ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δεν βοήθησε το χθεσινό ντιμπέϊτ των πολιτικών αρχηγών όσους ήταν αναποφάσιστοι παρέμειναν φοβισμένοι από την "ελαφρότητα" αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης από τους πολιτικούς αρχηγούς

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Δεν βοήθησε το χθεσινό ντιμπέϊτ των πολιτικών αρχηγών όσους ήταν αναποφάσιστοι παρέμειναν φοβισμένοι από την "ελαφρότητα" αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης από τους πολιτικούς αρχηγούς

 


Δεν βοήθησαν με την χθεσινή τους τραγική παρουσία οι πολιτικοί αρχηγοί όσους είναι ακόμα αναποφάσιστοι να αποφασίσουν. 

Επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια κλισέ απέναντι σε μια κοινωνία υποψιασμένη πλέον για το κακό που έρχεται. Και αυτό είναι η εκ νέου χρεοκοπία της χώρας μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ή κόμματα βρεθούν στην κυβέρνηση αύριο. 

Αυτή που "τρόμαξαν" τους ψηφοφόρους της κοινής λογικής ήταν οι Κουτσούμπας, Βαρουφάκης και Βελόπουλος με τον τελευταίο να χάνει μερικές χιλιάδες ψηφοφόρους από όσους είναι μεν πατριώτες αλλά όχι αφελείς! 

Σίγουρα μετά την χθεσινή του παρουσία και τις αναφορές του σε άλλο νόμισμα πέρα από το ευρώ θα φουσκώσουν τα ποσοστά κομμάτων όπως το ΕΑΝ, η ΝΙΚΗ και όσα απέμειναν να διεκδικούν "πατριωτικές" ψήφους και όχι μόνο στα ΔΕΞΙΑ της ΝΔ. 

Η εκτίμησή μας είναι πως στις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου εάν τελικά φτάσουμε εκεί ( είναι το πιο πιθανό σενάριο) το κόμμα του Βελόπουλου θα μείνει ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ. Ιδίως εάν στις εκλογές εκείνες συμμετάσχουν κανονικά κόμματα όπως η Πατριωτική Ένωση του κ. Εμφιετζόγλου ή υπάρχει ορατό από τα αποτελέσματα των πρώτων εκλογών το ενδεχόμενο να "τσιμπήσει" ένα 3% ένα από τα κόμματα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ, ΝΙΚΗ ή ακόμα και το ΕΑΝ. 

Το ντιμπέϊτ σίγουρα δεν ευνόησε κανέναν από τους δύο μεγάλους μονομάχους (Μητσοτάκης- Τσίπρας) ενώ ο κος Ανδρουλάκης επιβεβαίωσε τους φόβους των νοσταλγών του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος πως οδεύουν για μονοψήφιο στις πρώτες κάλπες και για ΑΦΑΝΙΣΜΟ στις δεύτερες! 

Η τελική μας εκτίμηση είναι πως δεν θα υπάρξει ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ούτε μετά τις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου,  και η χώρα θα μπει σε περιπέτειες αφού οι πολλοί θυμήθηκαν το ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ και είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν τον κ. Βαρουφάκη που θα ξεπεράσει το 4% από τις πρώτες κάλπες και στις δεύτερες θα του κάτσει ένα ποσοστό άνω του 5% , όχι επειδή είναι ΜΟΝΟ τυχερός αλλά και ικανός να εκμεταλλεύεται καταστάσεις χάους! 

Εάν στα δεξιά της ΝΔ οι σχηματισμοί είχαν κοινή πορεία σε αυτές τις κάλπες θα ξεπερνούσαν άνετα το 10% ,με την προϋπόθεση πως οι ηγεσίες τους θα δήλωναν ξεκάθαρα πως ανήκουμε στη Δύση και δεν θέλουμε καμία σχέση με την Ανατολή! 

Όσο δεν το πράττουν,  θα παραμένουν μπολσεβίκοι με ΜΑΥΡΑ ρούχα , και θα πανηγυρίζουν επιτυχίες "ακροδεξιών" στο εξωτερικό,  όπου είναι σαφές πως οι ηγεσίες τους αποτελούν κομμάτι του δυτικού κόσμου , και "θρέφονται" δημοσκοπικά και εκλογικά από τις κρίσεις του καπιταλιστικού συστήματος που με συνέπεια τα κόμματα αυτά υπηρετούν. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: