ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Νέα Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς η Ιωάννα Σκλαβενίτη

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Νέα Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς η Ιωάννα Σκλαβενίτη


Μια μέρα μετά το Καρναβάλι η διοίκηση ανακοινώνει μία ακόμα Αντιδήμαρχο με τον ευφάνταστο τίτλο Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς ενώ μοιράζει πάλι αρμοδιότητες στους υπάρχοντες Αντιδημάρχους πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.


Νέα Αντιδήμαρχος η αποχωρήσασα πριν μερικούς μήνες από την δημοτική παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" κ Ιωάννα Σκλαβενίτη η οποία αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς!

Στα social media πάντως οι ψηφοφόροι της χαιρετίζουν την συνεργασία της με τον Γιώργο Χατζηδάκη 

Οι αρμοδιότητές της περιγράφονται αναλυτικά στον Αριθμό απόφασης 290 που ανέβηκε σήμερα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και προφανώς εμείς να της ευχηθούμε κάθε επιτυχία στα καθήκοντά της. Ποια είναι αυτά όμως;

Διαβάστε μερικά όπως αναφέρονται στην απόφαση που ανέβηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ  πριν τον δικό μας σχολιασμό



Τώρα ποιους εθελοντές θα κουμαντάρει δεν ξέρουμε αφού είμαστε φυσικά και ιδιαίτερα επικριτικοί κάθε φορά που θέλουμε από "εθελοντές" να μας σώσουν. Εμείς εδώ φωνάζουμε να δουλέψουν οι έμμισθοι και εδώ φτιάχνουμε νέες θέσεις Αντιδημάρχων που στην ουσία δεν έχουν καμία υποστήριξη και δεν θα παράγουν και κανένα έργο. Το Συμβούλιο Νεότητας είναι κάτι που δεν λειτουργεί , οι εθελοντές είναι όσοι νομίζουν πως μπορούν να συμβάλλουν και το Εκθεσιακό κέντρο είναι ένα ακόμα ακίνητο που βαραίνει τον δήμο χωρίς να του προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικό. Βέβαια δεν είναι και δικό μας για να το ενοικιάσουμε τουλάχιστον και να έχουμε ένα έσοδο από αυτό αφού ανήκει στην ΕΤΑΔ η οποία προφανώς και δεν έχει εκχωρήσει σε κανέναν αργόσχολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να το χρησιμοποιεί ΤΖΑΜΠΑ έτσι για να έχει η εκάστοτε διοίκηση να τον χρεώσει σε κάποιον. Ο χώρος που σπάνια φιλοξενεί εκδηλώσεις ήταν μια επινόηση της προηγούμενης διοίκησης που προφανώς και δεν έχει να επιδείξει και κανένα μεγάλο έργο για τον δήμο μας επειδή δεν έπεσε σε εποχή όπου η κρατική επιδότηση θα της επέτρεπε να το παίξει Θεόδωρος Γεωργάκης που προφανώς και πέντε - έξι καλά τα έκανε στην πόλη αφού διαχειρίστηκε εκατομμύρια ευρώ τις εποχές όπου ο δήμος είχε ξεπεράσει κατά πολύ τους 700 εργαζομένους. 

Πόσοι δούλευαν; Για εμάς όσοι και τώρα δηλαδή περίπου οι μισοί. Πόσοι χρειάζονται για εμάς όχι πάνω από 200 υπαλλήλους με δεδομένο πως η αποκομιδή των απορριμάτων αλλά και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και τα ΚΑΠΗ της πόλης θα αντικατασταθούν από τα χρήματα που θα παρέχει το κράτος για voucher όπου ο γονέας θα μπορεί να επιλέξει σε ποιον ιδιωτικό σταθμό θα εμπιστευθεί τα παιδιά του και όχι να είναι όμηρος στο εάν θα του πάρουν το παιδί ή θα το αφήσουν απέξω στους δημοτικούς - κρατικούς που παίζουν εκ του ασφαλούς αφού ελλείψει χρημάτων τα παιδιά του τα αφήνει εκεί αφού η δήθεν φιλελεύθερη κυβέρνηση δεν δίνει τα χρήματα απευθείας στους γονείς αλλά βάζει μεσάζοντα την τοπική αυτοδιοίκηση για να κάνει και αυτή τα δικά της "παιχνίδια" εις βάρος των πολλών. 

Μέσα στις αρμοδιότητες έχουμε και το διαδικτυακό ραδιόφωνο που προφανώς και δεν θα έχει καμία απήχηση εάν συνεχίσουν να το λειτουργούν όπως η προηγούμενη διοίκηση. 

Οι δημότες δεν το ακούνε . Οι τοπικές επιχειρήσεις δεν ακούγονται από αυτό. Οι παραγωγοί είναι εθελοντές άρα δεν τους νοιάζει τι ακριβώς προϊόν θα παράγουν και το κυριότερο δεν είναι τζάμπα τελείως αφού και τα μηχανήματα που ευτυχώς τώρα αγοράστηκαν και δεν ενοικιάζονται όπως παλιά κοστίζουν και κυρίως κοστίζει η χρηματοδότησή του κάθε χρόνο αφού ως γνωστόν για το δημόσιο χαρακτήρα που έχει  το να παράγει το ίδιο κέρδη μάλλον θεωρείται έγκλημα! 

Με λογικές λοιπόν ΣΟΒΙΕΤΙΑ πάλι μάγκες θα γίνουν οι ιδιώτες και όχι ο δήμος που θα εξακολουθεί να συντηρεί κάτι που δεν του προσφέρει καν προβολή όχι κέρδος! 

Με αυτά και με τα άλλα σύντομα θα υπογράψουμε μερικά μνημόνια ακόμα αφού προφανώς και όπως καταλάβαμε κάποιοι θεωρούν πως η κρίση τελείωσε και άρχισε πάλι η τοπική αυτοδιοίκηση να ροκανίζει δισ. ευρώ χωρίς να ελέγχει εάν αυτά αποδίδουν κάπου. 

Βασικά άμα δείτε τις αρμοδιότητες που δίνουν χωρίς να εξηγούν στους υποψήφιους Αντιδημάρχους πως λεφτά δε υπάρχουν για πέταμα θα φρίξετε. Διαβάστε εδώ  πως π.χ ο Γιάννης Αντζινάς είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή ολοκληρωμένου σχέδιου διαχείρισης απορριμάτων τη στιγμή που σε λίγο καιρό δεν θα ξέρει που να πάει τα σκουπίδια που φεύγουν κάθε μέρα για την χωματερή στην Φυλή που οσονούπω τιγκάρει! 

Τα κοπρόσκυλα της τοπικής Αυτοδιοίκησης για δεκαετίες έπαιζαν μεταξύ τους και το πάρτι τελείωσε αφού προφανώς και αυτοί δεν μπορούν να λύσουν τα απλά θέματα όχι να τους αφήσεις να συμφωνήσουν για την αξιοποίηση απορριμάτων που κάνουν όλα πλέον τα σοβαρά κράτη στον κόσμο. 

Τον έχουν λέει να διαχειρίζεται τις λαϊκές αγορές τις οποίες προφανώς και δεν μπορεί να πειράξει αφού μόνο άμα σκοτωθεί κανείς θα γίνει θέμα και μέχρι τώρα μικροτραυματισμούς έχουμε και περιμένουμε το νέο νομοθέτημα της κυβέρνησης για να τις περιορίσει. Σε δήμο της Αττικής που τις περιόρισαν ήδη έχουμε γκρίνιες αόριστες καταγγελίες κατά του δημάρχου που τόλμησε και κυρίως συνέχιση της ταλαιπωρίας όσων ατυχώς για αυτούς μένουν σε δρόμο όπου γίνεται λαϊκή αγορά. 

Μας έκανε εντύπωση μια αλλαγή αρμοδιότητας σε Αντιδήμαρχο το ψάχνουμε εάν έγινε κάτι και του την πήραν και θα σας  ενημερώσουμε υπεύθυνα όταν και εφόσον διασταυρώσουμε τις πηγές μας. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: