ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Έκοψε την Βασιλόπιτα του το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΓΣΗ

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Έκοψε την Βασιλόπιτα του το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΓΣΗ


Σε μια εκδήλωση όπου δώσαμε το παρών το ποδοσφαιρικό τμήμα του Γυμναστικού Συλλόγου Ηλιούπολης έκοψε την βασιλόπιτά του παρουσία δύο βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και αρκετών αιρετών από τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας.

Φωτογραφίες δεν τραβήξαμε αφού ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΓΣΗ  κ Γιάννης Καραμαγκάλης μας διαβεβαίωσε πως θα μας σταλούν. Όταν με το καλό θα έρθουν  θα τις βάλουμε μαζί και με το αντίστοιχο δελτίο τύπου.



Στα δικά μας τώρα σημαντικά θέματα βγάλαμε και πάμε στα καλά . Πρώτον ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστας Σεφτελής ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ πως ουδεμία πρόθεση δεν είχε να θίξει τους Rebels 9 με την πρόσφατη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εμείς το είχαμε ήδη αντιληφθεί γιατί το οπαδοί το είχε μέσα σε εισαγωγικά και προφανώς οι "Rebels 9" είναι εκτός εισαγωγικών αφού χρόνια τώρα αποδεικνύουν την αγάπη τους για την ομάδα μας. 

Σε ότι με αφορά την δική μας παρουσία προφανώς και δεν πέρασε απαρατήρητη αφού πρώτος από όλους μας έκανε παράπονα για την ανάρτησή μας σχετικά με το θέμα που είχε ανακύψει με την ΕΣΗΕΑ και το ποδοσφαιρικό τμήμα ο Θέμης Καλύβας μέλος του Δ.Σ του ποδοσφαιρικού τμήματος, άκουσα με ενδιαφέρον την άποψή τους με την οποία βέβαια και δεν συμφωνώ όχι από συναδελφική αλληλεγγύη προς τους δημοσιογράφους αλλά επειδή δεν θεωρώ πως μπορεί να σωθεί ένας σύλλογος από τις πέντε δωρεάν εισόδους κάποιων που προφανώς και εάν δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους κρίνονται από τους αναγνώστες τους. 

Πλέον τα τέσσερα - πέντε αυτά δωρεάν εισιτήρια θα τα πληρώνουν επιχειρηματίες που είναι χορηγοί του συλλόγου και έτσι το θέμα αυτό λύθηκε. Για να μαθαίνουν και όλοι ποιοι τρέχουν αυτή την στιγμή τον σύλλογο ποδοσφαιρικά πάντα  σας βάζουμε και τα ονόματα του Δ.Σ για να έχετε και εσείς μια εικόνα πως διοικείται ελλείψει προέδρου έναν ποδοσφαιρικό τμήμα. Καινοτομία με την οποία προφανώς και εμείς δεν συμφωνούμε γιατί δεν μας άρεσαν ΠΟΤΕ οι ομάδες "λαϊκής βάσης" και πιστεύουμε ακράδαντα στην επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματισμό και στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Και βέβαια ουδείς ισχυρός επιχειρηματίας δεν πρόκειται να βάλει χρήματα για να αποφασίζουν άλλοι για το μέλλον του τμήματος.

Δεν θεωρούμε πως οι ομάδες μπορούν να προχωρήσουν ανοδικά από τα έσοδα των εισιτηρίων και προφανώς δεν διανοούμαστε πως σε ιδιωτικές επιχειρήσεις μπορεί να αποφασίζουν όλα μαζί  τα μέλη ενός σωματείου αφού είναι κατανοητό πως μόνο σε ΣΟΒΙΕΤΙΕΣ μπορούν να έχουν όλοι την ίδια άποψη για ένα θέμα.

Και βέβαια αυτό δεν είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και μην επικαλεστούν την Αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία πριν διαβάσουν ποιοι ακριβώς συμμετείχαν στην Εκκλησία του Δήμου και κυρίως ποιοι είχαν δικαίωμα ψήφου!

Επειδή με διαβάζουν μάλλον λάθος ( οι ίδιοι ισχυρίζονται πως δεν είναι κατανοητά αυτά που γράφω) να τονίσω πως δεν αμφισβητώ την ανιδιοτέλειά τους και την αγάπη τους για το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά προφανώς και όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα 

Μάλιστα επειδή σήμερα τιμήθηκε και ο μέγας χορηγός της ομάδας  κ. Θανάσης Μπίρλης ιδιοκτήτης της εταιρίας "Οφθαλμός" τον προέτρεψα να ασχοληθεί με την διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος  ως πρόεδρος και μου αποκάλυψε πως ο ΓΣΗ έχει ένα ΑΦΜ!

Πράγμα απαράδεκτο για τόσα διαφορετικά τμήματα που προφανώς και είναι ένα σοβαρό θέμα για όποιον θέλει να προσφέρει στην ομάδα και είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας στον χώρο του. Γιατί προφανώς και ουδείς μπορεί να συντηρεί όλα τα τμήματα μαζί και με κοινό ΑΦΜ πως να ξεχωρίζουν;

Αλλά αυτά δεν είναι για το σημερινό μας ρεπορτάζ αλλά για άλλα στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση ακόμα και εγώ ο ευκαιριακός φίλαθλος της ομάδας προφανώς και μπορώ να έχω άποψη για τα δρώμενα χωρίς να συμμετέχω ενεργά και κακώς κατάλαβαν πως είχα πρόθεση να αδικήσω όσους πήραν μια λανθασμένη  για μένα απόφαση αλλά αυτά είναι πλέον ιστορία.

Το αύριο της ομάδας είναι προφανώς με ξεχωριστά ΑΦΜ σε όλα τα τμήματα και με προέδρους επιχειρηματίες που θα θελήσουν να επενδύσουν με σκοπό τους και το ΚΕΡΔΟΣ γιατί προφανώς και σε συνθήκες καπιταλισμού όποιος το ποινικοποιεί δεν είναι μόνο εκτός πραγματικότητας αλλά προφανώς και δεν υπηρετεί αυτό που λέμε αόριστα "κοινό καλό".

Και το κλείνω λέγοντας πως με πρόεδρο το ποδοσφαιρικό τμήμα ξεχωριστό από τα υπόλοιπα εκτός από τον ΘΕΟ που προφανώς και δεν θα πληρώνει εισιτήριο δεν θα πληρώνουν και οι "Rebels 9" γιατί είναι και οι μόνοι που με χιόνια και βροχές πηγαίνουν στο γήπεδο αφού το πάθος τους όπως σωστά τόνισε και στην ομιλία του το μέλος του Δ.Σ κ Φώτης Παναγόπουλος είναι η ομάδα αυτή.

Εγώ από την πλευρά μου να ζητήσω συγγνώμη από τα μέλη του Δ.Σ που θεώρησαν πως προσπάθησαν να τους θίξω αλλά προφανώς και ο σκοπός μου ήταν να καυτηριάσω μια ενέργεια που ακόμα και εάν συμφωνούσαμε πως ήταν σωστή δεν βοηθάει τον σύλλογο.

Για μένα προφανώς που δεν "αγιοποιώ" τους δημοσιογράφους  λόγω συναδελφικότητας ήταν μια απόφαση "οπαδική" με την έννοια πως όπως  κατάλαβα συνομιλώντας με  απλούς φιλάθλους της ομάδας η εφημερίδα "Φως των Σπορ" δεν μας "παίζει" καλά κάτι το οποίο βέβαια κρίνεται από τους αναγνώστες της και δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε κάτι για αυτό , ή για να ακριβολογώ δεν μπορούμε να κάνουμε "λάθη" εξαιτίας του γεγονότος αυτού.  Άλλωστε υπεύθυνο Επικοινωνίας έχουν και μπορούν να βγάλουν οποιοδήποτε δελτίο θέλουν προβάλλοντας την δική τους άποψη.

Το έκαναν ήδη κρίθηκαν και πάμε παρακάτω ή μάλλον ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως θα αποκτήσει η ομάδα ισχυρή οικονομική διοίκηση αλλιώς δεν πάμε παρακάτω. Επιχειρηματίες στην πόλη υπάρχουν πολλοί και μέσα στο Δ.Σ και εκτός και ας ελπίσουμε να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση για να μην σπαταλούν τον χρόνο και τα χρήματά τους ΤΖΑΜΠΑ.

Άδικα αναζητούν εχθρούς σε εμάς εδώ εμείς άλλωστε στηρίξαμε την ομάδα ΔΗΜΟΣΙΑ όταν όλα τα άλλα ΜΜΕ ήθελαν να μας πείσουν πως μόνο ο δικός μας σύλλογος φταίει για την ΔΥΣΩΔΙΑ του ποδοσφαίρου που τελειώνει βέβαια με παρέμβαση της UEFA που "Άγιοι" δεν είναι αλλά θέλουν και θα προασπίσουν ένα πολύ κερδοφόρο προϊόν όπως είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο επαγγελματισμός λοιπόν περνάει μέσα από τους ιδιοκτήτες που μπορεί να χάνουν κάποια χιλιάδες (στην δική μας περίπτωση) ευρώ τον  χρόνο αλλά αποκτούν ερείσματα στην κοινωνία τέτοια που πολύ γρήγορα θα τους αποφέρουν πίσω ΔΟΞΑ ή και μέρος της επένδυσής τους.

Γιατί άμα δεν το κοιτάξουμε και αυτό και θέλουμε προέδρους μόνο για να χάνουν τότε μεγάλες επιτυχίες δεν θα έχουμε ΠΟΤΕ. Για την υποτιμητική αναφορά στο ιστολόγιό μας ( άμα γράφω πως θα κόβουν 20 εισιτήρια μάλλον ήθελα να τα ακούσω και εγώ) που έκανε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας απαντάει ο κόσμος κάθε Κυριακή στο γήπεδο και πέραν τούτου ουδέν.

Άλλωστε για ένα οπαδό της ΓΣΗ η θέση της ποδοσφαιρικής ομάδας είναι τουλάχιστον στη Β' Εθνική και για να γίνει αυτό προφανώς και χρειάζεται ισχυρή οικονομικά διοίκηση. Γιατί για να πάει κάποιος στο γήπεδο χρειάζεται κίνητρο και αυτά είναι οι τίτλοι και οι διακρίσεις.

Επειδή πήγα στην εκδήλωση  και πριν έρθει το δελτίο τύπου να πω πως είδα μεταξύ άλλων τους βουλευτές του Νοτίου Τομέα Ραλλία Χρηστίδου και Γιάννης Καλλιάνος από την διοίκηση τους Αντιδημάρχους Γιάννη Αντζινά. Κώστα Σεφτελή και Γιάννη Πούλο. Τον Αντιπρόεδρο του ΓΣΗ Γιώργο Μπενά ( που με χαιρετάει και δέχεται και την κριτική γνωρίζοντας προφανώς πως είναι καλοπροαίρετη ή επειδή είναι περισσότερο δημοκρατικός από κάποιους που απλώς  το παίζουν) , τους επικεφαλείς των δύο κεντροδεξιών παρατάξεων Τάσο Ευσταθίου, και Γαβριήλ Αραμπατζή, τον επικεφαλή  της δημοτικής ομάδας της παράταξης   "Πρώτα η Ηλιούπολη" στο δημοτικό συμβούλιο κ. Στάθη Ψυρρόπουλο, και τον επικεφαλή της δημοτικής παράταξης "ΉΛΙΟΥ-πολις - Ανθρώπινη Πόλη" κ. Δημήτρη Ασβεστά, καθώς και τον πρώην επικεφαλής και πλέον δημοτικό σύμβουλο της ίδιας παράταξης κ. Χρήστο Κοκοτίνη ,από δημοτικούς συμβούλους τους Δημήτρη Ταμβάκο. ,Μιχάλη Κουρή ( Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά) τον Θανάση Αθανασίου (Η Πόλη που Θέλω" , τον Μαρίνο Μπασούρη ( Πρώτα η Ηλιούπολη) την γραμματέα της ίδιας παράταξης κ. Ελένη Καπίρη , τον Γιάννη Γρηγορέα (δημοτικός σύμβουλος Πρώτα η Ηλιούπολη"), τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους κ. Πάνο Αναγνωστόπουλο , Ευαγγελία Μπάκολη , Γωγώ Τσακογιάννη, και   Μάχη Γραββάνη  (Πρώτα η Ηλιούπολη) , τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Παπαζωγονόπουλο (Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά) την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Ευαγγελία Βοσινάκη ("ΗΛΙΟΥ -πολις - Ανθρώπινη Πόλη") τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Ηλιούπολης κ. Κωνσταντίνο Πρωτοπαπαδάκη , και φυσικά πολλούς αθλητές του ΓΣΗ που έδωσαν το παρών. Χαιρετισμό έστειλε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ κ. Δημήτρης Πανταζόπουλος που δυστυχώς δεν διαβάστηκε ελπίζουμε όχι με πρόθεση.

Γιατί ουδείς μπορεί να "φιμώσει" τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΗΛ, αυτό ελπίζουμε πως το κατανοούν όλοι.  

Γιατί προφανώς και δεν μπορεί να γίνεται επιλογή σε τέτοια θέματα εκτός και εάν τελικά μιλάμε για επαγγελματισμό αλλά πράττουμε ως "ερασιτέχνες". 

Προφανώς και επειδή πήρα δύο κομμάτια Βασιλόπιτα από την ιδιαίτερα γευστική πίτα που επέλεξαν όταν μάθω από που ήταν (εννοώ ποια επιχείρηση )  θα σας το γράψω γιατί ήταν όντως πολύ καλή θα γράψω και δεύτερο κείμενο. 


Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: