ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό... ( 17/1/2023)

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Ειδήσεις σε ένα λεπτό... ( 17/1/2023)



  • Γέμισε η πόλη μας επιχειρήσεις εστίασης ( καφέ, σουβλατζίδικα, κ.ο.κ) μέσα στην κρίση και πλέον ο ανταγωνισμός είναι τόσο μεγάλος και οι καταναλωτές τόσο λίγοι που οι περισσότερες αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Η διοίκηση του δήμου μας παρά τις υποσχέσεις για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μένει μόνο στα συνθήματα ΖΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΨΩΝΙΖΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ενώ η κάρτα του δημότη ελάχιστα έχει βοηθήσει τις επιχειρήσεις της πόλης αφού οι ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ που πετυχαίνεις με αυτή είτε είναι μικρές είτε ΔΕΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ! Δεν ξέρουμε τι λένε οι δύο εμπορικοί σύλλογοι της πόλης μας αλλά τα πράγματα δεν πάνε καλά και τα συσσωρευμένα χρέη πολλών επιχειρηματιών της πόλης θα μεταφραστούν σύντομα σε λουκέτα. Ελάχιστα έχει κάνει και η παρούσα κυβέρνηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτό που δεν έχει κάνει στο βαθμό που θα θέλαμε εμείς είναι να τους κάνει ΣΑΦΕΣ πως είτε συγχωνεύονται είτε ΚΛΕΙΝΟΥΝ!


  • Έκοψαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων της πόλης μας την Βασιλόπιτά τους και στις φωτογραφίες που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είδαμε μόνο στελέχη της διοίκησης του δήμου μας να τους τιμούν με την παρουσία τους. Φανταζόμαστε πως είχαν προσκληθεί από όλες τις παρατάξεις εάν δεν συνέβη αυτό δικαιολογημένη η απουσία όσων δεν πήγαν!


  • Τελικά μόνο η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Β. Του έκπτωτου εάν έτσι τον  προτιμούν οι χιλιάδες ΧΟΥΝΤΟΒΑΣΙΛΙΚΟΙ που και στην πόλη μας δεν είναι αμελητέα ποσότητα όπως διαβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς συνδημότες μας να κατηγορούν την κυβέρνηση που δεν τίμησε περισσότερο τον τέως!  Εάν δεν ήταν προεκλογική περίοδος φανταζόμαστε πως θα είχαμε μέχρι και ανακοινώσεις δημοτικών παρατάξεων να τον αποχαιρετούν , εδώ κάναμε ως δήμος ( επί διοίκησης Βασίλη Βαλασόπουλου) έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να συζητήσουν πως έπρεπε να τιμηθεί ο δοτός δήμαρχος της χούντας Κωνσταντίνος Δελλαπόρτας! Κωνσταντίνος και αυτός ,αλλά με άλλη διαδρομή. Ο ένας γεννήθηκε Βασιλιάς και ο άλλος ξεκίνησε από την ΕΠΟΝ Λευκάδας για να καταλήξει δοτός δήμαρχος της χούντας των συνταγματαρχών! 

  • Δεν έχουν μαζέψει ακόμα τα μπάζα στο ρέμα της Πικροδάφνης μας ενημερώνουν οι περίοικοι. Όταν τα μαζέψουν αφού αναδείξαμε το θέμα θα βάλουμε και τις σχετικές φωτογραφίες. Φανταζόμαστε πως έως το τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχουν μαζευτεί αφού παραμένουν εκεί πάνω από μήνα! 

  • Μην διαμαρτύρεστε εάν έχετε φάει κλήση από την δημοτική αστυνομία επειδή είχατε αφήσει το αμάξι σας σε θέση ΑμεΑ . Πρέπει να αντιληφθείτε πως τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές δεν είναι δυνατόν να μην τιμωρούνται και να γνωρίζετε πως η δημοτική αστυνομία σας έγραψε και φάγατε την κλήση επειδή την ενημέρωσαν όσοι ακόμα έχουν ευαισθησίες πάνω σε τέτοια θέματα. Δεν ξέρουμε εάν είναι λίγοι ή πολλοί αυτό που εμείς γνωρίζουμε είναι πως δεν μπορεί να κατηγορεί κάποιος τους δημοτικούς αστυνομικούς επειδή έπραξαν το αυτονόητο. Και αυτό είναι η ελεύθερη πρόσβαση και των ΑμεΑ σε χώρους που τους ανήκουν αφού υπάρχει ειδική οδική σήμανση. Εάν κάποιοι δεν κοιτούν τις πινακίδες του ΚΟΚ και δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει η πινακίδα με το αναπηρικό αμαξίδιο πάνω τι να σου κάνουν και οι δημοτικοί αστυνομικοί που έτσι και αλλιώς δεν είναι ιδιαίτερα αυστηροί. Εάν ήταν θα μπορούσαν να γράψουν και 100 κλήσεις κάθε μέρα κινούμενοι μόνο στα κεντρικά σημεία της πόλης. Οι περισσότερες για παράνομο παρκάρισμα που εξακολουθεί και υπάρχει ακόμα και μπροστά από το δημαρχείο της πόλης μας! 


  • Υπάρχει μαθαίνουμε θέμα ανάμεσα στα αθλητικά σωματεία της πόλης με κάποια να παραπονούνται πως παίρνουν λίγα χρήματα από την δημοτική ετήσια επιδότηση σε σχέση με άλλα που έχουν ελάχιστα τμήματα για να συντηρούν. Θεωρούμε και εμείς πως η επιδότηση για κάθε σωματείο πρέπει να γίνεται με βάση τα τμήματα που συντηρεί και τους αθλητές που έχει. Και όπως πάντα υπενθυμίζουμε πως είμαστε υπέρ του επαγγελματικού αθλητισμού με κερδοφόρα αθλητικά σωματεία που θα παρέχουν στους αθλητές υπηρεσίες ανάλογες της μηνιαίας εισφοράς που έτσι και αλλιώς δίνουν. Το ύψος της μηνιαίας αυτής συνδρομής γίνεται με κριτήρια ελεύθερης αγοράς προφανώς και η δημοτική επιδότηση έχει την έννοια να βοηθηθούν τα ιδιωτικά αθλητικά σωματεία να έχουν λογικές μηνιαίες συνδρομές για να μπορούν οι περισσότεροι να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες. Εάν θέλει ο εκάστοτε δήμος να κάνει μαζικό αθλητισμό πληρώνει αυτός προπονητές και προπονήτριες αλλά για εμάς αυτό είναι ΣΟΒΙΕΤΙΑ και έχει αποτύχει στα κράτη του πρώην ανατολικού μπλοκ όπου τα πάντα ήταν ΚΡΑΤΙΚΑ και φυσικά και ο αθλητισμός σε όλες του τις μορφές. 

  • Ο καθένας έχει την άποψή του για την ικανότητα και κυρίως την αποδοτικότητα των Αντιδημάρχων της νυν διοίκησης. Αυτό όμως που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι πως η διοίκηση θα κριθεί συνολικά και οι εξαιρέσεις της απλώς θα επιβεβαιώσουν τον ΚΑΝΟΝΑ. Εάν αυτός έχει αρνητικό πρόσημο θα την πληρώσουν ΟΛΟΙ! 


  • Δεν ξέρουμε ποιοι έχουν αγωνία για το μέλλον της κεντροδεξιάς στην πόλη μας αυτό που γνωρίζουμε είναι πως οι δημοτικές εκλογές του 2023 δεν πρέπει να χαθούν σε καμία περίπτωση. Η ήττα ή η ΝΙΚΗ θα αφορά όλες και όλους μας και μερίδιο σε αυτή θα έχουμε ΟΛΟΙ στο βαθμό που μας αναλογεί. Εμείς π.χ ως το μοναδικό ΔΕΞΙΟ τοπικό ΜΜΕ ( αφού όλοι οι άλλοι δηλώνουν πάνω από κόμματα και χρώματα) δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι σε καμία περίπτωση εάν και πάλι δεν περάσει κεντροδεξιός υποψήφιος δήμαρχος έστω στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Κάτι που έχει να συμβεί από το μακρινό 2010! 

  • Ρύθμιση που δεν θα επιτρέπει σε κόμματα που στελέχη τους είναι καταδικασμένα για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις να συμμετάσχουν σε εκλογές θα φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή το προσεχές διάστημα. Η ρύθμιση αφορά το κόμμα "Έλληνες" του φυλακισμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη και πέραν των βουλευτών της ΝΔ που θα την ψηφίσουν θα φανεί και ποιοι δίνουν βήμα στους φασίστες και ποιοι δεν επιθυμούν τον έκδηλο ΡΑΤΣΙΣΜΟ και ΦΑΣΙΣΜΟ τους να γίνει κομμάτι της επόμενης Βουλής. Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα πέρα των βουλευτών της ΝΔ οι μόνοι που μπορούν να βάλουν ένα νομοθετικό stop στον φασισμό είναι αυτοί του ΠΑ.ΣΟ.Κ ,αφού οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της ΜεΡΑ 25 , του ΚΚΕ αλλά και της Ελληνικής Λύσης προσανατολίζονται στην ΑΠΟΧΗ από την διαδικασία αφήνοντας ουσιαστικά τους "Κασιδιάρηδες" να "χορεύουν" σήμερα και να δολοφονούν αύριο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: