ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Ένα ενδιαφέρον ιστολόγιο που μας ενημερώνει για τις δράσεις των Αγορών Χωρίς Μεσάζοντες ή Αγορές Καταναλωτών όπως έχουν μετονομαστεί

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Ένα ενδιαφέρον ιστολόγιο που μας ενημερώνει για τις δράσεις των Αγορών Χωρίς Μεσάζοντες ή Αγορές Καταναλωτών όπως έχουν μετονομαστεί

Ένα ενδιαφέρον ιστολόγιο μας έστειλαν αναγνώστες μας που ενημερώνει για τις δράσεις των Αγορών Χωρίς Μεσάζοντες σε όλη την Ελλάδα  Μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ εδώ. 



Είδαμε στον γειτονικό μας δήμο Βύρωνα μάλιστα μια πολύ ενδιαφέρουσα αγορά που πραγματοποίηθηκε στις 9 του μήνα σε ειδικό χώρο και που προφανώς είχε αναρτήσει αναλυτικά τις τιμές της στο διαδίκτυο για να μπορεί ο καταναλωτής να δει και επιλέξει από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων αναφέροντας και τα ονόματα των παραγωγών.

Στη Νέα Σμύρνη επίσης  στο Πέραμα είχαμε τιμές για προϊόντα από την Κρήτη που δεν βρίσκεις πουθενά και αναρωτιόμαστε πως τελικά μείναμε χωρίς μια ακόμα αγορά εμείς ως πόλη.

Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το γεγονός πως υπήρχαν υποψήφιοι της παράταξης του Γιώργου Χατζηδάκη στον Σύλλογο που θα είχε την επίβλεψη της αγοράς αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε την λογική να μην υπάρχει καθόλου μια ακόμα αγορά χωρίς μεσάζοντες σε μια πόλη που περίπου 300 συνδημότες μας αναγκάζονται και παίρνουν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης.

Άλλωστε κανένα μέλος ή στέλεχος των άλλων δημοτικών παρατάξεων δεν έχει ΑΜΚΕ για να διοργανώσει μια τέτοια αγορά και εάν ήθελαν θα μπορούσαν να είχανε συμμετάσχει στον ανοιχτό διαγωνισμό που έγινε για την επιλογή και όχι εκ των υστέρων να προσπαθούν να στερήσουν από τους πολλούς μια ακόμα αγορά.

Με την ίδια λογική δεν πρέπει να δίδεται άδεια σε μια νέα καφετέρια γιατί υπάρχουν ήδη ή ακόμα και να μην υπάρχουν πολλές δημοτικές παρατάξεις αφού μία από κάθε χρώμα θα ήταν αρκετή!

Επειδή τελικά θα επικρατήσει η άποψη των παρατάξεων "ΗλιουΌλοι - Μαζί - ΕΝΑΚ" , "Πρώτα η Ηλιούπολη" και "Ηλιού-πολις - Ανθρώπινη Πόλη" θα έχουμε ακόμη μία ήττα για τις δημοτικές παρατάξεις της κεντροδεξιάς που προφανώς και λόγω ιδεολογίας δεν θα έπρεπε να είναι αντίθετες σε έναν θεσμό που έχει αγκαλιάσει η κοινωνία, που δεν ενοχλεί τους συνδημότες μας γιατί δεν καταλαμβάνει τους χώρους έξω από τα σπίτια τους και που κυρίως είναι το μέλλον αφού μέσω αυτού κράτη όπως οι ΗΠΑ πέτυχαν να ρίξουν τις τιμές σε ένα σωρό αγροτικά προϊόντα. 

Εάν δεν ήθελε η κυβέρνηση να υπάρχει ο θεσμός δεν θα έκανε ολόκληρο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας τους και προφανώς μαζί με τις βιολογικές αγορές είναι κάτι που δεν μπορούν να αποφύγουν όσοι εξυπηρετούν τις λαϊκές αγορές παρά μόνο να καθυστερήσουν την τελική επικράτησή τους.

Άλλωστε πουθενά στον κόσμο δεν έχουμε μετακινούμενες υπαίθριες αγορές και πουθενά αλλού δεν είναι κλειστό επάγγελμα η πώληση αγροτικών προϊόντων σε υπαίθριες αγορές όπως εξακολουθεί μετά από 10 χρόνια μνημονίων να είναι στη χώρα μας.

Το θέμα φανταζόμαστε πως θα λυθεί νομοθετικά από την παρούσα κυβέρνηση , η κοινωνία το έχει λύσει ήδη αφού θέλει περισσότερες επιλογές και διάλυση της Σοβιετίας. 


Στην Ηλιούπολη έχουμε βιολογική αγορά κάθε Τετάρτη στην πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού (ΚΥ Ηλιούπολης) και λειτουργεί 14:30 - 17:30 δημιουργώντας κυκλοφοριακό στο σημείο αφού έχουμε την κακή συνήθεια να παρκάρουμε όπου  βρούμε για να μην περπατήσουμε μερικά μέτρα.

Οι Βιολογικές Αγορές βέβαια δεν είναι για χαμηλά εισοδήματα αφού τα προϊόντα τους είναι ειδικά και δεν μπορούν να προσφέρουν  τις ελκυστικές τιμές που συναντά κανείς στις Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες ή Αγορές Καταναλωτών όπως έχουν μετονομαστεί.

Ήδη πολλοί συνδημότες μας επισκέφθηκαν την αντίστοιχη αγορά στο Παλαιό Φάληρο και θα τους ενημερώνουμε για ανάλογες αγορές έως ότου αποκατασταθεί το πρόβλημα και στην πόλη μας.

Πληροφορίες για τις Βιολογικές Αγορές μπορείτε να βρείτε και εδώ  Ενώ υπάρχουν και πολλά έντυπα που ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις διαφορές τους με τα άλλα αγροτικά προϊόντα .

Κάποια από αυτά είναι τα
Agrotypos
Agronews
Bioport
Ύπαιθρος Χώρα
Organic Life

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: