ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δεν έχει καταλάβει ακόμα πως το "κιτς κουτί" έχει χτιστεί και τώρα είμαστε στην φάση πότε θα γκρεμιστεί ;

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Δεν έχει καταλάβει ακόμα πως το "κιτς κουτί" έχει χτιστεί και τώρα είμαστε στην φάση πότε θα γκρεμιστεί ;



Προφανώς ας ενημερώσουν οι "σύντροφοι" πως ο ιερέας έχει χτίσει ήδη τον ναό και το θέμα είναι για τους οπαδούς της "νομιμότητας" πως θα γκρεμιστεί η αυθαίρετη δόμηση.



Έχει πέσει ήδη και βαριά η "καμπάνα" από την Πολεοδομία Αθηνών 150.000 ευρώ στον Στυλιανό Καρπαθίου , η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τον έχει "αδειάσει", ενώ στο πλευρό του δεν έχει ταχθεί ανοιχτά ούτε ένας βουλευτής Νοτίου Τομέα της ΝΔ.

Άρα με μοναδικούς συνοδοιπόρους τους πιστούς πορεύεται και όσοι ενδιαφερόμαστε για έναν ακόμα ναό στην πόλη πρέπει προφανώς και να απαντάμε σε όσους μας τον στέρησαν.

Και αυτοί είναι πρωτίστως οι 40 δημοτικοί σύμβουλοι που συντάχθηκαν στο πλευρό του δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη και πέτυχαν να μείνει κενό κουφάρι η Εκκλησία που χτίστηκε στον Προφήτη Ηλία από τον Στυλιανό Καρπαθίου.

Βέβαια για τον τρόπο που κινήθηκε και ο ίδιος έχουμε πολλές ενστάσεις αφού δεν είχε εξασφαλίσει την βοήθεια κανενός.

Του καταλογίζουμε και το λάθος της παρουσίας του στην κοπή της πίτας της παράταξης "Η Πόλη που Θέλω" που ψήφισε υπέρ της "νομιμότητας" στο δημοτικό συμβούλιο και που προφανώς δεν έχει αλλάξει θέση αφού και στο πρόσφατο ο επικεφαλής της εμμένει στην λογική αυτή.

Ο κ. Αμουργιανός που ήταν εκεί και τον άκουγε δεν είπε ΤΙΠΟΤΑ από τα "επαναστατικά" που είχε πει στην κοπή της Βασιλόπιτας και με την παραμονή του στην παράταξη δείχνει απλά πως αλλάζει άποψη και λέει άλλα στην κοπή της πίτας και ΣΙΩΠΑ ως μη όφειλε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Από ιερείς της πόλης πάλι έχουμε μόνο τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου και από ΜΜΕ μόνο το δικό μας που ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές λέει πως η πόλη χρειάζεται και άλλον ναό.

Για εμάς το θέμα μπορεί πλέον να λυθεί μόνο με πολιτική απόφαση αλλά προφανώς για να γίνει αυτό χρειάζεται να έχουν μια κοινή γραμμή οι ιερείς της πόλης αφού η Αρχιεπισκοπή αποφάσισε να αδειάσει πιστούς και Στυλιανό Καρπαθίου.

Θεωρούμε πως σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχουν αίσιο τέλος οι προσπάθειες για έναν ακόμη ναό γιατί στην περίπτωση της Αγίας Μαύρας είχαμε εκτός από έναν  Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη που έτρεχε και βουλευτές της ΝΔ που ξεκάθαρα τάχθηκαν στο να γίνει και η Εκκλησία και μια ακόμα Ενορία  στην πόλη μας.

Και τότε αντέδρασαν κληρικοί αλλά ήταν από όσους και σήμερα δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για τον μισθό τους.

Εάν δεν έχεις πετύχει να σε στηρίζει ούτε μία δημοτική παράταξη για τον ναό στον Προφήτη Ηλία ποντάρεις σε βάθος δεκαετίας για να ολοκληρωθεί ο ναός αφού οι βουλευτές της ΝΔ του Νοτίου Τομέα δεν φαίνονται διατεθειμένοι να πιέσουν την κυβέρνηση να περάσει στο νέο νομοσχέδιο που θα έρθει για την δόμηση στον Υμηττό στα τέλη του 2022 την περίπτωση του Προφήτη Ηλία. 

Θα παραμένει για πολλά χρόνια στα τούβλα αφού δεν φαντάζομαι πως θα γκρεμίσει κάποιος την Εκκλησία για να πανηγυρίζουν οι Κινήσεις Πολιτών και η αριστερά της πόλης μας.

Άλλωστε άμα ως ιερέας είσαι όχι "ακραίος" αλλά στην ουσία "σύντροφος" για δεκαετίες με όλους αυτούς έχεις στο τέλος πρόβλημα με τις δικές σου επιλογές.

Εμείς ό,τι μπορούμε κάνουμε αλλά προφανώς και δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα αυτά τα κάνει μόνο ο Θεός και εμείς όπως έχουμε γράψει κατά επανάληψη έχει ατονήσει η ΠΙΣΤΗ μας για να τα δούμε.

Μακάρι να πέσουμε έξω και να γίνουν θυρανοίξια του ναού αλλά δεν το βλέπουμε . 

Το "κιτς κουτί" λοιπόν κατά όσους δεν πιστεύουν είναι μια Εκκλησία που 40 δημοτικοί σύμβουλοι δεν άφησαν να ολοκληρωθεί αλλά κουβάλησαν την Πολεοδομία για να την σταματήσει και να ρίξει και πρόστιμο στον ιερέα .

Αυτά και είπαμε προσέχουμε  ποιους εμπιστευόμαστε για συμμάχους στον δύσκολο αγώνα δεν πάμε σε όσους πάνε στην Εκκλησία για να μαζέψουν καμία ψήφο .

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: