ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Ποια είναι η "Ηλιουπολίτισσα" βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κα Ραλλία Χρηστίδου που κατοικεί από το 2014 στην πόλη μας

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Ποια είναι η "Ηλιουπολίτισσα" βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κα Ραλλία Χρηστίδου που κατοικεί από το 2014 στην πόλη μας

 Σε 18 ημέρες από σήμερα στις εθνικές κάλπες θα επιλέξουμε όσους θέλουν να μας εκπροσωπήσουν στην επόμενη βουλή. Έτσι για όσους δεν το γνωρίζουν μία από τις συνδημότισσες μας που είναι ήδη βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κατεβαίνει εκ νέου στον Νότιο Τομέα Αθηνών είναι η κα Ραλλία Χρηστίδου. 

Από το 2014 κατοικεί στην πόλη μας σε ένα διαμέρισμα κοντά στην πλατεία Αναγνωσταρά. Σε παλιότερη συνέντευξή της είχε μιλήσει κολακευτικά για την πόλη μας (της) και ήδη έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι  της τοπικής μας κοινωνίας,  έχοντας να επιδείξει δεκάδες επερωτήσεις στη Βουλή που αφορούν θέματα της πόλης μας. 



Μπορεί να ανήκουμε πολιτικά σε άλλο πολιτικό χώρο και να βλέπουμε από διαφορετική οπτική γωνία τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά είναι σημαντικό για την πόλη μας να έχει εκπρόσωπο στη Βουλή που να κατοικεί στον δήμο μας και να γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματά μας. 




Έτσι σας  παρουσιάζουμε ένα σύντομο βιογραφικό της για όσες και όσους εάν και κεντροαριστεροί έχετε την καλοσύνη να ενημερώνεστε και από εμάς που σίγουρα είμαστε ένα τοπικό ΜΜΕ με συγκεκριμένες αρχές και αξίες. 

Βιογραφικό σημείωμα Ραλλίας Χρηστίδου 

Η Ραλλία Χρηστίδου (14 Νοεμβρίου 1979) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, πολιτικός, βουλεύτρια  εκλεγμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ και Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων.




Έγινε ευρέως γνωστή στο ελληνικό κοινό το 2004 με τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό μουσικό ριάλιτι Fame Story.

Κατοικεί στην Ηλιούπολη Αττικής από το 2014. 




Γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 1979 και μεγάλωσε στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Ο πατέρας της κατάγεται από την Ξάνθη και η μητέρα της από την Κοκκινιά του Πειραιά. Και οι δύο, μικρασιατικής καταγωγής.




Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ε.Α.Π. Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας σε ηλικία 6 ετών στο Εθνικό Ωδείο (Ιστορία της Μουσικής, Μορφολογία της Μουσικής, Θεωρία, Αρμονία, Πιάνο), από όπου αποφοίτησε το 2001 με βαθμό πτυχίου άριστα παμψηφεί. Συνέχισε σπουδές σε ανώτερα θεωρητικά μαθήματα της μουσικής.

Αποφοίτησε από το Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης το 1997.





Έχει κάνει σπουδές φωνητικής, κινησιολογίας και υποκριτικής, μουσικής παραγωγής και ηχοληψίας, αλλά και φοροτεχνικού καθώς είναι κάτοχος

Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Επιπέδου 5 Δημόσιου Ι.Ε.Κ Ο.Ε.Ε.Κ με ειδικότητα : Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου.

Από το 1998 εως το 2003 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος λογιστηρίου.

Από το 2013 εως το 2016 εργάστηκε σε ωδεία ως δασκάλα κλασικής κιθάρας.





Από το 2004 έως το 2019 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως ελεύθερος επαγγελματίας σε τομείς όπως η Παραγωγή καλλιτεχνικών θεαμάτων, η παραγωγή μουσικών έργων, οι υπηρεσίες μουσικού και ερμηνεύτριας.





Η Ραλλία Χρηστίδου είναι μέλος σε Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ από το 2008. Επιθυμώντας να δηλώσει ανοιχτά την υποστήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποψήφια στη λίστα της Β' Αθηνών στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 σε μη εκλόγιμη θέση,  στη θέση 22 επί συνόλω 48. Τον Μάρτιο του 2019 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές 2019  όπου και απέσπασε 62.371 ψήφους.




Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών με 19.777 ψήφους. Μετά την εκλογή της δήλωσε πως σταματά το τραγούδι, προκειμένου να αφοσιωθεί στην πολιτική και στις σπουδές της στη Δημόσια Διοίκηση. Στις 18 Ιουλίου 2019 εξελέγη γραμματέας της Βουλής λαμβάνοντας 282 ψήφους.





Είναι μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.




Κατά την πρώτη της θητεία έχει τοποθετηθεί σε πάνω από 100 συνεδριάσεις στην Ολομέλεια της Βουλής και έχει καταθέσει και συνυπογράψει σε περισσότερες από 900 Ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού ελέγχου.




Στις εκλογές του 2023 είναι ξανά υποψήφια στον Νότιο Τομέα Αθηνών. Μία από τις τέσσερις ψήφους από όσους έχετε επιλέξει να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και μένετε Ηλιούπολη ας πάει σε μια γυναίκα που κατανοεί την καθημερινότητά σας! 




Δεν υπάρχουν σχόλια: