ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Οδοιπορικό στον Υμηττό από τον ΣΠΑΥ για καταγραφή των προβλημάτων

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Οδοιπορικό στον Υμηττό από τον ΣΠΑΥ για καταγραφή των προβλημάτων


Στα πλαίσια του τετραήμερου οδοιπορικού για επιτόπια καταγραφή προβλημάτων και ανταλλαγή απόψεων που πραγματοποιεί ο Σ.Π.Α.Υ. στον τομέα ευθύνης του, πραγματοποίησε επίσκεψη στους Δήμους Γλυφάδας, Ελληνικού - Αργυρούπολης και Ηλιούπολης, ολοκληρώνοντας το πρώτο οδοιπορικό και καταγράφοντας σε όλες τις περιοχές του Υμηττού τις ελλείψεις και τις ανάγκες Δήμων και εθελοντικών ομάδων.

Στην Γλυφάδα το επιτελείο του Σ.Π.Α.Υ. συνάντησε τους Δημοτικούς Συμβούλους και μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Δημήτρη Τσαμπίρα, κ. Στέλιο Θεοδοσόπουλο και τους εκπρόσωπους των ομάδων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας, Εθελοντικής Δασοπροστασίας - Πυρόσβεσης Γλυφάδας και της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού.
Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους του Δήμου και των εθελοντών, καταγραφή προβλημάτων και επίσκεψη σε σημεία του ορεινού μετώπου.

Επόμενος σταθμός ήταν ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης όπου το επιτελείο του Σ.Π.Α.Υ. παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασιάς και μέλος του Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Υ. κ. Βασίλη Κρητικού, συνάντησε την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας - Πυρόσβεσης Ελληνικού - Αργυρούπολης. Στην συζήτηση που ακολούθησε καταγράφηκαν οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιαστικό δάσος της Αργυρούπολης.

Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε αναδασωμένες περιοχές προκειμένου να καταγραφούν οι "Καλές Πρακτικές Αναδάσωσης" που εφαρμόστηκαν, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό φυτεύσεων που έγιναν έχουν αναπτυχθεί και μεγαλώσει.

Το οδοιπορικό ολοκληρώθηκε με τον Δήμο Ηλιούπολης, όπου ο Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ. και Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης υποδέχτηκε το επιτελείο του συνδέσμου και ενημερώθηκε για την πορεία του οδοιπορικού και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώνσταντίνου Σεφτελή, του Αντιδημάρχου Προστασίας Περιβάλλοντος κ. Ιωάννη Ατζινά, του Δημοτικού Συμβούλου και μέλους του Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Υ. κ. Χρήστου Καλαρρύτη και του Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου κ. Θάνο Κατσώνη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Υμηττό και σε πνεύμονες πρασίνου εντός του αστικού ιστού του Δήμου.

Το πρώτο οδοιπορικό έφτασε στο τέλος του, συνεχίζουμε δυναμικά την αναγέννηση του Υμηττού μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: