ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης της δημοτικής παράταξης "Η Πόλη που Θέλω" δείχνει πως δεν φωνάζουμε άδικα είναι σαν να διαβάζεις ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης της δημοτικής παράταξης "Η Πόλη που Θέλω" δείχνει πως δεν φωνάζουμε άδικα είναι σαν να διαβάζεις ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης


Στο θέμα της δημόσιας περιουσίας δεν χωρούν μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, πολιτικές ιδεοκαταλήψεις και συμφέροντα , εγωισμοί και έριδες του παρελθόντος. Η ιστορία μας δείχνει αλλά και η εποχή μας επιβάλλει ότι με την σύνθεση και την σύμπνοια μπορούμε να επιτύχουμε και όχι με την διαίρεση και διχόνοια.
Διαχρονικά, το θέμα της δημόσιας περιουσίας μας ενώνει και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε , να διεκδικήσουμε την παραχώρηση της στο Δήμο με σκοπό να αξιοποιήσουμε την «Δημόσια Περιουσία» προς όφελος όλων των δημοτών - πολιτών.

Αυτή είναι η τελευταία παράγραφος από μια μακροσκελή ανακοίνωση της παράταξης "Η Πόλη που Θέλω" με αφορμή την χθεσινή συνάντηση για την Δημόσια Περιουσία.

Προφανώς και οι συνεχιστές και συνοδοιπόροι του δοτού δημάρχου Κωνσταντίνου Δελλαπόρτα δεν είχαν την ίδια άποψη όταν επί 7 χρόνια δεν πήραν (χούντα ήταν ό,τι ήθελε έκανε) παρά ελάχιστα ακίνητα που παραχώρησε ο ίδιος ο  Νάστος στο δήμο μας για να χτιστούν κάποιες δομές. Σήμερα αναζητούν συναινέσεις με όσους δεν τους άφηναν να καταθέτουν καν στεφάνι σε Εθνικές Επετείους αφού τους θεωρούσαν μιάσματα. 

Προφανώς και το άνοιγμά τους προς την αριστερά οφείλεται στην λανθασμένη αντίληψη που έχουν πως μπορούν να εξαπατήσουν τους πάντες γράφοντας ξανά την Ιστορία όπως τους βολεύει. 

Ματαιοπονούν όσοι θεωρούν πως μπορούν να μας πείσουν πως όλοι είχαν πάντα την ίδια άποψη. Θα το διαπιστώσουν για ακόμη μια φορά στις κάλπες του 2023. Άλλωστε και σήμερα πλέον οι πολλοί έχουν αντιληφθεί τον ΜΥΘΟ της τάχα ΔΗΜΟΣΙΑΣ περιουσίας που πρέπει να γίνει ΔΗΜΟΤΙΚΗ! Το μόνο που δεν είπαν στην ανακοίνωσή τους είναι πως Εμφύλιος δεν έγινε ποτέ και πως ο Κωνσταντίνος Δελλαπόρτας κατέβαζε τους πολίτες στο δρόμο μαζί με τον Δημήτρη Κιντή για να διεκδικήσουν τα ακίνητα του Νάστου. 

Δυστυχώς όλοι σε αυτή την πόλη γνωρίζουν πως η ΔΕΞΙΑ σέβεται την ιδιωτική περιουσία και για τον λόγο και όλες οι δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν τον δικαστικό αγώνα των αριστερών και όσων δεξιών το γύρισαν στην πορεία  βγήκαν σε περιόδους που την διακυβέρνηση της χώρας είχε η κεντροαριστερά. Ας μην αναμένουν λοιπόν ανάλογες αποφάσεις στο σήμερα αφού ως γνωστόν η "ανεξάρτητη" Ελληνική Δικαιοσύνη αλληθωρίζει προς την Εκάστοτε Εξουσία. 

Ήδη έβγαλε ΝΟΜΙΜΕΣ τις περικοπές στα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων ενώ στα δικά τους χρήματα δεν κόπηκε ούτε σεντς. 

Φίλος λοιπόν  ο Γαβριήλ αλλά φιλτάτη η ΑΛΗΘΕΙΑ. 

Έκανε πολλά εγκλήματα αλλά και μερικά καλά η διοίκηση του δοτού δημάρχου Κωνσταντίνου Δελλαπόρτα που κρίνεται προφανώς αρνητικά γιατί ουδείς δικαιείται να υπηρετεί μια ΧΟΥΝΤΑ, αλλά δεν "έφαγε" 94 ακίνητα από έναν ιδιώτη για να φτιάξει την πολιτική του καριέρα. Για αυτό και προφανώς δεν έχει άγαλμα στην πόλη και έχει ο Δημήτρης Κιντής , για αυτό και σήμερα ουδείς τον αναφέρει ανάμεσα στους δημάρχους που έδωσαν αγώνες για τη Δημόσια Περιουσία προφανώς γιατί είχε διαφορετική άποψη από τους επιγόνους του. 

Όσο για τις εποχές που επιβάλλουν σύνθεση και σύμπνοια προφανώς και κάνει αυτοκριτική στην μέχρι σήμερα παρουσία του στα δημοτικά συμβούλια ο κ. Αραμπατζής. Γιατί προφανώς και όταν κάνεις αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση δεν βοηθάς! 
Σ.Μ 


1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ "ΔΕΞΙΟΙ" ΚΑΙ "ΑΔΕΞΙΟΙ" ΑΥΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΙ.

Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΤΑΔ Ή ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.
ΤΟΣΟ Ο ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ , ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΝΕΥΜΑ. ΑΠΛΩΣ Ο ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΟΤΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΩΣ ΕΘΝΟΣ , ΩΣ ΛΑΟΣ , ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ.
ΑΚΟΜΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΝ ΟΤΙ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΠΟΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΙΡΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.
ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ.
ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΑΔΙΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ , ΞΕΚΛΗΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ "ΗΓΕΤΕΣ".
Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΡΙΣΗ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΚΑΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΟΛΩΝ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.

ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΦΕΛΕΙΣ ΣΚΟΠΟΥΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.

ΔΕΝ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ , ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΞΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΜΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΤΗΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ" ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ "ΑΒΟΛΕΥΤΟΥΣ" ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ".
ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ , ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΞΕΙ.
ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.

ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗ Ν ΣΤΑΣΗΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΑΔ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.

ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΠΕΔΑ ΚΑΙ ΚΕΔΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ "ΦΟΡΜΟΥΛΑ" ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ, ΠΡΟΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΙΑΚΕΙΜΕΝΩΝ.

ΠΑΡΟΛΑ ΤΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΑΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ "ΕΚΛΕΨΕ" ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ.ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ Ή ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ.ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ.

ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΕΜΜΟΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.



Υ.Γ ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ή ΟΧΙ; ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ; ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 70000 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΓΑΛΕΡΑ;