ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Επειδή εμείς δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου - Διαβάστε τι έλεγε ο Βαλασόπουλος για την διοίκηση Θεόδωρου Γεωργάκη

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Επειδή εμείς δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου - Διαβάστε τι έλεγε ο Βαλασόπουλος για την διοίκηση Θεόδωρου Γεωργάκη

Το Σεπτέμβριο του 2010 το site Ilioupolisonline.gr μας ενημερώνει για την άποψη που είχε τότε ο Βασίλης Βαλασόπουλος για την διοίκηση Θεόδωρου Γεωργάκη σε ένα site φυσικά που στήριζε κεντροαριστερά και εξακολουθεί να υπάρχει για όσους σας έχει λείψει κάντε κλικ εδώ να το διαβάσετε!

Έγραφε λοιπόν το ilioupolisonline.gr 


Σε αυτές τις ανάγκες, όπως εξήγησε, ανταποκρίνεται και η ίδρυση της νέας παράταξης, η οποία αφενός αποτελεί τη συνέχεια της «Δημοτικής Αλλαγής» με Δήμαρχο το Θεόδωρο Γεωργάκη, η οποία επιτέλεσε στην πόλη τεράστιο σε ποιότητα και ποσότητα έργο, που μάλιστα έρχεται σε αντίθεση με την ακινησία, την αδράνεια και την προχειρότητα της απερχόμενης δημοτικής αρχής του κ. Αναγνώστου, και αφετέρου ανταποκρίνεται στο αίτημα της κοινωνίας για έναν νέο κύκλο στην ιστορία της πόλης και της δημοκρατικής παράταξης που θα θέτει πρώτα την Ηλιούπολη. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι πολίτες αυτής της πόλης μας παρακολουθούν, θέλουν να μας εμπιστευθούν για μια ακόμη φορά.

Από μας εξαρτάται.
- Χρειάζεται μεγαλείο ψυχής.
- Χρειάζεται να βάλουμε την ενότητα της παράταξης πάνω από τις προσωπικές μας φιλοδοξίες
- Χρειάζεται να πείσουμε και να πεισθούμε για τους όρους και τα πρόσωπα που μπορούν να εξασφαλίσουν την ενότητα της Παράταξης, στηριγμένη πάνω σε αρχές, στόχους και καταστατικές δεσμεύσεις ώστε να υπάρχει μέλλον.
Μέσα στο κλίμα που διαμορφώνεται από την κρίση του πολιτικού συστήματος, εμείς οφείλουμε να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας στους πολίτες.
Εμείς θα προχωρήσουμε μπροστά.»

Ο κ. Βαλασόπουλος, δεν περιορίστηκε σε γενικόλογες διατυπώσεις, αλλά προχώρησε στην άμεση έκφραση των προγραμματικών αρχών του προγράμματος, απαντώντας στο ερώτημα τι πόλη θέλουμε, εκθέτοντας τα προβλήματα της πόλης, και λαμβάνοντας συγκεκριμένη θέση στα μεγάλα θέματα της πόλης όπως η επέκταση της Περιφερειακής Υμηττού, το κυκλοφοριακό, η πολεοδομική οργάνωση της πόλης, η προστασία του Υμηττού, το Κ.Υ.Τ. της ΔΕΗ, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, η δημόσια περιουσία, το περιβάλλον, η καθαριότητα, η ψηφιακή δημοκρατία, το μοντέλο διοίκησης του Δήμου, η ανάπτυξη δικτύου κοινωνικής φροντίδας, ενώ για μία ακόμη φορά με έμφαση δεσμεύτηκε για τη δημιουργία πρωτοβάθμιου κέντρου υγειονομικής περίθαλψης.

Θέση πήρε ο Βασίλης Βαλασόπουλος και για τους πόρους που θα χρηματοδοτήσουν το σχέδιο ανασυγκρότησης της πόλης για την επόμενη δεκαετία, μιλώντας συγκεκριμένα για ορθολογική αξιοποίηση των ιδίων πόρων του Δήμου, εξοικονόμηση πόρων από τον περιορισμό της σπατάλης που γίνεται ιδιαίτερα στις προμήθειες, την αξιοποίηση των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά τη διεκδίκηση των παρακρατηθέντων από το Κράτος πόρων της Αυτοδιοίκησης.
Την ομιλία του έκλεισε τονίζοντας ότι θα είναι ο Δήμαρχος όλων των πολιτών κι όχι μόνο όσων θα τον ψηφίσουν, δεσμευόμενος να μην τους απογοητεύσει, γιατί «… αύριο ο Δήμος δεν θα ανήκει στο ΠΑΣΟΚ ή στον Βαλασόπουλο. Ο Δήμος θα ανήκει στους Πολίτες της Ηλιούπολης

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου έληξαν με την ανάγνωση και ομόφωνη υπερψήφιση της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Παράταξης, σχέδιο της οποίας είχε τεθεί εδώ και καιρό σε δημόσια διαβούλευση.

Αν η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου ήταν μέρα ιστορική με την ίδρυση της παράταξης, η δεύτερη ημέρα ήταν μέρα ευθύνης, καθώς έλαβαν χώρα οι διαδικασίες συζήτησης και ψήφισης του καταστατικού της παράταξης, καθώς και εκλογής των μεταβατικών της οργάνων, διαδικασίες στις οποίες συμμετείχαν άνω των 560 συνέδρων.

Και τη δεύτερη ημέρα, ξεχώρισε η σύντομη παρέμβαση του κ. Βαλασόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι η συζήτηση και ψήφιση καταστατικού υπηρετεί την ανάγκη διακριτής και αυτόνομης λειτουργίας των 4 θεσμών που δραστηριοποιούνται στην Ηλιούπολη, δηλαδή του Δήμου, της δημοτικής παράταξης, του πολιτικού - κομματικού φορέα και της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς ο καθένας έχει διαφορετικό ρόλο να επιτελέσει και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο ένας θεσμός να επιβάλλεται στον άλλο. Γι’ αυτό ακριβώς ξεκαθάρισε: «Θα μας βρουν δυναμικά απέναντι όλες οι αποφάσεις της Κυβέρνησης που θα θίγουν τα συμφέροντα της πόλης μας.»


Το Συνέδριο ολοκλήρωσε τις εργασίες του με την ομόφωνη ψήφιση του καταστατικού της παράταξης και των μεταβατικών (μέχρι το Πρώτο Τακτικό Συνέδριο μετά τις δημοτικές εκλογές) οργάνων της Παράταξης, δηλαδή την Εκτελεστική Γραμματεία, την Εκτελεστική Επιτροπή, την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου, που θα διασφαλίζει και όλες τις δεσμεύσεις οικονομικής διαφάνειας, τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας, και φυσικά τον Πρόεδρο, υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο.

Πάμε λοιπόν να δούμε αφού του άρεσε η διοίκηση Γεωργάκη που έκανε έργο για την πόλη τι από όσα έλεγε προχώρησε 9 χρόνια μετά!

Επέκταση του Περιφερειακού δεν είδαμε , το κυκλοφοριακό χειροτέρεψε, η προστασία του Υμηττού ήταν να καεί και το δάσος που απέμεινε, για την καθαριότητα δεν άλλαξε τίποτα, το ΚΥΤ της ΔΕΗ παραμένει , οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που τον ενοχλούσαν και αυτόν έγιναν 52! , και το μοντέλο διοίκησης του δήμου ήταν ο Σεφτελής, ο Αντζινάς και ο Χατζηδάκης! Το πρωτοβάθμιο κέντρο υγειονομικής περίθαλψης προφανώς και δεν προχώρησε αφού η κυβέρνηση αποφασίζει για τα σοβαρά και αυτή κιόλας πληρώνει για να ασκούν πολιτική οι παράγοντες της Αυτοδιοίκησης που βούλιαξαν την χώρα. Τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι θετικό όσα απορροφήθηκαν αλλά προφανώς και ένας Παοσοκτζής που το 1981 μας έλεγαν ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο και απειλούσαν πως θα βγάλουν την χώρα από την ΕΟΚ (σημερινή Ε.Ε) άδικα πανηγυρίζει για κονδύλια που δεν θα υπήρχαν εάν το μακρινό 1981 ακολουθούσαμε τα όσα έλεγαν οι μεγάλοι "ηγέτες" του. 

Για το δημοκρατική παράταξη δεν το σχολιάζουμε καν αφού προφανώς και από την πολύ δημοκρατία πήγαν όλοι ΣΥΡΙΖΑ για να ελέγχουν καλύτερα τους "αρμούς" της Εξουσίας την επόμενη φορά που θα είναι ενιαία η κεντροαριστερά στις εκλογές! Το γεγονός πως δεν κατανοεί πως ο Τσίπρας είναι ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου και προς το παρόν δεν έχει "pampers" θα το αντιληφθεί στις επόμενες εκλογές όποτε και εάν γίνουν. Αφού προφανώς και το "ποτάμι δεν γυρίζει πίσω" σε όσους θεωρούν πως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα μπορέσουν για ακόμη μια φορά να ψηφίσουν όσους επί δεκαετίες πουλούσαν αριστερό λαϊκισμό πατώντας πάνω στις στέρεες βάσεις στις οποίες έβαλε την χώρα η ΝΔ που εάν εξαιρέσεις την πενταετία Κώστα Καραμανλή απέφυγε τα καταδικαστικά για την χώρα λάθη. 

Η "δημοκρατική" παράταξη δηλαδή λες και εμείς οι ΔΕΞΙΟΙ δεν είμαστε δημοκρατικοί πανηγυρίζει στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και θα συνεχίσει γιατί προφανώς και χειρότερος από τον Ανδρέα Παπανδρέου δεν πρόκειται να βγει. 

Πολύ φοβούμαστε λοιπόν πως οι πρώην "σύντροφοί" είδαν νωρίτερα το που πάει το πράγμα και οδεύουν ολοταχώς για την "μάχη" ανάμεσα σε ΔΕΞΙΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ και το νέο δίπολο που δεν μπορεί να αλλάξει με ευχολόγια και προφανώς όταν επί δεκαετίες τάιζαν τον λαό με το σανό της Λαϊκής Κυριαρχίας βρίζοντας μονίμως τις ΗΠΑ αλλά παραμένοντας (άραγε γιατί:) και στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ. 


Αυτή είναι η πραγματικότητα έτσι την βλέπουμε οι περισσότεροι δεξιοί αυτής της πόλης και προφανώς αυτός που ασκεί διοίκηση είναι σίγουρα στον δεύτερο γύρο στις εκλογές του 2023 και από την δική μας ΕΝΟΤΗΤΑ ή πολυδιάσπαση θα εξαρτηθεί η "τύχη" της παράταξής του. 

Που ενώ έχει εξάρει το έργο της διοίκησης Θεόδωρου Γεωργάκη προσπαθεί τώρα να πείσει τους εναπομείναντες στην παράταξη πως ο Χατζηδάκης που έχει στο πλευρό τον τον πρώην δήμαρχο δεν είναι ικανός. 

Έτσι όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν αλλά είναι κρίμα να μην βλέπουν τα δικά τους λάθη και να αναζητούν όλα τα στραβά της πόλης μας στη διοίκηση του Γιάννη Αναγνώστου. 

Εμείς εδώ πάντα παίρνουμε θέση και προφανώς ΦΑΝΕΡΑ και χωρίς υπεκφυγές. Στο δεύτερο γύρο έχουμε ψηφίσει Βαλασόπουλο και το 2014 και το 2019 αλλά προφανώς και δεν συμφωνούμε πως το πρόβλημα της πόλης ήταν τα 4 χρόνια του Αναγνώστου και όχι η λαίλαπα της αριστεράς που την ρήμαξε και έστησε μια ΣΟΒΙΕΤΙΑ που μόνο με άτακτη χρεοκοπία θα απαλλαγούμε μια μέρα από αυτή. 

Το 2014 ψηφίσαμε για να μην πέσει η πόλη στη λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ και το 2019 για να μην έρθει πάλι πίσω η "καλή" διοίκηση του Θεόδωρου Γεωργάκη . Τελικά με τόσα καλά λόγια που έχει ακούσει ήρθε ! Συνεχίζοντας να πω πως αφού βρε παιδιά βλέπετε πως ο αείμνηστος Δ. Κιντής ήταν ένας καλός δήμαρχος γιατί δεν ψηφίζεται Τσατσούλη χειρότερη δεν θα είναι σας το υποσχόμαστε άλλωστε και να ήθελε δεν θα μπορούσε! 

Προφανώς και άμα είσαι 16 χρόνια δήμαρχος και με τα χρήματα της Ε.Ε ένα έργο θα το κάνεις . Το θέμα είναι πως εσύ φώναζες να φύγουμε όπως ο Τσίπρας έλεγε πως θα καταργήσει τα μνημόνια! 

Διαβάστε και ποιοι πήγαν στο ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" για να καταλάβετε και καλύτερα. 

Μίλησαν επίσης ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, βουλευτής Β΄ Αθηνών και πρώην Υπουργός, ο Θάνος Ορφανός, Δήμαρχος Αλίμου, ο Νίκος Λεβογιάννης, πρώην βουλευτής και Υφυπουργός Παιδείας και ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας της «Δημοτικής Αλλαγής» Σπύρος Προβιάς, ενώ παρευρέθηκαν ή / και απέστειλαν χαιρετισμό οι βουλευτές Β΄ Αθηνών Άννα Νταλάρα, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Κώστας Γείτονας, Τηλέμαχος Χυτήρης, Βάσω Παπανδρέου, Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Κουτρουμάνης, Μίμης Ανδρουλάκης, Σοφία Σακοράφα, καθώς και η Ελληνίδα Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Μαρία Δαμανάκη. Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτησε και ο εκπρόσωπος του συνδυασμού «Ηλίου-πόλις ανθρώπινη πόλη» Μπάμπης Μεδούρης, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή και των φορέων της πόλης. Παρευρέθηκαν επίσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλιούπολης Ευάγγελος Γεωργάκης, Καίτη Χωματά, Κατερίνα Μαρκουλάκη και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Πριν την κεντρική ομιλία του υποψηφίου Δήμαρχου Ηλιούπολης και επικεφαλής της παράταξης «ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ», με σχετική προβολή βίντεο που είχε ετοιμαστεί ειδικά για την περίσταση, έγινε μία σύντομη αναδρομή, στην ιστορία της πόλης μας και της Δημοκρατικής Παράταξης σε αυτήν, με την οποία εξάλλου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη.

Τι να λέμε τώρα δηλαδή ; Οι μισοί είναι ΣΥΡΙΖΑ και μετά τους φταίει τάχα ο Γιώργος Χατζηδάκης επειδή  προφανώς και δεν έχουν αντιληφθεί πως ΚΙΝΑΛ , ΠΑ.ΣΟΚ και λοιποί συγγενείς ΤΕΛΟΣ


Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: