ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Για να προβληματιστούν οι αρμόδιοι

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Για να προβληματιστούν οι αρμόδιοι



Το βίντεο μου έστειλε η συνδημότισσά μας Ευαγγελία Διαμαντή- Βοσινάκη και το οποίο δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου γιατί δεν ακολουθώ την ομάδα Στο Νησί στο facebook που είναι ομάδα του site stonisi.gr με ειδήσεις από την Λέσβο.


Ας το δείτε και εσείς και κυρίως οι αρμόδιοι αλλά ανεύθυνοι στο Μαξίμου που έχουν και την κύρια ευθύνη για όσα τραγικά διαδραματίστηκαν και τα συστημικά ΜΜΕ δυστυχώς δεν ανέδειξαν στο βαθμό που εγώ και οι περισσότεροι θα επιθυμούσαν. Το μεταναστευτικό προφανώς και δεν μπορεί να λυθεί εάν κάποιοι "κρύβουν" το τεράστιο "βάρος" που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών που προφανώς και δεν περίμεναν ποτέ τέτοια αισχρή αντιμετώπιση από τις δυνάμεις της Αστυνομίας. 

Και προφανώς για τους λόγους αυτούς οι κάτοικοι επέδειξαν τέτοια συμπεριφορά προς την Αστυνομία (μιλάω για το περιστατικό με την εισβολή κατοίκων στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν δυνάμεις των ΜΑΤ) που είναι προφανώς και καταδικαστέα αλλά δεν θα κάτσουν και να τους ξυλοφορτώνουν αυτοί που τους εγκατέλειψαν αφήνοντας για χρόνια στις δικές τους πλάτες το βάρος της διαχείρισης ενός προβλήματος που προφανώς και η χώρα μας δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της.

Καλή η αλληλεγγύη αλλά αυτοί που φωνάζουν γνωρίζουν πως και οι πρόσφυγες - μετανάστες είναι θύματα αφού προφανώς και δεν πλήρωσαν τόσες χιλιάδες ευρώ σε δουλέμπορους για να ζουν σε άθλιες συνθήκες μέσα σε κέντρα φιλοξενίας που είναι κολαστήρια ψυχών και ουδεμία σχέση δεν έχουν προφανώς  με όσα ωραία μας παρουσιάζουν οι διάφορες ΜΚΟ που έχουν κάνει την υπόθεση "αλληλεγγύη" μια πολύ προσοδοφόρα επιχείρηση για τις τσέπες επιτηδείων.

Ευχαριστώ την Ευαγγελία για το βίντεο , πάντα ενημερωμένη και ενεργή πολίτης είτε διαφωνούμε είτε συμφωνούμε πάντα θα έχει χώρο εδώ αφού προφανώς και οι όποιες ιδεολογικές μας διαφορές δεν μας εμποδίζουν να κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο αφού εγώ όσους έχουν ΑΠΟΨΗ και την λένε ΔΗΜΟΣΙΑ τους εκτιμώ ό,τι και εάν διαδίδουν όσοι προφανώς και ενοχλούνται από την "εκνευριστική" πολλές φορές παρουσία μας απέναντι σε όσα κάποιοι θεωρούν πως είναι αυτονόητα και δεν επιδέχονται άλλη άποψη.

Είδα και πολλές απόψεις που επαινούν τους ξυλοδαρμούς των κατοίκων δεν μου έκανε καμία εντύπωση αφού προφανώς και κάποιοι αποδεδειγμένα δεν καταδικάζουν την ΒΙΑ όταν δεν ασκείται σε αυτούς . Βέβαια αύριο τα ΜΑΤ μπορεί να "ξεβρακώσουν" εμάς αλλά κάποιοι μάλλον δεν το αντιλαμβάνονται πως αυτές δεν είναι συμπεριφορές ενστόλων και λογικά θα πρέπει να έχουν κυρώσεις από την υπηρεσία τους για όσα απέδειξαν εκθέτοντας πρώτα τους εαυτούς τους και μετά όσους τους έστειλαν για να επιβάλλουν την τάξη

Τι έπραξαν οι ίδιοι αφήστε το καλύτερα γιατί και στο παρελθόν έχω αναδείξει τους τρόπους που λειτουργούν πηγαίνοντας κόντρα προφανώς σε όσους θεωρούν έναν δεξιό υπερασπιστή άνευ όρων της δράσης τους

Με τέτοια Αστυνομία όπως έχω ξαναγράψει και στο παρελθόν ασφάλεια δεν θα έχουμε , το θέμα είναι μην μας στερήσουν και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ .

Προφανώς βέβαια και οι εποχές άλλαξαν και εάν δεν το καταλάβουν οι ιθύνοντες θα το "χρεωθεί" η κυβέρνηση στις κάλπες όποτε αυτές και εάν στηθούν.

Μαθαίνω μάλιστα από εξαιρετικό συνάδελφο του αστυνομικού ρεπορτάζ πως βουλευτές της ΝΔ τους απέμειναν τα εύσημα για την δράση τους και νιώθω αηδία για τον φθηνό λαϊκισμό τους.

Γιατί δεν μπορεί να μην είδαν πως τα έκαναν όλα μαντάρα με την στάση τους.


Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: