ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τρακάρισμα στη Σοφοκλή Βενιζέλου απέναντι ακριβώς από το δημαρχείο της πόλης μας

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Τρακάρισμα στη Σοφοκλή Βενιζέλου απέναντι ακριβώς από το δημαρχείο της πόλης μας


Η αναζήτηση αποφυγής του μποτιλιαρίσματος της Κατεχάκη οδηγεί πολλούς οδηγούς να στρίβουν δεξιά πάνω την Σοφοκλή Βενιζέλου στο φανάρι του δημαρχείου.


 Στη βιασύνη τους και στο άγχος τους αυτό έχουμε καθημερινά πλέον τροχαία ατυχήματα. Πραγματοποιώντας την καθημερινή πλέον διαδρομή προς το Μετρό της Ηλιούπολης (για να ακριβολογούμε η φωτογραφία είναι γυρίζοντας προς τα πίσω) πέσαμε πάνω και σε αυτό το τροχαίο.

Οι Ασφαλιστικές εταιρίες είχαν ήδη επιληφθεί και αφού έβγαζαν με τα τάμπλετ τους οι υπάλληλοί τους τις απαραίτητες φωτογραφίες εγγράφων και οχημάτων ετοιμάζονταν να φύγουν.

Ευτυχώς έχουν κάνει τα οχήματα δεξιά και έτσι όπως βλέπετε και στην φωτογραφία συνεχίζεται απρόσκοπτα το στρίψιμο των οχημάτων δεξιά πάνω προς την λεωφόρο Αρχιμήδους που είναι πλέον απροσπέλαστη τις πρωινές ώρες.

Επανερχόμαστε συχνά -πυκνά στο θέμα που θεωρούμε πολύ πιο σοβαρό από τις αστειότητες για την τάχα επιδείνωση της υγείας μας από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας που έχουν εγκατασταθεί ήδη σε πολλές ταράτσες στην πόλη μας γιατί σε μερικούς μήνες και εάν ξεκινήσει η "επένδυση" στο Ελληνικό θα θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα άμεσα πριν προλάβουν να εισπράξουν την επιβλαβή ακτινοβολία κεραιών που έχουν εγκατασταθεί στην πόλη μας για να έχουμε καλύτερο σήμα στα κινητά μας τηλέφωνα.

Εμένα πλέον το κινητό δεν μου είναι και πολύ απαραίτητο , και έτσι δεν το έχω και συνέχεια κοντά μου. Για τους πολλούς όμως είναι απαραίτητο εργαλείο για τις δουλειές τους και προφανώς χωρίς αυτό η καθημερινότητά τους θα ήταν πολύ διαφορετική.

Μακάρι να μην ξαναμπεί καμία κεραία στην πόλη μας από εταιρίες κινητής τηλεφωνίας αυτό όμως θα γίνει εάν οι πολλοί σταματήσουν να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο και εγώ το μόνο που βλέπω είναι ακόμα και ανήλικα παιδιά να παίζουν με ένα κινητό στο χέρι.

Το κακό και για το δικό μας ΜΜΕ είναι πως από αυτό πλέον μας διαβάζουν κάτι που θεωρώ απαράδεκτο αφού ως γνωστόν ελάχιστοι έχουν κατεβάσει την alexa toolbar στο κινητό τους τηλέφωνο και έτσι οι επισκέψεις τους από κινητό τηλέφωνο δεν καταγράφονται στις μετρήσεις της άρα για εμάς είναι σαν να μην γίνονται!

Άρα με την λογική των καλών και συμφερόντων πρώτοι θα έπρεπε να φωνάζουμε για τις κεραίες κατηγορώντας τις ιδιωτικές εταιρίες πως δεν ενδιαφέρονται για την υγεία μας!

Λες και ενδιαφέρεται η διοίκηση του δήμου που μας έχει μες στο σκοτάδι και με τόνους σκουπίδια σε διάφορα σημεία της πόλης την στιγμή που ο δήμος μας πληρώνει περί τους 600 δημοτικούς υπαλλήλους άνισα κατανεμημένους στις διάφορες υπηρεσίες του.

Το να αξιολογήσουν βέβαια και να κατανείμουν το προσωπικό τους εκεί που υπάρχει ανάγκη είναι μια διαδικασία που δεν μπορεί να συμβεί όσο διοικούν οι συνδικαλιστές και τα σωματεία τους και όχι οι εκλεγμένοι δημοτικοί μας σύμβουλοι που απλά μέσα στο δημοτικό συμβούλιο έχουν μόνο καλά λόγια για τους υπαλλήλους του δήμου αφού ως αφελείς που είναι ευελπιστούν στην ψήφο τους!

Αγνοώντας πως οι υπάλληλοι της Σοβιετίας στην συντριπτική τους πλειοψηφία τείνουν να έχουν καλές σχέσεις με την εκάστοτε διοίκηση οδηγώντας την σε πολιτικές σε λογικές που εξυπηρετούν τα στενά προσωπικά τους συμφέροντα και αγνοώντας όλους εσάς που περιμένετε το αυτονόητο.

Και πιο είναι αυτό; Πως και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να μην πατάνε πάνω στη μονιμότητά τους αλλά να αρχίσουν και αυτοί να δουλεύουν.

Με την στάση τους πάντως οδηγούν πιο γρήγορα στις ιδιωτικοποιήσεις αφού ως γνωστόν οι δουλειές πρέπει να γίνουν και προφανώς ουδείς δεν θα τους βοηθήσει στο να εξακολουθήσουν να έχουν προνόμια που δεν έχει κανένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα.

Άρα στην ουσία οι μόνοι που πραγματικά προασπίζονται τα δικά τους συμφέροντα είμαστε εμείς που τους λέμε να καταγγέλλουν όσους κάθονται γιατί σε λίγο καιρό θα κάθονται όλοι μαζί όταν η Σοβιετία δεν θα έχει καν τα χρήματα για τις δικές τους μισθοδοσίες.

Το 2015 φτάσαμε κοντά στην στάση πληρωμών και επειδή η κρίση είναι μπροστά μας καλό θα ήταν να σκεφτούν πως εάν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε και πάλι!

Μαθητής Λυκείου μου κατήγγειλε πως καθηγητής έχει να τους κάνει μάθημα κανένα μήνα , θα τον πάρω μαζί και θα τον πάω στην υπουργό Κεραμέως για να δει και αυτή πως οι όποιες προσπάθειές της για την δημόσια παιδεία έχουν να κάνουν με ένα προσωπικό που θεωρεί δικαίωμά του να κάνει μάθημα άμα έχει κέφι αφού ως γνωστόν ουδείς μπορεί να διώξει κάποιον μόνιμο υπάλληλο και μάλιστα συνδικαλιστή εάν δεν έχει καταδικαστεί ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ για υπεξαίρεση χρημάτων.

Και ο καθηγητής αυτός προφανώς και δεν έχει τέτοια προβλήματα απλώς δεν θέλει να κουράζεται διδάσκοντας αφού προφανώς έχει αντιληφθεί πως οι περισσότεροι μαθητές του πάνε στα ιδιωτικά φροντιστήρια για να μάθουν όσα δεν τους διδάσκουν στα δημόσια σχολεία.

Νιώθω τυχερός γιατί την δική μου εποχή τουλάχιστον το πάλευαν οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων και μας δίδασκαν τώρα φαίνεται πως κάποιοι έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση!

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: