ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αήθης λεκτική επίθεση από δημοτικό σύμβουλο της παράταξης "Η Πόλη που Θέλω"

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Αήθης λεκτική επίθεση από δημοτικό σύμβουλο της παράταξης "Η Πόλη που Θέλω"

"Ποιος σε κάλεσε εδώ;" ήταν η απορία του δημοτικού συμβούλου Αλέξανδρου Αμουργιανού που βρήκε τον χώρο της εκδήλωσης της ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης για να μας "στολίσει" με απρεπείς χαρακτηρισμούς επειδή τον "πιάσαμε στο στόμα μας " όπως μας φώναζε μπροστά στο εμβρόντητο πλήθος της εκδήλωσης.



Προφανώς αγνοεί πως ο ίδιος είναι δημοτικός σύμβουλος και μέρος της δικής μου εργασίας είναι να ενημερώνω την κοινή γνώμη για ό,τι θεωρώ σημαντικό να μάθουν οι πολλοί. Ενώ προσπάθησα να δω τι ακριβώς τον έχει ενοχλήσει συνέχιζε να φωνάζει (μέχρι που και ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Σπανάκης με ρώτησε φεύγοντας τι ακριβώς είχε συμβεί )και να δημιουργεί ένταση χωρίς κανένα απολύτως λόγο.

Δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς ανάρτηση τον ενόχλησε όσο θυμάμαι (και θυμάμαι καλά) μόνο για το θέμα του Προφήτη Ηλία είχαμε τονίσει την ανακολουθία του και πέραν τούτου ουδέν. 

Φανταζόμαστε εάν ο ίδιος ασκούσε διοίκηση τι θα ακούγαμε και αναρωτιόμαστε πραγματικά πως θεωρεί πως μπορεί να φιμώσει έναν επαγγελματία δημοσιογράφο που ακούει , βλέπει , κρίνει και γράφει δημόσια την άποψή του για έναν δημοτικό σύμβουλο.

Προφανώς και το "μη με ξαναπιάσεις στο στόμα του" θα συμβεί αγαπητέ δημοτικέ σύμβουλε όταν παραιτηθείς από το δημοτικό συμβούλιο γιατί όπως όλοι γνωρίζουν ουδέποτε είχαμε ασχοληθεί στο παρελθόν ούτε με την υποψηφιότητά του (εάν και ψηφίσαμε την παράταξη με την οποία κατέβηκε υποψήφιος αλλά ούτε και παλιότερα όταν ήταν υποψήφιος με άλλες δημοτικές παρατάξεις.

Στην απορία του ποιος μας κάλεσε εκεί ας ρωτήσει τους 9 βουλευτές της ΝΔ του Νοτίου Τομέα της ΝΔ, τον πρόεδρο της τοπικής μας Στάθη Ευσταθόπουλο και προφανώς όλους εσάς που μας διαβάζετε ως ΔΕΞΙΟ ιστολόγιο αυτής της πόλης και που προφανώς δεν θα σας είχε φανεί παράξενη η δική μου παρουσία εκεί. 

Επειδή ως φαίνεται το "ξέσπασμα" του κ. Αμουργιανού ήταν αυθόρμητο δεν μπλέκουμε άμεσα σε αυτή την φάση την δημοτική του παράταξη που οφείλει βεβαίως να καταδικάσει μια χωρίς νόημα επίθεση στο μοναδικό ΔΕΞΙΟ μέσο της πόλης που κάνει αντικομμουνιστικό αγώνα και που το διαβάζουν χιλιάδες αναγνώστες.

Αυτό που ενοχλεί βεβαίως είναι πως γράφουμε την ΑΠΟΨΗ μας δημόσια και κυρίως εκθέτουμε όσους άλλα λένε την μία μέρα και άλλα την άλλη.

Ενίοτε εκθέτουμε και αυτούς που ξαφνικά ανακάλυψαν πως τα ΜΜΕ πρέπει να υπάρχουν για να δημοσιεύουν απλώς δελτία τύπου. Τι να πει ο Γιάννης Αναγνώστου τότε για την κριτική που έχει δεχθεί , τι να πει ο Τάσος Ευσταθίου , τι να πει ακόμα και ο Γαβριήλ Αραμπατζής για όσα έχουμε γράψει για αυτούς. Εάν μπορώ να τους ενώσω στο γεγονός πως με αντιπαθούν και οι τρεις (κάτι που εγώ δεν πιστεύω για κανέναν από τους τρεις) τότε θα κερδίσω το κομμάτι της πίτας που έκοψε σήμερα ο βουλευτής μας Κωνσταντίνος Κυρανάκης για αυτόν που θα ενώσει την παράταξη στην πόλη μας σε μία ΜΟΝΟ υποψηφιότητα στις εκλογές του 2023!

Αλλά προφανώς και δεν είμαι εγώ το πρόβλημά τους έστω και εάν το ομολογώ τους στεναχωρώ απλά γιατί έχω και εγώ ΑΠΟΨΗ που την γράφω ΔΗΜΟΣΙΑ κρίνομαι και κατακρίνομαι για αυτή αλλά συμβάλω ό,τι και να λένε στο να υπάρχει ΔΕΞΙΑ φωνή στα ΜΜΕ της πόλης.

Βέβαια ποιος να τα καταλάβει αυτά ; Αυτός που κατέβαινε υποψήφιος με τον Θεόδωρο Γεωργάκη; 

Θα συνεχίσουμε αφού άλλωστε δεν μπορούμε να τα έχουμε καλά παρά μόνο με τους φανατικούς μας αναγνώστες για αυτό υπάρχουμε ακόμα αφού προφανώς και ουδείς θέλει ένα τέτοιο ανεξάρτητο ΜΜΕ που δεν έχει διστάσει να τα βάλει με όλους όσους με τις επιλογές τους πληγώνουν τη ΔΕΞΙΑ στην πόλη μας.

Αυτή η κομματική βάση  που προφανώς μας θέλει εάν όχι ενωμένους τουλάχιστον να μιλάμε μεταξύ μας και με επιχειρήματα και να λύνουμε τις όποιες διαφορές μας. 

Θα μπορούσαν λοιπόν να καταλάβω και την αγανάκτηση του κ. Αμουργιανού εάν μου έλεγε πως νιώθω αδικημένος επειδή εγώ θέλω να γίνει η Εκκλησία και διαφωνώ με την παράταξή μου

Αντί αυτού πήγε στους άσκοπους για να συνετίσουν εμένα χαρακτηρισμούς και στο "Μη με πιάνεις στο στόμα σου" λες και μπορώ να μένω "τυφλός" σε όσα συμβαίνουν στην πόλη και δη στις κεντροδεξιές παρατάξεις.

"Τα μην με ξαναπιάσεις στο στόμα σου" προφανώς και σε εμάς δεν περνάνε γιατί ουδεμία όρεξη δεν θα είχαμε να ασχοληθούμε με τον κ. Αμουργιανό εάν δεν ήταν δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα κεντροδεξιάς παράταξης.

Μάλιστα για την θέση του ΥΠΕΡ της ύπαρξης ακόμα ενός ναού στον Προφήτη Ηλία εμείς τον επευφημήσαμε  ΔΗΜΟΣΙΑ αλλά στηλιτεύσαμε ως οφείλαμε το γεγονός πως η παράταξη στην οποία ανήκει είχε ψηφίσει ΥΠΕΡ της "νομιμότητας" άρα και της κατεδάφισης του ναού αφού δεν έχει άδεια από ΠΟΥΘΕΝΑ (η άδεια της Ναοδομίας αφορά επισκευές του παλιού ξωκλησιού και όχι της κατασκευής που έχει γίνει) και άρα πρέπει να αποφασίσει εάν θα ψηφίζει και θα λέει τα ίδια.

Τα κείμενα που έχουν αναρτηθεί και αφορούν τον κ. Αλέξανδρο Αμουργιανό μπορείτε τα να δείτε κάνοντας αναζήτηση στο ιστολόγιό μας.

Χάσαμε χρόνο και φαιά ουσία για ένα περιστατικό που φυσικά και δεν θα μπορούσαμε να αποκρύψουμε γιατί αφορά εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο της μία από τις δύο κεντροδεξιές παρατάξεις και όχι κάποιον απλό πολίτη που εμείς αποφασίσαμε ξαφνικά να κάνουμε θέμα.

Η αήθης επίθεση έγινε ενώ ήμουν ακριβώς πάνω από το τραπέζι του πρώην δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου που με ήπιο λόγο προσπάθησε να ηρεμήσει τον έξαλλο κ. Αμουργιανό , κάτι που έκαναν βέβαια και άλλoi και προς τιμήν του ο φίλος Νίκος Καραβαγγέλης που αντιλήφθηκε αμέσως τι είχε συμβεί.

ΥΓ: Η φωτογραφία είναι από την σημερινή ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση για την οποία βέβαια θα ακολουθήσουν όπως σας είχαμε γράψει από πριν πάνω από 10 αναρτήσεις με πάνω από 50 φωτογραφίες και αναλυτικό ρεπορτάζ. Άλλωστε η συμμετοχή ήταν μεγάλη η αίθουσα γεμάτη, οι ομιλίες ενδιαφέρουσες και το ζητούμενο της ενότητας προφανώς και δεν το ευνοούν συμπεριφορές τέτοιου είδους. Φανταζόμαστε πως θα υπάρχει συνέχεια στο θέμα αφού προφανώς και σε Αστικές Δημοκρατίες ο δημοσιογράφος έχει την ευχέρεια να γράφει ελεύθερα ακόμα και εάν αυτό ενοχλεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ "ΤΣΟΥΝΑΜΙ" ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΖΛ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ" 
Σ.Μ 

2 σχόλια:

The punisher είπε...

Είμουν παρόν χθες στην εκδήλωση και παρακολούθησα το παραλήρημα του Κ. Αμουργιανου,ισως αυτή η κίνηση να μην ήταν τόσο αυθόρμητη όσο δείχνει, φαντάζει ότι οι κότες φόρτωσαν τον κόκορα με αποτέλεσμα να έρθει και να επιτεθεί για το κότετσι του. Ευτηχως ο κ.καραβ..... Επενέβη αμέσως και μάζεψε τον τάχα ατίθασο κόκορα που ήρθε να σου επιτεθεί. Ένα μεγάλο μπράβο στο Κ. Καρ... Που θεώρησε ότι αυτό δεν είναι εικόνα κεντροδεξιάς στην πόλη μας και έσπευσε αμέσως να ηρεμήσει το κλίμα όσο οι υπόλοιποι έβλεπαν τον Κ. Αμουργιανο να μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα και έτριβαν τα χέρια τους που δεν θα ασχοληθείς μαζί τους στέλνοντας σου ένα νέο εξιλαστήριο θύμα.
Αποριας άξιο δε είναι αν ξαναπιάσεις στο στόμα σου το Κ. Αμουργιανο θα σε κάνει Ντα;
Μηπως θεώρησε ότι η εκδήλωση ήταν δική του και ήρθε να ζητήσει εξηγήσεις για την παρουσία σου;
Απορίες που καταστούν αληθές όσα είχες γράψει περί λαϊκισμού και ίσως τραμπουκισμου. Είναι πασιφανές ότι η διπλωματία και και ορθή αντιμετώπιση καταστάσεων δεν υπάρχει στην ατζέντα της παράταξης και αυτό έχει αποδείξει ο χρόνος με τα αποτελέσματα των πράξεων τους.
Θλιβομαι ειλικρινά που σε μια εκδήλωση ενότητας κάποιοι προσπάθησαν να χαλάσουν το όμορφο κλίμα για την προβολή τους.
Κ. Μαρίνη συνεχίστε να είστε αρωγός αληθινών ειδήσεων στην πόλη μας και αφήστε τους με τον χρόνο να μας δείχνουν τον χαρακτήρα τους.
Με εκτίμηση
Γιάννης Λ.

UNKNOWN είπε...

Σήμερα επαναλειτουργεί το MEGA . Όλοι χαιρέτισαν την επανεκπομπή του καναλιού αλλά και την προσθήκη του στον τομέα της ενημέρωσης και στην ενίσχυση της πολυφωνίας και της ελευθερης έκφρασης, περιγραφής απόψεων , κριτικής και της πολυφωνίας.

Στη σημερινή εποχή , που η Αστική Δημοκρατία και οι αρχές της έχουν επικρατήσει σε όσες χώρες ανα την υφήλιο θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως πολιτισμένες, η ελεύθερη έκφραση της γνώμης αποτελεί την κορωνίδα του δημοκρατικού πολιτεύματος , του πολιτισμού και της ελευθερίας ως έννοιες.

Για την προστασία απο κακόβουλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προσωπικότητας , μέσω ανακοινώσεων , κριτικής και ύβρεων έχουν θεσπιστεί νόμοι και διαδικασίες απο θεσμοθετημένα όργανα του Κράτους.

Η "μεταμόρφωση" του κάθε θιγόμενου απο τέτοια συμπεριφορά, σε αυτόκλητο τιμωρό των κατα την γνώμη του "υπαίτιων" ,με φραστικές απειλές , επιθέσεις και απειλές χειροδικίας αποτελούν δείγματα φασιστικής συμπεριφοράς που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος. Πολύ περισσότερο όταν όλα αυτά συμβαίνουν σε μία κομματική εκδήλωση Τ.Ο του κυβερνώντος κόμματος , παρουσία υπουργών και βουλευτών.

Ο δράστης του επεισοδίου θα πρέπει να έχει κατα νού ότι παρευρίσκοταν σε ένα χώρο που οικοιοθελώς προσήλθε και σε μία εκδήλωση που οι διοργανωτές είναι υπεύθυνοι για τους παρευρισκόμενους. Αν θίχθηκε απο την παρουσία κάποιου έιτε αποχωρεί έιτε το εκδηλώνει σε ύστερο χρόνο και έξω απο το χώρο , αφού σαφώς δεν είχε κανένα δικαίωμα
να διαταράξει την εκδήλωση και τους παρευρισκόμενους με τις φωνές και τις απειλές.

Ευτυχώς με την επέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Κρίμα γιατί το κάθε πρόσωπο που εκτείθεται δημόσια , που διεκδικεί αιρετές θέσεις και επιλέγεται απο πολίτες να τους εκπροσωπήσει θα έπρεπε να διακατέχεται απο πολιτικό πολιτισμό και ώριμη συμπεριφορά και να μην προβαίνει σε πράξεις που θυμίζουν μπράβους και νταήδες.

Απαράδεκτη και παρείσακτη για το χώρο της δημοκρατικής κεντροδεξιάς παράταξης της ΝΔ.