ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Και άλλο τροχαίο στην πλατεία Ιωάννη Καποδίστρια (πρώην Παραθύρα) ψάχνοντας την μποτιλιαρισμένη Κατεχάκη

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Και άλλο τροχαίο στην πλατεία Ιωάννη Καποδίστρια (πρώην Παραθύρα) ψάχνοντας την μποτιλιαρισμένη Κατεχάκη


Το κακό είναι καθημερινό. Χιλιάδες αυτοκίνητα στην προσπάθεια τους να αποφύγουν την κίνηση στην Κατεχάκη αναστατώνουν όλη την πόλη και επιβαρύνουν την κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης.



Επιδίδονται σε αγώνες ταχύτητας δίπλα στο 1 Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης μας , μποτιλιάρουν για ώρες την λεωφόρο Αρχιμήδους και δημιουργούν άσχημες εικόνες από ένα μέλλον που θα ζήσουμε εξαιτίας της ανικανότητας όλων των διοικήσεων του δήμου μας που δεν πίεσαν για έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας πάνω στον Υμηττό. 

Πάνω από την πόλη δηλαδή και όχι διασχίζοντάς την όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Η Αστική Σήραγγα της Ηλιούπολης (που δεν ενδιαφέρεται κανείς να ξεκινήσει) θα δώσει μικρή ανάσα αλλά δεν θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα. 

Σήμερα λοιπόν ένα Honda Civic τράκαρε με ένα Mercedes και φυσικά αφού δεν υπήρχαν τραυματισμοί είναι άλλο ένα τροχαίο που έχει γίνει για την πλατεία Ιωάννη Καποδίστρια (πρώην Παραθύρα) συνηθισμένο φαινόμενο.

Καθημερινά κάνοντας την απόσταση από την οικία μου προς το Μετρό Ηλιούπολης βλέπω εικόνες οδηγών που οδηγούν νευρικά στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την μονίμως μποτιλιαρισμένη Κατεχάκη. Κάθε μέρα είμαστε ανάμεσα στις μποτιλιαρισμένες περιοχές που παίζουν τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις. Η ανηφόρα της Ηλιούπολης στην Κατεχάκη παίζει παντού αλλά ουδείς συγκινείται.

Εμείς τα γράφουμε , τα ξαναγράφουμε και θα θρηνήσουμε σίγουρα και αθώα θύματα αφού βλέπετε ο δρόμος είναι καρμανιόλα για την πόλη και όσο πάει αυξάνει τα θύματά του. 

Θεωρούμε πως η "νέα" διοίκηση του δήμου πρέπει κάθε φορά να υπενθυμίζει στην εκάστοτε κυβέρνηση πως πρέπει να προχωρήσει έστω η Αστική  Σήραγγα της Ηλιούπολης αλλιώς μπουλντόζα στο Ελληνικό καλύτερα να μην μπει.

Και ευτυχώς για εμάς θα αρχίσει ακόμα αφού με Έλληνα "επενδυτή" που αναζητεί κεφάλαια δεν προχωράει το πράγμα. Ούτε έναν αδιάβλητο διαγωνισμό για τον καζίνο δεν κατάφερε να κάνει το κράτος μας που καθημερινά διώχνει επενδύσεις επειδή έχει μάθει να δρα γραφειοκρατικά και έχει μια Δικαιοσύνη που δεν συνάδει με Δυτικό Κράτος. 

Έχουμε πολλά θέματα για την πόλη σήμερα αφού χθες μάθαμε πολλά που αγνοούσαμε και θα τα μοιραστούμε μαζί σας (όσα μπορούμε βέβαια χωρίς να γίνουμε "εύκολος στόχος" των κατά επανάληψη υβριστών μας. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: