ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Προφανώς και το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΓΣΗ αγνοεί πως ο σεβασμός προς τους εκπροσώπους του Τύπου δεν επαφίεται στην διακριτική τους ευχέρεια αλλά είναι ζήτημα Δημοκρατίας

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Προφανώς και το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΓΣΗ αγνοεί πως ο σεβασμός προς τους εκπροσώπους του Τύπου δεν επαφίεται στην διακριτική τους ευχέρεια αλλά είναι ζήτημα Δημοκρατίας


Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (ΕΠΣΑ) κ. Παναγιώτη Δημητρίου απέστειλε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά από απαράδεκτο συμβάν στο γήπεδο της Ηλιούπολης, όπου δεν επετράπη η είσοδος σε δημοσιογράφο, προκειμένου να καλύψει τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ηλιούπολης και ΠΑΟ Ρουφ.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής που απεστάλη, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και στον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο είναι το εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020, στον αγώνα του πρωταθλήματος Α’ ΕΠΣΑ μεταξύ των ομάδων Ηλιούπολης και ΠΑΟ Ρουφ στο γήπεδο της Ηλιούπολης, απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε δημοσιογράφους, οι οποίοι ήταν εντεταλμένοι να καλύψουν τον συγκεκριμένο αγώνα για τις εφημερίδες τους.

Παρά τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων, οι οποίοι επέδειξαν τις δημοσιογραφικές τους ταυτότητες, δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο γήπεδο, καθώς τους ειπώθηκε ότι: «στην Ηλιούπολη πληρώνει κι ο Θεός».

Τέλος, οι συνάδελφοι, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο δημοσιογραφικό τους καθήκον, αναγκάστηκαν να πληρώσουν εισιτήριο.

Πρόκειται για αχαρακτήριστη συμπεριφορά, η οποία δεν έχει προηγούμενο και για το λόγο αυτό σας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας.

Οι δημοσιογράφοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση παντού, προκειμένου να μπορούν να ασκούν το λειτούργημά τους και να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό.

Η πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους είναι ελεύθερη σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, πόσω μάλλον στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων.

Σας καλούμε να ενημερώσετε αμέσως όλα τα αθλητικά σωματεία που περιλαμβάνονται στην Ένωσή σας για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους δημοσιογράφους, προκειμένου το θλιβερό αυτό γεγονός να μην επαναληφθεί.

Η ελεύθερη πρόσβαση των δημοσιογράφων είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρχει ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση.

Όσοι ορθώνουν εμπόδια στην ενημέρωση παραβαίνουν τον νόμο και εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα.»

www.enwsi.gr

Και ενώ θα περίμενε κανείς οι υπεύθυνοι του σωματείου να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για την απρέπειά τους έβγαλαν και την παρακάτω κατάπτυστη ανακοίνωση. Μια ανακοίνωση που προφανώς και μας επιτρέπει να γράψουμε πως όσο ασκούν τέτοιοι άνθρωποι  διοίκηση στην ομάδα μας θα εξακολουθεί να παίζει σε ερασιτεχνικές κατηγορίες και μόνο!

Διαβάστε λοιπόν πως αντιλαμβάνονται την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ των δημοσιογράφων στο γήπεδο οι διοικούντες την ομάδα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
12/02/2020

Με έκπληξη μας διαβάσαμε την καταγγελία δημοσιογράφου της εφημερίδας “ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ” για δήθεν απαγόρευση εισόδου του στο Α’ Δημοτικό Γήπεδο Ηλιούπολης, στις 9/2/2020 στον αγώνα Γ.Σ Ηλιούπολης – ΠΑΟ Ρουφ στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΑ.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος καταγγέλλει πως στερήθηκε 5 ολόκληρα ευρώ για να παρακολουθήσει έναν αγώνα μιας ερασιτεχνικής ομάδας, της οποίας κύρια πηγή εσόδων είναι τα εισιτήρια. Σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται, 9 συνάδελφοι από τοπικά και αθλητικά ΜΜΕ του που βρέθηκαν στο γήπεδο, -προς τιμή τους- πλήρωσαν κανονικά το εισιτήριό τους, χωρίς να δείξουν ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, ΠΣΑΤ ή ΕΣΠΗΤ, τιμώντας το επάγγελμα τους και την ομάδα και στηρίζοντας έμπρακτα ένα ερασιτεχνικό σωματείο.

Στην Ηλιούπολη, ακόμα και οι επιχειρηματίες που έχουν προσφέρει στην ομάδα χιλιάδες ευρώ, πληρώνουν το εισιτήριο τους κανονικά. Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα μέλη ΔΣ και τα στελέχη της ομάδας ποδοσφαίρου.

Οι όψιμοι υποστηρικτές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που ουδέποτε έχουν ασχοληθεί με την Ηλιούπολη, βρήκαν ευκαιρία να τρυπώσουν δωρεάν στο γήπεδο μεταξύ 800 φιλάθλων που πλήρωσαν κανονικά το εισιτήριο τους, μεταξύ των οποίων αιρετοί του Δήμου και της Περιφέρειας.

Η διοίκηση του ΓΣΗ προτίθεται να επιστρέψει το ποσό των 5 ευρώ στον δημοσιογράφο και την εφημερίδα, ωστόσο κάνει σαφές το εξής:

Κανείς δεν μπαίνει στο γήπεδο δωρεάν.



Να τονίσουμε στους υπευθύνους του σωματείου πως κανείς επαγγελματίας δημοσιογράφος δεν θα δώσει πέντε ευρώ για να κάνει την δουλειά του και φυσικά οι επιχειρηματίες που έχουν δώσει χιλιάδες ευρώ για την ομάδα προφανώς και δεν κατάφεραν παρά να στηρίζουν τέτοιες διοικήσεις που έκαναν την ομάδα μας αρνητικό πρωτοσέλιδο πολλάκις φορές στο παρελθόν και εξακολουθούν και τώρα. 

Αλλά δεν θα μιλήσουμε για το παρελθόν ήδη οι διοικήσεις αυτές έχουν κριθεί και κατακριθεί στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου.

Το βασικό τους πρόβλημα φυσικά και είναι πως δεν θέλουν δημοσιογράφους για να μην καταγράφουν όσα διαδραματίζονται πέριξ των αγωνιστικών χώρων και μέσα σε αυτούς αφού προφανώς και το γήπεδο της πόλης δεν είναι το "χωριό του Οβελίξ" όπου δεν ισχύουν οι Νόμοι των "Ρωμαίων". 

Θεωρώντας πως η Πολιτεία θα επιληφθεί του θέματος και θα τιμωρήσει τους υπευθύνους της ομάδας που συνέβαλαν σε αυτή την απρέπεια με δική τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους ευελπιστούμε πως σύντομα η ομάδα μας θα απαλλαγεί από όσους έγραψαν τις πιο μαύρες σελίδες στην Ιστορία του Συλλόγου. 

Γιατί προφανώς και δεν νοείται να συνεχίσουν να αμαυρώνουν την Ιστορία του Συλλόγου όσοι με τέτοιες ενέργειες προκαλούν περαιτέρω δυσφήμιση σε έναν σύλλογο που ξεκίνησε διαφορετικά το 1953 και κατέληξε να γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής σε αυτό που ονομάζουμε με απλά λόγια "παράγκα" στο ποδόσφαιρο. 

Μια "παράγκα" όπου ο "Καραγκιόζης" διασκεδάζει τους φιλάθλους των άλλων αθλητικών σωματείων και λυπεί όλους εμάς τους Ηλιουπολίτες που βλέπουμε το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου μας να μην θέλει να απαλλαγεί από νοοτροπίες του παρελθόντος που στοίχισαν στην ομάδα. 

Άλλωστε σήμερα η ομάδα δεν θα έπαιζε σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα εάν δεν είχαν γίνει εγκλήματα στα οποία φυσικά ευθύνες φέρουμε όλοι μας με την ΑΝΟΧΗ μας και την στήριξη σε ανθρώπους που αποδείχθηκαν λίγοι και δεν εκτίμησαν την ΑΓΑΠΗ με την οποία μόνοι εμείς τους υπερασπιστήκαμε στα δύσκολα. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: