ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τάσος Ευσταθίου προς Ψυρρόπουλο: Δεν παρέδωσε η διοίκηση Αναγνώστου το ύψος του ελλείμματος που ισχυρίζεστε

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Τάσος Ευσταθίου προς Ψυρρόπουλο: Δεν παρέδωσε η διοίκηση Αναγνώστου το ύψος του ελλείμματος που ισχυρίζεστε


Το "γάντι" σήκωσε ο επικεφαλής της παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" Τάσος Ευσταθίου και απάντησε στον επικεφαλής της δημοτικής ομάδας στο δημοτικό συμβούλιο "Πρώτα η Ηλιούπολη" κ. Ψυρρόπουλο ο οποίος στην κοπή της Βασιλόπιτας του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΓΣΗ ανέφερε πάλι τα όσα κατά καιρούς έχει αναφέρει η παράταξή του και ο τέως δήμαρχος για το έλλειμμα που παρέλαβαν (παίζει από 14.000.000 ευρώ έως και 17.000.0000 ευρώ ανάλογα προφανώς την διάθεση του ομιλούντος και το κοινό) λέγοντας πως είναι προφανέστατα μικρότερο και πως δεν είναι ο χώρος για να συζητηθεί αλλά το δημοτικό συμβούλιο. 


Πολύ ορθά μίλησε και είναι ένα θέμα που εμάς προφανώς και θα μας απασχολήσει το προσεχές διάστημα αφού βλέπετε για εμάς ήταν και είναι σοβαρά όλα τα οικονομικά θέματα που αφορούν τον δήμο μας. Κακώς κατά την γνώμη μου τόσα χρόνια η από εδώ πλευρά δεν είχε βγει επιθετικά για κάτι το οποίο είναι μείζον και όχι ασήμαντο για τους πολλούς που εκλέγουν και τις διοικήσεις.

Εξαιτίας μάλιστα της δικής τους αδιαφορίας για το θέμα και επειδή προφανώς και η πρόσβαση στα οικονομικά ενός δήμου δεν είναι εφικτή σε "ενοχλητικούς" δημοσιογράφους  αφού εάν τους δείξεις αυτό θα σε ρωτήσουν και για το δίπλα προφανώς θεωρούσαμε δεδομένο πως ως νούμερο υπήρχε αφού ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 ο δήμος μας παρουσίαζε υψηλά ελλείμματα.

Μάλιστα στο δήμο μας όπως και σε άλλους έχουν χαριστεί δύο φορές υποχρεώσεις τους σε ΔΕΚΟ και δεν ξέρουμε για ποιο λόγο όλα αυτά δεν πρέπει να γίνουν "κτήμα" των πολλών αλλά εμείς προφανώς και δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε σε χλωρό κλαρί κανέναν που προσπαθεί να πει ό,τι τον συμφέρει.

Μάλιστα όσο για το πλεόνασμα των 7 εκ. ευρώ που ισχυρίζεται η προηγούμενη διοίκηση πως παρέδωσε και που προφανώς τώρα που μιλάμε είναι κατά δύο τουλάχιστον εκατομμύρια μικρότερο υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις πως είναι μόνο λογιστικό και προφανώς όχι προσβάσιμο όπως το χαρτάκι που παίρνετε από τα ΑΤΜ που σας αναφέρει το ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ υπόλοιπο  αυτό που μπορεί να κάνετε ανάληψη και αυτό που είναι ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ αλλά όχι προσβάσιμο την στιγμή που το θέλετε!

Το δεύτερο προφανώς και δεν υπάρχει αφού δεν μπορείτε το κάνετε ανάληψη είναι μόνο για το θεαθήναι!

Και ενώ περιμέναμε από τον κ. Αραμπατζή που έκανε και αυτός έναν σύντομο χαιρετισμό να υπερθεματίσει των όσων είπε ο Τάσος Ευσταθίου για το χρέος, μας είπε πως τα ιδιωτικά σωματεία βοηθάνε τους δήμους με το έργο τους και όχι το αντίστροφο.

Μάλιστα προχώρησε και ποιο πέρα λέγοντας πως μας δίνουν μαθήματα . Ας το αφήσει καλύτερα γιατί όσα θα δημοσιεύσουμε το προσεχές διάστημα θα είναι κακό παράδειγμα για κάποια από αυτά.

Και θα το κάνουμε προφανώς επειδή δεν πρέπει ουδείς να μας θεωρεί "εύκολο στόχο" . Άλλωστε δεν μας πάει να βλέπουμε ανθρώπους να χάνουν τα λεφτά τους και στο τέλος να τους "χρεώνουν" στο καφενείο ΒΕΒΑΙΑ όχι δημόσια όπως κάνουμε εμείς πληρώνοντας και το ανάλογο τίμημα.

Και θα βγάλουμε και έγγραφα που αποδεικνύουν αυτό επειδή κάποιοι θεωρούν πως παίζουμε εκ του ασφαλούς όπως μαθαίνω. 

Η λογική λοιπόν κ. Αραμπατζή  λέει πως τα ιδιωτικά σωματεία βοηθάνε πρωτίστως την δική τους ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ διεκδικώντας κ. Ασβεστά πράγματα που σαφέστατα και κανένα δυτικό κράτος δεν παρέχει σε εμπορικές επιχειρήσεις που έχουν ως στόχο τους ή θα έπρεπε να έχουν το κέρδος.

Άρα μην τους δίνετε φρούδες ελπίδες πως θα συνεχίσουν να είναι σε καθεστώς αρωγής γιατί προφανώς και καμία διοίκηση δεν μπορεί να αντέξει τις ανούσιες διαμάχες τους ακόμα και τις κόντρες που υπάρχουν ανάμεσα στα διάφορα τμήματα του ίδιου σωματείου. 

Μετά από τόσα μνημόνια το να μην έχουμε αντιληφθεί πως το κράτος δεν μπορεί παρά ελάχιστες διευκολύνσεις να κάνει είναι μάλλον θέμα πως ουδείς έχει αντιληφθεί πως τα παιδιά των σωματείων πληρώνουν τα πάντα για να πηγαίνουν στις Ακαδημίες και εάν βγει και κάποιος καλός παίχτης το σωματείο έχει κέρδος αφού παίρνει χρήματα κάθε φορά που αυτός πηγαίνει με μεταγραφή σε κάποιο άλλο.

Τις τιμές τις διαμορφώνουν τα ίδια τα αθλητικά σωματεία και προφανώς θα ήταν άκομψο από μένα να βγάλω στη δημοσιότητα συνδρομές αθλητικών σωματείων άλλων δήμων (π.χ Δήμος Αθηναίων) σε μια προσπάθεια να αποδείξω πως η ευρωστία των αθλητικών σωματείων της πόλης περνάει προφανώς και από την δική σας τσέπη. Εάν είναι οικονομικά ισχυρά θα μπορέσουν να παρέχουν καλύτερες τιμές για τα παιδιά σας εάν φυτοζωούν θα έχετε μεγαλύτερο κόστος.

Το να το κάνουν για το καλό του Πολιτισμού και του Αθλητισμού είναι κάτι προφανώς και δεν παίζει ούτε και θα έπρεπε να προβάλλεται ως ζητούμενο γιατί όπου συνέβη πρώην κομμουνιστικά κράτη τα αποτελέσματα ήταν τραγικά για τους πολλούς.

Τώρα εάν δεν βγάζουμε ταλέντα ( που βγάζουμε δηλαδή) πρέπει να δουλέψουμε πιο επαγγελματικά και προφανώς το κράτος δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει την καθαρά εμπορική δράση αυτών των αθλητικών σωματείων. 

Γιατί προφανώς και τα επόμενα χρόνια και με δεδομένο πως η αρωγή του κράτους προς αυτά θα βαίνει όλο και μειούμενη όσοι δεν προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα απλά θα κλείσουν!

Με την προϋπόθεση λοιπόν πως επιτέλους και στην χώρα μας θα γίνουν όλα τα αθλητικά σωματεία επαγγελματικά φωνές που θεωρούν πως το κράτος θα πρέπει να επιδοτεί εσαεί την επιχειρηματικότητα μάλλον δεν βοηθάνε στο να βγούμε από την κρίση αλλά να μπούμε βαθύτερα.

Το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί από τον κ. Αυγενάκη το προσεχές διάστημα θα φέρει σίγουρα αντιδράσεις αφού επιχειρεί να θέσει κανόνες στην ίδρυση και λειτουργία αθλητικών σωματείων αφού προφανώς και υπάρχει θέμα που βλέπουν όλοι και αυτοί που μιλάνε αλλά και αυτοί που σιωπούν.

Μας άρεσε και η τοποθέτηση του κ. Μπίρλη πως δεν είναι δυνατόν να "σφάζονται" τα αθλητικά σωματεία μιας πόλης μεταξύ τους και πως πρέπει η Πολιτεία , ο δήμος αφού αυτός μοιράζει τους αθλητικούς χώρους με τα γνωστά ετήσια τιμήματα  να καταστήσει σαφές πως οι αθλητικοί χώροι θα παρέχονται με βάση τα αποτελέσματα που παράγει κάθε αθλητικός σύλλογος αλλιώς χωρίς τέτοιου είδους αξιολόγηση σπουδαία πράγματα δεν θα δούμε.

Γιατί προφανώς και οι αθλητικοί σύλλογοι είναι πρωτίστως οι χορηγοί τους και όχι εμείς οι απλοί φίλαθλοι που δεν έχουμε καμία δουλειά εκτός από το να ενισχύουμε με όποιον τρόπο μπορούμε την ομάδα μας να χαράσσουμε την πολιτική ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Εμείς ως φίλαθλοι ή οπαδοί μιας ομάδας έχουμε δικαίωμα να λέμε την γνώμη μας η διοίκηση αποφασίζει , παίρνει τις αποφάσεις κρίνεται και κατακρίνεται και έχει και το όφελος που για εμένα πρέπει να υπάρχει αφού ΞΕΚΑΘΑΡΑ δεν πιστεύω στο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ποδόσφαιρο , στους "εθελοντές" παίχτες και κυρίως σε διοικήσεις που δεν λένε ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως κοίταξε φίλαθλε δεν σε πάω για παραπάνω γιατί προφανώς και δεν μπορώ εάν θέλεις κάτι καλύτερο βρες άλλα κορόϊδα να τρέξουν την ομάδα!

Ξεκάθαρες κουβέντες όμως αφού προφανώς και για να πας ψηλά πρέπει ανάμεσα σε όλα τα άλλα να εξασφαλίσεις και ΚΕΡΔΟΣ , τον επιχειρηματία μόνιμα "αιμοδότη" μιας ομάδας τον σέβομαι τον τιμώ αλλά δεν τον θεωρώ ικανό να με πάει ένα σκαλί παραπάνω.

Ως φίλαθλος λοιπόν ομάδας που καταστράφηκε από τις "Ιδέες" για σωματείο "λαϊκής βάσης" λες και αυτά που έχουν ισχυρούς ιδιοκτήτες είναι χωρίς λαό και δεν τον ακούνε ,λέω πως το διαρκές "φέσωμα"  επιχειρηματιών που δεν έχουν πλάνο πως θα έχουν ΚΕΡΔΟΣ δεν βοηθάει την οποιαδήποτε ομάδα.
Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: