ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Tο σύνδρομο του αόρατου γορίλλα

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Tο σύνδρομο του αόρατου γορίλλα




Του Νίκου Καραβαγγέλη 


Πολλές φορές ο εγωισμός , η εθελοτυφλία και η υπερεκτίμηση δυνάμεων οδηγεί στην μη επίδειξη της απαιτούμενης προσοχής, σε ένα περιβάλλον που επηρεάζεται δραματικά από παράγοντες που εξαρτώνται από τρίτους.
Τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος της εμφάνισης του σύνδρομού του «Αόρατου Γορίλλα». Προσηλωμένοι με υπερπροσοχή στις κινήσεις μιας δικής μας “ομάδας” διαφεύγει της προσοχής μας ο “γορίλλας” που περνά μπροστά από τα μάτια μας.

Έτσι μπορεί ξαφνικά να βρεθούμε σε μια διαμορφωμένη κατάσταση, που δύσκολα θα είναι ανατρέψιμη και η οποία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχαμε δράσει εγκαίρως.

Κοινώς η παρότρυνση «δεν μας ενδιαφέρει ή δεν κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι», μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθη που να αποδειχτούν καθοριστικά.
 
Η επικαιροποίηση και η αναθεώρηση αποφάσεων και τακτικών μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον είναι αναγκαία για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Εύκολα ακόμα και εμείς μένοντας προσηλωμένοι σε ένα στόχο μπορεί να μας διαφύγει της προσοχής ολόκληρος "γορίλλας"! Και βέβαια εμείς το παλεύουμε ( δεν το καταφέρνουμε πάντα ) να ΜΗΝ ΥΠΕΡΚΤΙΜΟΥΜΕ τις δυνάμεις και κυρίως τις δυνατότητές μας. Όμως επειδή η ανάρτηση από το προσωπικό προφίλ του συνδημότη μας και ενεργού πολίτη με ΑΠΟΨΗ χωρίς εισαγωγικά κ. Καραβαγγέλη μας άρεσε σας το βάζουμε σαν θέμα για να προβληματιστείτε ως αναγνώστες ενός ιστολογίου που δεν χρωστάει τίποτα και σε κανέναν. Γιατί για να προβληματιστούν αυτοί στους οποίους απευθύνετε δεν το βλέπουμε άλλωστε ο χρόνος ζυγώνει και παραμένουν στις ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ τους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: