ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Γιάννης Αναγνώστου: Ουδέποτε παραδώσαμε χρέος 14.000.000 ευρώ

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Γιάννης Αναγνώστου: Ουδέποτε παραδώσαμε χρέος 14.000.000 ευρώ


Κάθετα αντίθετος με τους ισχυρισμούς του τέως δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου πως η διοίκησή του άφησε χρέος 14.000.000 ευρώ στον δήμο είναι ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου. 



"Δεν αφήσαμε ούτε το μισό χρέος από όσα ισχυρίζεται ο κύριος Βαλασόπουλος εγκαταλείποντας τη διοίκηση το 2010. Όπως έχουμε εξηγήσει αναλυτικώς στα δημοτικά συμβούλια της περιόδου όπου εφευρέθηκε από την διοίκηση Βαλασόπουλου το τάχα υψηλό χρέος που αφήσαμε για  να με κρατήσουν σε "ομηρία" όπως και με την υπόθεση ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε εμείς παραδώσαμε ως χρέος ούτε τα μισά και σε καμία περίπτωση περισσότερα από ό,τι παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση.

Προφανώς επειδή ως ιστολόγιο με έχεις και εσύ αδικήσει σε αυτό το θέμα θεωρώ πως και η άποψη η δική μου αλλά και της "Νέας Δημοτικής Κίνησης" που έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής πρέπει να ειπωθεί μέσα από ένα μέσο που χαρακτηρίζεται ΔΕΞΙΟ σε κάθε ευκαιρία. Ας αφήσουν λοιπόν την σπέκουλα οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και ας μιλήσουν με στοιχεία. Η ώρα που θα δικαιωθώ και δεν θα με έχουν όμηρο και δικαστικά είναι κοντά. Άλλωστε στη συνείδηση του Ηλιουπολίτικου λαού έχω ήδη δικαιωθεί όπως πολύ καλά γνωρίζεις"

Με την παρέμβαση του αυτή ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου δείχνει προφανώς την αδικία που νιώθει να συμβαίνει εις βάρος του.Εάν ρωτάτε εάν με έπεισε να σας πως πως εδώ και χρόνια έχω πειστεί πως είναι ίσως ο μοναδικός δήμαρχος της πόλης που βγήκε φτωχότερος εγκαταλείποντας την διοίκηση του δήμου από όπως ανέλαβε και το μόνο που εγώ του χρεώνω ως δεξιός και ψηφοφόρος του το 2006 αλλά και το 2010 είναι πως δεν έκανε καλές επιλογές προσώπων.

Αλλά αυτό είναι ένα λάθος που πλήρωσε και δεν είναι ηθικά μεμπτό ούτε φυσικά ποινικά κολάσιμο.
Προφανώς και η παρέμβασή του αυτή κρίνεται από εμάς θετικά και αναμένουμε από αυτούς που έχουν την διοίκηση του δήμου να μας πουν τι τελικώς ισχύει . Τι αποδείξεις έχουν και κυρίως γιατί 10 χρόνια μετά ουδείς έχει τιμωρηθεί (άρα προφανώς δεν μιλάμε για απιστία εις βάρος του δημοσίου) και τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το περιβόητο χρέος που "εξαφάνισε" η διοίκηση Βαλασόπουλου εάν το εξαφάνισε και εάν βέβαια υπήρξε στο μέγεθος που παρουσιάζεται .

Εμείς είμαστε υπέρ της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά για την εντιμότητα του Γιάννη Αναγνώστου και προφανώς εάν κάποιος έχει βάλει το χέρι στο μέλι από την διοίκησή του καλό θα ήταν να τιμωρηθεί.

Ο Γιάννης Αναγνώστου πήρε την πολιτική ευθύνη αλλά προφανώς δεν μπορεί να τον βαραίνει αιώνια εάν οι επόμενοι αναφέρουν διαρκώς για ένα τεράστιο έλλειμμα μη εξηγώντας στους πολλούς που πήγαν τα χρήματα και εάν έχουμε απλώς κακοδιαχείρηση ή ρεμούλα! 

Κύριοι λοιπόν του ΠΑ.ΣΟ.Κ σε όλες τις εκφάνσεις του, αποφασίστε εάν η διοίκηση Αναγνώστου ήταν "μαθητευόμενοι μάγοι" μιας νοσηρής κατάστασης στα οικονομικά του δήμου που παρέλαβαν ή κακοδιαχειρίστηκαν τα οικονομικά ενός μέχρι τότε νοικοκυρεμένου δήμου.

Σ.Μ 

1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

Επειδή κάποιοι "πιπιλάνε αυτή την καραμέλα" του χρέους της διοίκησης Αναγνώστου για πλέον των δέκα χρόνων κάποα στιγμή θα πρέπει ο ίδιος ο τέως δήμαρχος να βγεί και να αποδείξει ότι αυτά είναι ανυπόστατα ή έστω ότι δεν είναι αυτά τα ποσά που αναφέρονται.
Αδικεί τον εαυτό του και παράλληλα "ρίχνει νερό στο μύλο" όσων θέλουν να σπιλώνουν την υστεροφημία του αλλά και γενικότερα της κεντροδεξιάς στα μάτια των δημοτών.

Η "μονταζιέρα" της πρώην αλλά και της τωρινής διοίκησης του Δήμου βολεύεται απο την επίρριψη ευθυνών στην διοίκηση Αναγνώστου, καλλιεργόντας ένα κλίμα απαξίωσης των εκάστοτε κεντροδεξιών παρατάξεων αλλά και πρώην και νυν στελεχών.

Επειδή στο παρελθόν έστειλαν στην δικαιοσύνη "σκάνδαλα" κακοδιαχείρισης κατα την άποψη τους ,ας τολμήσουν να πάνε και υποθέσεις σαν και αυτής της του προγράμματος του ΤΕΙ Κρήτης, των υπέρογκων ελλειμάτων στις σχολικές επιτροπές και των αδιαφανών χρηματοδοτήσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.(για την αποπεράτωση , ίδρυση και διατήρησή του έχει ευθύνες ο Γ.Αναγνώστου)

Όσον αφορά το πρόγραμμα του ΤΕΙ Κρήτης αλλά και των σχολικών επιτροπών ,η νύν διοίκηση προσπάθησε ανεπιτυχώς να τα χρησιμοποίησει ως εργαλεία στοχοποίησης του προηγούμενου δημάρχου Β.Βαλασόπουλου. Αλλά μάλλον γυρίζουν "μπούμεραγκ" πάνω της αφού δεν δόθηκαν ,ούτε πρόκειται να δωθούν επαρκείς εξηγήσεις και ουδείς δεν θα γίνει σοφότερος για αυτές, όσες φορές και άν έρθουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πάντως θέλω να ελπίζω ότι οι κεντοδεξιοί της πόλης μετά την επιτυχημένη συνεστίαση της ΔΗΜ.ΤΟ Ηλιούπολης, θα πρέπει να πήραν το μύνημα ανάγκης ενότητας αλλά και σύμπνοιας μπροστά στις προκλήσεις που θα γνωρίσει ο κομματικός χώρος της ΝΔ, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Αναφέρομαι στις επερχόμενες εκλογές για την εκλογή του Δ.Σ της ΔΗΜ.ΤΟ αλλά και στις "συμπληγάδες" των προβλημάτων με την Τουρκία (ΑΟΖ - Αιγαίο) και την διαχείρηση του μεταναστευτικού.

Οι κεντροδεξιοί της πόλης πρέπει να συζητήσουν , να λύσουν τις όποιες διαφορές τους χωρίζουν , να αφήσουν πίσω το παρελθόν , να παρακάμψουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες και εγωϊσμούς και παράξουν έργο,μέσω των αποφάσεων και των δράσεων τους για το καλό της πόλης , της παράταξης αλλά και της πατρίδος.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΙ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ.