ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Παίζουν ρόλο τα social media στις προεκλογικές καμπάνιες ;

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Παίζουν ρόλο τα social media στις προεκλογικές καμπάνιες ;

 


Για εμάς δεν υπάρχουν συστημικά ΜΜΕ και σε μια εποχή που οι περισσότεροι έχουν πρόσβαση στην "πληροφορία" δεν φταίνε το Mega, το ΣΚΑΪ ή ο Alpha για την συντριπτική ΝΙΚΗ της ΝΔ ούτε βέβαια φταίει το Open για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Όλα τα ΜΜΕ είτε μεγάλε είτε μικρά δεν παλεύουν να μπουν στις λίστες Πέτσα όπως ισχυρίζονται οι Αριστεροί ( το site της κα. Τσαπανίδου πάντως ήταν) αλλά εκφράζουν σε μεγάλο ποσοστό είτε τις αντιλήψεις των ιδιοκτητών τους είτε τις ιδεοληψίες τους. 

Εμείς προσωπικά δεν πιστεύουμε πως επιχειρηματίες όπως οι Μαρινάκης, Γιαννακόπουλος, Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος έχουν σταθερό κόμμα που στηρίζουν και για μερικούς από αυτούς π.χ τον κ. Γιαννακόπουλο δεν πιστεύουμε πως οι θεατρινισμοί του υπερασπίζονται καν τα προσωπικά του συμφέροντα! 

Αλλά πάμε στα δικά μας εδώ στην Ηλιούπολη δεν θα σας πείσουμε πως δεν υπάρχει σταθερή ΔΙΑΠΛΟΚΗ εάν και εμείς από μέσα είδαμε εν μια νυκτί επιχειρηματίες "δεξιούς" να λένε πάμε να ρίξουμε την συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν θέλουμε τις μεταρρυθμίσεις που τελικά δεν έγιναν έως και σήμερα! 

Θα γίνουν το γνωρίζουν καλά αυτό οι επιχειρηματίες της χώρας μας που σε λίγα χρόνια θα αποτελούν ως πλειοψηφία τους παρίες των επιχειρηματιών του δυτικού κόσμου αφού έχουν ως πρότυπό τους τον Αριστοτέλη Ωνάση και όχι όσους υπηρετούν τον καπιταλισμό και δεν θεωρούν λογικό πως αυτός πρέπει να τους υπηρετήσει. 

Εδώ στην Ηλιούπολη λοιπόν κάποιοι δεν εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες που προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογίες θεωρώντας πως αυτό το μοναδικό πλεονέκτημα μπορεί να συγκεραστεί με την απευθείας επαφή με τους δημότες μας. 

Πως θα συμβεί αυτό; Με επισκέψεις σε λαϊκές αγορές, με περιοδείες σε καταστήματα της πόλης, με παρουσία σε εκδηλώσεις πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της πόλης μας. 

Με χειραψίες με χτυπήματα στην πλάτη και με την στρεβλή εικόνα που αποκομίζουν αφού ουδείς είναι τόσο αφελής για να πιστεύει πως οι διαφορές τους είναι ικανές  να φέρουν την πολυπόθητη αλλαγή. 

Επειδή έκαναν έτσι ο Κιντής ή ο Δελλαπόρτας δεν σημαίνει πως αυτή είναι η μοναδική συνταγή και σίγουρα για εμάς δεν είναι και η σωστή. 

Με βάση οπτικοακουστικό υλικό που βρέθηκε στα χέρια μας και αφορά τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 Δημήτρης Κιντής και Κωνσταντίνος Δελλαπόρτας δεν πρόσεχαν στις δημόσιες ομιλίες τους αφού ο φόβος στο να καταγραφούν όσα τερατώδη έλεγαν ήταν απειροελάχιστος σε κοινό κομματικά ομοιογενές ή μιλώντας σε υπαλλήλους του δήμου μας. 

Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε και Εθνοτοπικός Σύλλογος της πόλης που δρούσε στην πόλη μας την εποχή της δικτατορίας και τους ύμνους που έπλεξε ο τότε πρόεδρος του στην "Εθνοσωτήριο Κυβέρνησής" όπως αποκαλούσε την χούντα σε κοπή πίτας τους παρουσία του Κωνσταντίνου Δελλαπόρτα! 

Αλλά πάμε στο σήμερα και απευθυνόμαστε στους προσεκτικούς αναγνώστες μας που παρατηρούν τα πάντα εάν και φοβούνται να τα σχολιάσουν δημόσια αφού γνωρίζουν καλά πως μπορεί πλέον και ευτυχώς να μην έχουμε "Εθνοσωτήριο" αλλά δεν υπάρχει και κανείς σε αυτή την πόλη που να μην θεωρεί πως έχουμε "χούντα" αφού αυτό το "σανό τους ταϊζουν"  ακόμα και τα μεγαλύτερα σε επισκεψιμότητα τοπικά ΜΜΕ. 

Στο παρακάτω βίντεο λοιπόν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη -Φωτεινή πόλη" σας καλεί να συμπορευτείτε μαζί του για να κάνουμε την πόλη μας και ΠΑΛΙ Φωτεινή! Το θαυμαστικό είναι όχι επειδή διαφωνούμε με την διαπιστωμένη κατάντια της πόλης αλλά επειδή εμείς που γεννηθήκαμε εδώ δεν θυμόμαστε ποτέ την πόλη μας ΦΩΤΕΙΝΗ και την έχουμε δει και πολύ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ πριν ο κος Χατζηδάκης και η ετερόκλητη ομάδα του ασχοληθούν στο να λύσουν τα προβλήματά μας. Δεν είδαμε και ούτε θα δούμε έως τον Οκτώβριο κανέναν να μας λέει πως θα αλλάξει η εικόνα σε καθαριότητα και Πράσινο αφού όλοι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ αυτών των δομών αλλά θεωρούν πως αθρόες προσλήψεις που δεν είναι στο χέρι ούτε της κεντρικής διοίκησης για να κάνει θα λυθεί κάποτε το πρόβλημα! Αδυνατούν ή βλέπουν αλλά δεν λένε την ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ των δομών που είναι θέμα χρόνου να δοθούν σε ιδιώτη και φανταζόμαστε πως θα πέσουν από τα σύννεφα όταν μη έχοντας ΑΛΛΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΗ λύση με την ΑΝΟΧΗ αλλά ΚΥΡΙΩΣ με την ΨΗΦΟ των πολλών μια σειρά δομών θα δοθούν σε ιδιώτες. 

Ιδιώτες που ήδη ενεργούν σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ σε ΣΔΙΤ που για εμάς απλώς αυξάνουν το κόστος και αδειάζουν τις τσέπες μας μη φέρνοντας κάποιο ορατό αποτέλεσμα για να πάψουν και να φωνάζουν δημότες που έχουν την ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ που η πόλη βρωμάει. 

Γιατί αυτή με την ΨΗΦΟ τους και την ΑΝΟΧΗ τους στη ΣΟΒΙΕΤΙΑ αφήνουν πάνω από 900 εργαζομένους του δήμου μας να μας κουνάνε το δάχτυλο και να φαντάζονται πως εμείς είμαστε διαπλεκόμενοι μη βλέποντας πως οι ίδιοι είναι βολεμένοι και εμείς εξαιτίας τους θα καταντήσουμε με μαθηματική ακρίβεια προλετάριοι! 

Ρωτήστε τον κ. Ευαγγέλου να σας πει πότε θυμάται ΦΩΤΕΙΝΗ την ΠΌΛΗ μας ( να την γράψουμε και με  π κεφαλαίο όπως είδαμε κάνουν και οι χουνταίοι του δήμου Ζωγράφου με τους Καζάκους τους) και κυρίως ας αντιληφθούν όσοι εκπροσωπούν την κεντροδεξιά της πόλης μας πως εάν έφτασε η οικογένεια Μητσοτάκη να χρησιμοποιεί το Tik - Tok για να περάσει τα μηνύματά της τα πράγματα ζορίζουν αφού ακόμα και οι "συντηρητικοί" πολίτες δεν πάνε σε καφενεία αλλά "σερφάρουν" αναζητώντας να μην σας πούμε τι στο διαδίκτυο! 

Η ανάρτηση δεν είναι κατά της παράταξης "Φωτεινή πόλη" μας αρέσει και ο επικεφαλής της που έχει άγχος γιατί δεν είχε συνηθίσει να είναι μπροστά από κάμερες και ευχόμαστε και άλλοι να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες. 

Εμείς δεν γελάμε με αυτά ίσα-ίσα επιδοκιμάζουμε κάθε ανάλογη προσπάθεια και τα γράφουμε χωρίς να έχουμε κάποιο όφελος. Άλλωστε την δική μας διαπλοκή την ανακάλυψαν πριν δύο χρόνια οι βολεμένοι του δημοσίου. Αυτή ήταν δύο σουβλάκια και μία coca-cola για τον εμπνευστή αυτού εδώ του ιστολογίου . Φανταζόμαστε πως αυτά έχουν να του τα κεράσουν όλοι αλλά δεν φαίνεται πως είναι αρκετά για να αλλάξουν την προδιαγεγραμμένη πορεία αυτού εδώ του ιστολογίου. Μια πορεία που μπορεί να μην είναι επιτυχημένη από οικονομικής άποψης αλλά έχει δημιουργήσει μια "μαγιά" που θα διαχειριστεί στο άμεσο μέλλον όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν και στον δήμο μας είτε αρέσουν ακόμα και στην πλειοψηφία είτε όχι. 

Και αυτό γιατί κάθε φορά ψηφίζετε για να επιλέξετε ποιος θα εφαρμόσει τον καπιταλισμό και όχι για να τον ανατρέψετε εκτός και είσαστε τόσο αφελείς και πιστεύετε το αντίθετο. 

Το παρόν ιστολόγιο δεν υπηρετεί τον βασικό κανόνα του καπιταλισμού που είναι το ΚΕΡΔΟΣ και έτσι με μαθηματική ακρίβεια κάποια στιγμή και όταν θα πραγματοποιηθούν όσοι οι πολλοί ακόμα φοβάστε είτε θα αλλάξει και θα μετατραπεί σε κάτι άλλο είτε θα κλείσει. Και κάτι τελευταίο οι άνθρωποι των κομματικών γραφείων είναι οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας. Μπορεί και σε εμάς πολλοί από αυτούς να μας είναι απεχθείς αλλά σίγουρα και παρόλο που έχουμε περάσει περισσότερο "απέναντι" από όσο κάποιοι σας διαφημίζουν τους θεωρούμε εξίσου ικανούς ή και περισσότερο από όσους θεωρητικά πιστεύουν στον καπιταλισμό αλλά ονειρεύονται προστατευτισμό και ΣΟΒΙΕΤΙΕΣ. Έτσι εμάς δεν μας ξεγελά το 40% όσων ψήφισαν Μητσοτάκη στις πρώτες κάλπες αφού γνωρίζουμε πως η συντριπτική τους πλειοψηφία το 1981 πάλευε για να φύγουν από την Ελλάδα "Οι Βάσεις του Θανάτου" και στήριζε και στηρίζει τον ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ; χώρο της Παιδείας και της Υγείας. Γιατί εμείς οι Έλληνες θέλουμε το παραμύθι μας αφού φοβόμαστε μην τυχόν και ξυπνήσουμε μια μέρα και έχουν "πουληθεί" όλα στους ξένους λες και εάν τα έχει ο Βαρδινογιάννης ή ο Λάτσης έχουμε κάτι να κερδίσουμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: