ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δημοτικό Συμβούλιο: Στείλτε και άλλα λεφτά η Σοβιετία καταρρέει

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Δημοτικό Συμβούλιο: Στείλτε και άλλα λεφτά η Σοβιετία καταρρέει


Χθες ο δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης έκανε "επαναστατική" γυμναστική σε συγκέντρωση κατά των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σήμερα ευτυχώς έχει καλό σήμα για να επικοινωνεί ακούγοντας παράλληλα όλους να ζητάνε παραπάνω χρήματα (κρατική χρηματοδότηση)από ένα χρεοκοπημένο κράτος.

Αναμασήματα και τάχα ανακάλυψη τάχα  "σκανδάλων" που προφανώς και δεν είναι τίποτα μπροστά στα 40 εκατομμύρια ευρώ που δαπανάει κάθε χρόνο ο δήμος μας (από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων) για να διατηρεί αυτές τις δομές που όλοι βλέπουμε πως θα μπορούσαν να είχαν συμπράξει με τον ιδιωτικό τομέα μειώνοντας το κόστος και να παρέχουν και καλύτερες υπηρεσίες.

Σχολικές επιτροπές που είναι "μέσα" στο μείον δηλαδή  γύρω στα 300.000 ευρώ και που παλιότερα τις είχε παραλάβει η διοίκηση Βαλασόπουλου με τριπλάσια χρέη όπως αποκάλυψε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" κ. Κωνσταντίνος Καλούδης που είχε διατελέσει πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής για μία διετία στην αρχή της διοίκησης του Βασίλη Βαλασόπουλου.



Το λυπηρό είναι πως εκτός από τις παρατάξεις της αριστεράς που κατά παράδοση κάνουν αντιπολίτευση ζητώντας χρήματα χωρίς να μπουν καν στη λογική πως πρέπει επιτέλους ο κρατισμός να πάψει και να αναζητηθούν και άλλες πηγές χρηματοδότησης από ιδιώτες που προφανώς θα συμβάλουν για το κέρδος και οι παρατάξεις που πιστεύουν στον καπιταλισμό δεν θέλουν να προχωρήσουν στο επόμενο σωτήριο βήμα. 

Αντί να παρακαλάνε ένα χρεοκοπημένο κράτος να τους δίνει όλο και περισσότερα χρήματα να δουν πως μπορεί να συμβάλει ο ιδιωτικός τομέας πριν βουλιάξει και πάλι η Σοβιετία μας.

Και θα βουλιάξει και πάλι γιατί εκτός από την έλλειψη στρατηγικού στόχου στην κατεύθυνση να αναζητηθούν ιδιωτικά κεφάλαια έχουμε και διαχείριση που ουδείς γνωρίζει με ακρίβεια να μας πει που πάνε τα χρήματα εκτός από αυτούς που τα παίρνουν και που προφανώς είναι ιδιώτες προμηθευτές για να συντηρηθούν και αυτοί με χρήματα της Σοβιετίας αφού χωρίς αυτά και αυτοί θα ήταν προλετάριοι! 

Έτσι ενώ αναζητούν ακόμα γιατί απέτυχε το πρόγραμμα κομποστοποίησης με το ΤΕΙ Κρήτης λες και θα μπορούσε να πετύχει κάτι ο δημόσιος τομέας εάν δεν χάλαγε 1 εκ. ευρώ μόνο για να το σκεφτεί!
Τι λέει ο Χρήστος Κοκοτίνης στο αυτί της Ευαγγελίας Βοσινάκη ; 

Κάνουν θέμα τα 170.000 ευρώ που προφανώς και είναι ΤΙΠΟΤΑ μπροστά σε αυτά που δίνουν εδώ και χρόνια για πράγματα που δεν έχουν κανένα όφελος για τους πολλούς παρά μόνο για τους υπηρετούντες την Σοβιετία .

Ο Σόφης αναλύει με βάση την ιδεολογία του ένα θέμα- Μόνο η κ. Αγγελή δίπλα του δείχνει να τον παρακολουθεί ελπίζουμε να μην υιοθετήσει τις απόψεις του γιατί δυστυχώς τα λεφτά δεν είναι ατελείωτα 


Τους υπαλλήλους τους που προφανώς και είναι οι κύριοι υπεύθυνοι αφού  η δική τους μονιμότητα εμποδίζει την οποιαδήποτε διοίκηση να φέρει ένα άριστο αποτέλεσμα για τους πολλούς.

Άλλοι τους έριχναν στο φιλότιμο οι τωρινοί τους γεμίζουν με υπερωρίες που προφανώς και ουδείς ελέγχει εάν κάνουν και στο τέλος να το ξέρουν θα πετύχουν να δοθεί όχι μόνο μια δομή αλλά όλος ο δήμος σε ιδιώτη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των αγανακτισμένων πολιτών που πληρώνουν και υπηρεσίες δεν βλέπουν.

Ο Καλαρρύτης με επιχειρήματα αντικρούει τις ανέξοδες και έωλες κατηγορίες της διοίκησης για το πρόγραμμα κομποστοποίησης  ενώ δίπλα του η κ. Σερέτη και ο κ. Πανταζόπουλος  παρακολουθούν


Έτσι ανούσια συνεχίζεται το δημοτικό μας συμβούλιο και θα πάει έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες αφού στην ουσία μέσα σε αυτό υπάρχουν πολλές παρατάξεις που όλες όμως κινούνται με γνώμονα τον κρατισμό παλεύουν άλλες πολύ και άλλες λιγότερο την ιδιωτική πρωτοβουλία ενώ παράλληλα συντηρούν ένα άθλιο σύστημα προμηθειών με κρατικοδίαιτους ιδιώτες που δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης στην Ελεύθερη Αγορά εάν δεν υπήρχαν οι ΟΤΑ με διαφθορά που δεν είχε ποτέ η κεντρική διοίκηση γιατί η Βουλή σαφέστατα έχει βουλευτές που ξέρουν τι ψηφίζουν και δεν το κάνουν ΤΖΑΜΠΑ και από ιδεολογία όπως οι περισσότεροι δημοτικοί μας σύμβουλοι. 


Μας άρεσε ο Κώστας Καλούδης στην τοποθέτησή τους για τις Σχολικές Επιτροπές 


Το θέμα είναι να τους πονηρέψουμε και θα το κάνουμε το επόμενο διάστημα που προφανώς θα τους καλέσουμε να απαντήσουν εάν γνωρίζουν την ώρα που κάνουν θέμα για τα μόλις 170.000 ευρώ της κομποστοποίησης πόσο στοιχίζει στο δήμο μας η προβολή του στα καπιταλιστικά -για να χρησιμοποιήσω και αριστερούς όρους- για να γίνω αρεστός σε μια πόλη που για δεκαετίες έδινε το 49% στον δοτό δήμαρχο της ΧΟΥΝΤΑΣ Κ. Δελλαπόρτα και νομίζει πως είναι αριστερή και δημοκρατική και το υπόλοιπο 51% σε έναν κομμουνιστή δήμαρχο επειδή βλέπετε σε αυτή την πόλη οι χούντες κόκκινες ή μαύρες πάνε καλά.



Σε συνθήκες βέβαια κόκκινης ή μαύρης χούντας δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για ελεύθερη αγορά , δημοκρατία αστικού τύπου αφού μόνο αυτή υπάρχει άλλωστε αποδεδειγμένα παγκοσμίως και φυσικά για ανεκτικότητα στη διαφορετικότητα. 


Εάν και Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) η  κ. Τσατσούλη έχει πετύχει να σέρνονται πολλοί πίσω από τις απόψεις της. Μπορεί εμείς να διαφωνούμε αλλά πρόκειται για μία δυναμική γυναίκα που έχει κρατήσει υψηλό το ποσοστό του ΚΚΕ στην πόλη μας 

Αλλά είπαμε σε μια πόλη με τόσο βεβαρυμένο παρελθόν , ακόμα και το ό,τι υπάρχουν ακόμα ελεύθερα ΜΜΕ είναι απλά η εξαίρεση και όχι ο κανόνας

Και υπάρχουν γιατί προφανώς οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν καταλάβει πως ΒΗΜΑ ή ΝΕΑ δεν γίνεσαι επειδή λες την ΑΛΗΘΕΙΑ αλλά επειδή ανεβοκατεβάζεις κυβερνήσεις πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες στο πόπολο!

Γιώργος Παπαμώκος και Μαρίνος Μπασούρης σε πηγαδάκι στην εξέδρα 

Και επειδή πλέον τα δανεικά των "κακών" ξένων τελείωσαν ο ΔΟΛ πήγε στο Βαγγέλη Μαρινάκη και οι αγώνες της αριστεράς εξαργυρώθηκαν σε θέσεις και αξιώματα για να δει και ο κάθε "επαναστάτης" πως καλά τα λόγια αλλά όταν έρθεις στην Εξουσία πρέπει να παράγεις και πολιτική.

Μια πολιτική που δεν θα σχίζει τα μνημόνια εάν πρώτα δεν έχει εξασφαλίσει έστω και ένα μήνα επιβίωσης ενός λαού που έτσι και απομονωθεί από τις αγορές και τους συμμάχους του θα πεθάνει στην πείνα.
Γιώργος Μπενάς αντιπρόεδρος ΓΣΗ δεν χάνει δημοτικό συμβούλιο 

Γιατί προφανώς και για όσα χρόνια ζήσαμε καλύτερα από τους γειτονικούς μας βαλκανικούς λαούς δεν είναι γιατί είχαμε καλύτερο dna ως Φυλή αλλά γιατί αυτοί είχαν την ατυχία να ζουν σε ένα φασιστικό καθεστώς που τηρούσε κατά γράμμα όσα σήμερα μας παρουσιάζουν σαν λύση οι αριστερές παρατάξεις της πόλης μας.

Καλά τα παχιά λόγια και η αλληλεγγύη λοιπόν αλλά χωρίς τα δισ. ευρώ που έχει πάρει η χώρα μας από το 1981 και μετά που μπήκε στην Ε.Ε τίποτα δεν θα ήταν ίδιο. 

Για πιο πριν ας είναι καλά ο Θείος Σαμ που οικοδόμησε την χώρα μας μετά από μια εμφύλια σύρραξη που οι ίδιες αντιδημοκρατικές δυνάμεις ήθελαν να μας κάνουν πραγματική Σοβιετία με πατερούλη 


Ο άμισθος αλλά αντιπρόεδρος του ΓΣΗ Γιώργος Μπενάς κουρασμένος αναρωτιέται τι λένε τόση ώρα (τα έχει ζήσει και ο ίδιος ως δημοτικός σύμβουλος)  και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αντζινάς χαμογελάει αφού αντιλήφθηκε πως τους φωτογραφίζουμε. ΑγιοΜαρινιώτες και οι δύο και φίλοι 

Δεν θα αναφερθώ σήμερα για τα όντως θετικά πρώτα δείγματα του Στάθη Ψυρρόπουλου ως επικεφαλής της δημοτικής ομάδας "Πρώτα η Ηλιούπολη" ούτε φυσικά θα πω κάτι για την πρεμούρα κάποιων  να πράξουν έργο οι άμισθοι σύμβουλοι του δημάρχου την ώρα που οι 600 εργαζόμενοι του δήμου μας και πληρώνονται και γνωρίζουν λιγότερα από αυτούς που εάν και άμισθοι καταγράφουν και προβάλλουν στη διοίκηση και τα προβλήματα που υπάρχουν και τις αγκυλώσεις που διαπιστώνουν.

Το θέμα είναι πως αυτή δεν έχουν θέση , μισθό και κυρίως δεν αποφασίζουν για το τι θα γίνει. Στην ουσία ούτε η διοίκηση αποφασίζει αφού το δημοτικό συμβούλιο κάνει ό,τι μπορεί για να μην αφήσει την διοίκηση να πράξει αυτό που θεωρεί σωστό.


Άρα ποιος ο λόγος της απλής αναλογικής όταν ενώ όλοι έχουν την ίδια άποψη στα βασικά θέματα δεν συμφωνούν;
Ο Θεμιστοκλής Γιαννόπουλος από τις πιο σοβαρές παρουσίες. Τώρα τι καταλαβαίνουν όσοι τον ακούνε δεν βάζουμε και το χέρι μας στην φωτιά αλλά μάλλον ΤΙΠΟΤΑ. Αφού πολλοί μιλάνε για να μιλάνε σε αντίθεση με τον Θέμη 

Για να γίνει κάποιος χαλίφης στη θέση του χαλίφη θα πρέπει να πείσει την τοπική κοινωνία πως έχει να δείξει κάτι το διαφορετικό όμως εμείς αυτό που  δεν το βλέπουμε. Έτσι και αυτή η διοίκηση θα πέσει εκ των έσω όταν κάποιοι θα θελήσουν να διατηρήσουν καρέκλα και κάποιοι άλλοι θα αρχίσουν τις αόριστες καταγγελίες όταν την χάσουν.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: