ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Συμφώνησαν όλοι πως η Δημόσια Περιουσία πρέπει να γίνει δημοτική!

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Συμφώνησαν όλοι πως η Δημόσια Περιουσία πρέπει να γίνει δημοτική!

Πάνω από κόμματα και χρώματα που λέει ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Κόκλας όσοι παραβρέθηκαν σήμερα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ομονόησαν πως για να δικαιωθούν πλήρως οι "αγώνες" της αριστεράς και όχι μόνο  στην πόλη μας πρέπει να επιστραφούν τα οικόπεδα Νάστου από την ΕΤΑΔ (που κατέληξαν για 99 χρόνια με νομοσχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ) στον δήμο μας και σε όμορους δήμους που έχουν αντίστοιχα προβλήματα.


Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" Τάσος Ευσταθίου με τον βουλευτή της ΝΔ Διονύση Χατηδάκη και τον δημοτικό σύμβουλο της ιδίας παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά"  κ. Δημήτρη Ταμβάκο 


Πως θα γίνει αυτό; Μα με ανάλογη νομοθετική ρύθμιση εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι συνθήκες γιατί προφανώς και είναι παράλογο να ζητάς από αυτούς που χρωστάς πάνω από 300 δισ. ευρώ να σου αποδεσμεύσουν περιουσία που την έχουν για αξιοποίηση και όχι για να κάνουν ψήφους οι εκάστοτε δημοτικές διοικήσεις που έτσι και αλλιώς για δεκαετίες δεν αξιοποίησαν καμία περιουσία αντίθετα συνεισέφεραν να μέγιστα για να χρεοκοπήσει η χώρα.

Η συνάντηση με τους βουλευτές του Νοτίου Τομέα που πραγματοποιήθηκε για να ενημερωθούν για την ΚΟΙΝΗ γραμμή όλων των δημοτικών παρατάξεων στην κατεύθυνση θέλουμε τα ακίνητα γιατί πετύχαμε να τα πάρουμε από έναν ιδιώτη με την γνωστή δικαστική απόφαση στέφθηκε με επιτυχία αφού κομμουνιστές και "καπιταλιστές" συμφώνησαν για μεγαλύτερο Κράτος.

Από τη ΝΔ παραβρέθηκαν οι βουλευτές Νοτίου Τομέα Μπάμπης Παπαδημητρίου ( επεσήμανε πως το εγχείρημα είναι δύσκολο και θέλει σχέδιο για το πως θα γίνει η αξιοποίηση όσων ζητάμε), Βασίλης Σπανάκης ( που επεσήμανε πως επί ΣΥΡΙΖΑ δόθηκαν τα ακίνητα για 99 έτη στην ΕΤΑΔ) και ο Διονύσης Χατζηδάκης ο οποίος επεσήμανε πως ο διάλογος με τους τωρινούς κατόχους των ακινήτων είναι προφανώς και καλύτερος από μια στείρα "επανάσταση" που έφερε βέβαια αποτέλεσμα σε άλλες δεκαετίες όπου η χώρα φλέρταρε και συντηρούσε μια Σοβιετία που μας χρεοκόπησε. 

Ο ίδιος ως πρώην δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Χατζηδάκης  πέτυχε να κατοχυρώσει κάποια ακίνητα που είχαν πάει στην ΕΤΑΔ για τον δήμο του , οι δικοί μας με τις "επαναστάσεις" , τις κινήσεις πολιτών και τις κόκκινες παντιέρες πέτυχαν μετά από 40 χρόνια ο δήμος μας να μην έχει κανένα από τα 94 ακίνητα της οικογένειας Νάστου που απλόχερα μας χάρισαν οι κυβερνήσεις που οδήγησαν την χώρα μας στη χρεοκοπία.



Άλλωστε τα "ξένα" τα μοιράζουν πιο εύκολα και τα δικά μας χρήματα  όταν τα διαχειρίζονταν απλόχερα , σήμερα πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις καθώς όπως έχω ξαναγράψει η οικονομική κρίση δεν πέρασε αλλά είναι μπροστά μας. 

Στην ενημέρωση ήταν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και φυσικά τα τοπικά ΜΜΕ για να σας ενημερώσουν για την ΚΟΙΝΗ γραμμή την ΜΙΑ "ορθόδοξη" άποψη και την αγωνιστικότητα που πρέπει να επιδείξουν οι πολίτες ενόψει του κινδύνου να πληρώσουμε στην ΕΤΑΔ ενοίκιο για αυτά τα ακίνητα ή ακόμα  και αποζημίωση υπάρχει ήδη απόφαση για τον δήμο Αργυρούπολης - Ελληνικού για την χρόνια χρήση των χώρων αυτών  που προφανώς και  ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ! 

Γιατί εάν ήταν δικά μας προφανώς και οι δήμοι δεν θα τα έβαζαν με το Κράτος! Λες και οι δήμοι δεν συντηρούνται από αυτό λες και η χρεοκοπημένη χώρα μπορεί να τα βάλει με τους δανειστές μας την ώρα που παλεύει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Γιατί αυτό είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ και όσοι τάζουν λαγούς με πετραχήλια θα εκτεθούν.

Από το ΚΙΝΑΛ είδαμε την βουλευτή Νοτίου Τομέα Τόνια Αντωνίου, από τον ΣΥΡΙΖΑ είδαμε την πρώην υπουργό Θεανώ Φωτίου, τον πρώην υπουργό Γιάννη Μπαλάφα ενώ από το ΜέΡΑ 25 την κ. Σοφία Σακοράφα.  Από δημοτικούς συμβούλους είδαμε μεταξύ άλλων  τον κ. Μιχάλη Κουρή , Ανδρέα Τσουκαλά, Δημήτρη Ταμβάκο και Παναγιώτη Κόκλα από την παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" , τον Μαρίνο Μπασούρη από την παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" τον κ. Ασβεστά από την δημοτική παράταξη " Ηλιού-πολις - Ανθρώπινη Πόλη" ,την κ. Άντα Καραχάλιου και Θανάση Αθανασίου από την παράταξη "Η Πόλη που Θέλω" ενώ μας έκανε εντύπωση που δεν πήρε τον λόγο η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης κ. Τσατσούλη αφού ως συνέχεια της παράταξης του αείμνηστου Δημήτρη Κιντή για τους πολλούς (όλοι πλην μερικών σαν και μένα δεν του αναγνωρίζουν την αποτελεσματικότητα των αγώνων  του για το θέμα αυτό)  έπρεπε να έχει πάρει  σίγουρα τον λόγο για να τοποθετηθεί  σε μια τέτοια συνάντηση.

Παρατυπία πως δεν είχαν κληθεί και οι πρώην δήμαρχοι κ. Βασίλης Βαλασόπουλος και Γιάννης Αναγνώστου ενώ ήταν εκεί και τοποθετήθηκε ο πρώην δήμαρχος Θεόδωρος Γεωργάκης παίρνοντας όλη την "δόξα" 40 ετών "αγώνων"  για να καταλήξουμε ικέτες του Υπερταμείου και της ΕΤΑΔ. 

 Αργότερα  αναλυτικό ρεπορτάζ για το τι ειπώθηκε στη συνάντηση. 
Ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Κόκλας με τον επιτυχημένο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Θωμά Μηλούλη 

ΥΓ: Στη συνάντηση αυτή είχα ολιγόλεπτη συνομιλία με τον πρώην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας της πόλης μας Θωμά Μηλούλη  επί διοίκησης Γιάννη Αναγνώστου και βγήκα σοφότερος γιατί ο επιτυχημένος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας μου "ανέλυσε" το μυστικό της τότε επιτυχίας όταν με καμία 70αρια υπαλλήλους καθαριότητας αλλά με την κατάλληλη καθοδήγηση και πίεση η πόλη  μας είχε λιγότερες φωτογραφίες από αυτές που αναρτούν οι συνδημότες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προφανώς μας κατατάσσουν στους πιο βρώμικους δήμους της Αττικής. 

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης που τα πηγαίνει περίφημα και στον τομέα της καθαριότητας αλλά και στον ηλεκτροφωτισμό της πόλης του. Ας το ρωτήσουν οι διοικούντες πως πέτυχε όπου αυτοί έως τώρα έχουν αποτύχει οικτρά. "Νέα" διοίκηση είναι αλλά προφανώς και εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να τους αφήσουμε να σπαταλήσουν τις μέρες μας αναζητώντας λύση στα αυτονόητα.

Καθαρή πόλη και φωτεινή είναι τα δύο συνθήματα με τα οποία πορεύθηκαν προεκλογικά μέχρι να πάρουν τις καρέκλες και στα δύο η κατάσταση δεν είναι η ενδεδειγμένη και προφανώς τα οικονομικά που μας ενδιαφέρουν εμάς πρωτίστως δεν πάνε καλά.

Δείτε μερικές φωτογραφίες ακόμα από την συνάντηση με τους βουλευτές του Νοτίου Τομέα .

Ουσιώδης στην τοποθέτηση του ο βουλευτής Νοτίου Τομέα  της ΝΔ και συνάδελφος Μπάμπης Παπαδημητρίου 

Ο Νομικός σύμβουλος Νίκος Καραβέλος εξηγεί την "επιτυχία" των δικαστικών αγώνων έχουμε θολώσει την εικόνα ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα όσα ακούγαμε. "Πετύχαν"  να πάρουμε τα ακίνητα από έναν ιδιώτη για να καταλήξουν σε κάποιον ξένο επενδυτή 





Προβληματισμένος φαίνεται ο βουλευτής ΝΔ Βασίλης Σπανάκης σε αυτή την φωτογραφία της Καλλιόπης Μπενά από το  "Ηλιούπολη για Όλους"
Τάσος Ευσταθίου -Διονύσης Χατζηδάκης - Δημήτρης Ταμβάκος




Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: