υλοποιείται μεγάλο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών μονάδων, εμβληματικά αθλητικά έργα όπως το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Σμύρνης, υλοποιούνται και εργαζόμαστε για να παραδοθούν εντός συμβατικού χρονοδιαγράμματος προς χρήση.

Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση, επειδή στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων μου συνέδραμα την προσπάθεια να αλλάξει προς το καλύτερο ο Νότιος Τομέας της Αττικής.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, αλλά και για τη στήριξή του στα επόμενα πολιτικά βήματα που προγραμματίζω, πάντα μέσα από τον αυτοδιοικητικό θεσμό.

Η εμπειρία και οι γνώσεις που απέκτησα και το έργο που αφήνω, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον.
 
Η διάθεσή μου να παραμείνω στην πρώτη γραμμή της πολιτικής και αυτοδιοικητικής δράσης και τα επόμενα χρόνια μού επιτρέπουν να παραδώσω με ικανοποίηση τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη στο συνάδελφο μου Χρήστο Θεοδωρόπουλο, ευχόμενη καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά του.

Καλή επιτυχία στον Γιώργο Πατούλη στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές και καλή αντάμωση όλων μας στον αυτοδιοικητικό στίβο.
 
Μαζί συνεχίζουμε για να αλλάξουμε προς το καλύτερο την Αττική και τους Δήμους του Νότιου Τομέα της Αθήνας.

Δήμητρα Νάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: