ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μπράβο στην παράταξη "Η Πόλη που θέλω" που αναζητά απαντήσεις για την ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ που υπάρχει στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Μπράβο στην παράταξη "Η Πόλη που θέλω" που αναζητά απαντήσεις για την ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ που υπάρχει στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης


Η δημοτική παράταξη "Η Πόλη που θέλω" σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο έθεσε ερωτήματα προς την δημοτική αρχή σχετικά με την λειτουργία του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης. Απάντηση δεν έχουμε πάρει μέχρι σήμερα και τα ερωτήματα πληθαίνουν. Αλήθεια πότε έγινε η συγκρότηση σε σώμα του νεοσύστατου Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ; Πού είναι ο προϋπολογισμός του 2019 και του 2020; Πότε και από ποιον έχουν εγκριθεί ;

Για μία φορά ακόμα η ΔΙΑΥΓΕΙΑ γίνεται η πηγή πληροφόρησης για θέματα που αφορούν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης. Συγκεκριμένα , στην ανάρτηση ΑΔΑ: ΨΛ54ΟΕΦΔ-ΥΙΔ δεν υπάρχει ο πίνακας με τα ποσά που ενσωματώνεται στην απόφαση και αποτελεί σώμα της. Το φαινόμενο να μην υπάρχουν οι συνημμένοι πίνακες με τα αντίστοιχα ποσά, σε αποφάσεις που αφορούν το ΝΠΔΔ του Μουσείου δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι τα προηγούμενα χρόνια οι αντίστοιχες ανατροπές πιστώσεων γίνονταν ύστερα από αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου και όχι απ' ευθείας από τον Δήμαρχο και Πρόεδρο του νομικού προσώπου.

Τέλος, αποτελεί μυστήριο η μέχρι τώρα απουσία σύνταξης και έγκρισης του προϋπολογισμού για το 2020 καθώς και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) έτους 2020. Αν προσθέσουμε και την απουσία ανάρτησης των προϋπολογισμών και των ΟΠΔ παλαιοτέρων ετών, τα μυστήρια αυξάνονται και δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για την διαχείριση που γίνεται στο μουσείο.

Η διοίκηση του Δήμου θα πρέπει μάλλον να ενημερώσει για όλα τα παραπάνω, επιδεικνύοντας την ίδια ευαισθησία (αν και δεν γίναμε σοφότεροι ) που επέδειξε και για τις σχολικές επιτροπές, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δελτίο Τύπου " Η Πόλη που θέλω" - Γαβριήλ Αραμπατζής 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την παράταξη "Η Πόλη που θέλω" του Γαβριήλ Αραμπατζή και τον ίδιο που κάνει αυτή την ερώτηση προς τη δημοτική αρχή αφού τόλμησε και ρώτησε που πηγαίνουν και από ποιον εγκρίνονται τα χιλιάδες ευρώ που δαπανώνται κάθε χρόνο για ένα ΝΠΔΔ που έχει απασχολήσει πολλάκις φορές με την ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ της "αξιοποίησης" των κρατικών κονδυλίων που αφειδώς του παρέχονται τα τελευταία χρόνια εμάς εδώ. 

Δεν έχει καμία σημασία για εμάς η όποια διαφωνία μας με την αντιπολίτευση που ασκεί η εν λόγω δημοτική παράταξη κρίνουμε θετική την πρωτοβουλία της αυτή και θεωρούμε βέβαιο πως όταν η "νέα" δημοτική αρχή προχωρήσει σε ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο θα βρεθούν πολλοί σε δύσκολη θέση. 

Αναμέναμε και στο παρελθόν από κάποιον να θέσει ανάλογο ερώτημα αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε. Η προηγούμενη διοίκηση μας είχε απαντήσει πως το ΝΠΔΔ Μουσείο Εθνικής Αντίστασης δεν απασχολεί εργαζομένους επομένως θεωρούμε αδιανόητα υψηλά τα χρηματικά ποσά που ως "μαύρη τρύπα" δαπανά κάθε χρόνο η εν λόγω δομή.

Εμείς  θεωρούμε πως το θέμα δεν μπορεί να λυθεί πλέον από εξηγήσεις χωρίς παραστατικά σε ένα δημοτικό συμβούλιο αλλά πρέπει να οδηγηθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη γιατί προφανώς και δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή κακοδιαχείρηση αλλά για ένα διαρκές σκάνδαλο που στοίχισε εκατομμύρια χαμένα που ουδείς γνωρίζει που πήγαν. 

Ας τολμήσει ο νέος δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης αφού προφανώς και η φθορά από μια τέτοια ενέργεια θα είναι για τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο τεράστια και μάλλον "καταδικαστική" για τις όποιες ενδεχομένως μελλοντικές του φιλοδοξίες. Μπορεί και ο ίδιος να έχει τις ευθύνες του ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών της προηγούμενης διοίκησης αλλά και μόνο που θα τολμήσει να ανοίξει ΔΗΜΟΣΙΑ αυτή την συζήτηση θα εκθέσει όλους τους προηγούμενους που απλώς μας έλεγαν πως είναι μια χρήσιμη δομή. Για ποιους θα αποδειχθεί εάν και εφόσον το θέμα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. 

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε για ΕΥΩΝΥΜΟ Α.Ε αλλά για χίλιους  μαζί! 

Γιατί προφανώς και η εταιρία ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΑΕ απασχολούσε προσωπικό, είχε πολλούς εργαζομένους ώστε να δικαιολογείται εν μέρει η κακοδιαχείρηση που ουδείς αμφιβάλει πως έγινε ,  ενώ  εδώ έχουμε να κάνουμε με περίπτωση πιο σοβαρή αφού πρέπει επιτέλους να μάθουν οι δημότες μας που πήγαν τα εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν διαχρονικά σε μια δομή που όπως λειτουργεί ελάχιστα έχει προσφέρει στην πόλη μας. 

Για να δούμε λοιπόν τώρα που βρέθηκε μια κεντροδεξιά παράταξη να θέσει το θέμα , και να κάνει τις ερωτήσεις πως θα αντιδράσουν η διοίκηση Γιώργου Χατζηδάκη αλλά και οι λοιπές δημοτικές παρατάξεις που με την ΑΝΟΧΗ τους φτάσαμε εν έτη 2020 να αναζητούμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. 

Να μάθουμε επιτέλους ποιους εξυπηρετεί η δομή, και σε ποιες τσέπες πήγαιναν τα χρήματα της ετήσιας χρηματοδότησης της δομής . 

Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Μουσείου Εθνικής Αντίστασης είναι ο εκάστοτε δήμαρχος επομένως Γιώργο Χατζηδάκη επειδή αύριο και σένα κάποιος θα κυνηγήσει στείλε το θέμα στη Δικαιοσύνη να τελειώνουμε. 

Τι να άλλωστε όταν το ασανσέρ της δομής έχει αγοραστεί πέντε φορές καινούργιο με "συντηρήσεις" που στοίχιζαν ποσά που δεν μπορεί να δικαιολογήσει ΟΥΔΕΙΣ εκτός και περνάει τους δημότες για ιθαγενείς. 

Και βέβαια μια απλή βόλτα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ καταδεικνύει και στον πλέον αδαή πως είναι αδύνατον να έχουν πέσει τόσα πολλά χρήματα σε αυτό το χρέπι που αποκαλούν Μουσείο! 

Δείτε μεριά ποσά που μοίραζε ο Βασίλης Βαλασόπουλος κάνοντας κλικ στα παρακάτω λινκ 







Ακολουθεί  ανάρτηση με τις δικές μας αναφορές τα τελευταία 7 χρόνια για το Μουσείο που προφανώς απαντήθηκαν με το γενικόλογο προσφέρει έργο του Μουσείο . 

Πόσο έχει στοιχίσει το ασανσέρ του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης ; 

Σε ποιον άραγε αφού ουδείς Ηλιουπολίτης συμφωνούσε με τις τεράστιες επιχορηγήσεις που έπαιρνε εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους που πρέπει μάλλον να εξηγήσουν ποιο το δικό τους όφελος από αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που στοίχισε εκατομμύρια ευρώ για τον δήμο μας τα χρόνια λειτουργίας της δομής. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: