ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τότε ήταν όλοι στο πλευρό του σήμερα στην πόλη μας έχουμε δύο κεντροδεξιές παρατάξεις και πολλούς πρώην συναγωνιστές να συνεργούν με την διοίκηση Χατζηδάκη

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Τότε ήταν όλοι στο πλευρό του σήμερα στην πόλη μας έχουμε δύο κεντροδεξιές παρατάξεις και πολλούς πρώην συναγωνιστές να συνεργούν με την διοίκηση Χατζηδάκη


Μια ωραία φωτογραφία δημοσιεύουμε και σήμερα στην προσπάθειά μας να καταδείξουμε την αναγκαιότητα να ενωθούν όλες οι "τάσεις" της κεντροδεξιάς στην πόλη μας σε μια ΕΝΙΑΙΑ δημοτική παράταξη.



Η Νέα Δημοτική Κίνηση του Γιάννη Αναγνώστου πέτυχε το 2006 να κερδίσει τις δημοτικές εκλογές προφανώς γιατί δίπλα του ήταν όλοι. Τάσος Ευσταθίου, Παρασκευάς Γιαννόπουλος , Γαβριήλ Αραμπατζής , Μπάμπης Κολιοφώτης, είχαν και τον αείμνηστο Γιώργο Φύτρο με τα "Δημοτικά Νέα" (έφυγε πρόωρα από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2006) . είχαν τον λογιστή τον κ. Παπανικολάου είχαν πολλούς και κυρίως ήταν ενωμένοι. Στη φωτογραφία διακρίνουμε και τον Τάσο Κωνσταντέα που είχε κατέβει μία φορά και για υποψήφιος δήμαρχος και βρήκε "αντάρτη" τον Κωνσταντίνο Δελλαπόρτα. 

Στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοτικής Κίνησης το 2010 βλέπω τα ονόματα του Παναγιώτη Κόκλα, του Γιώργου Αγαδάκου, του Τάσου Ευσταθίου, του Γαβριήλ Αραμπατζή, του Νίκου Χριστοδουλάκη, του Χαράλαμπου Κολιοφώτη, του Γιάννη Μπότου, του Μιχάλη Κουρή , του Αλέξανδρου Αμουργιανού και του Παρασκευά Γιαννόπουλου.

Άρα κατεβαίνουν και χάνουν όλοι και κάπου εδώ λόγω της συμμετοχής του φίλου Λάμπρου Ξύνα στο ψηφοδέλτιο γνωρίζω και εγώ τον Γιάννη Αναγνώστου. Τον έχω ψηφίσει ως δεξιός το 2006 (πάντα ψήφιζα τους δεξιούς άρα έχω ψηφίσει εκτός από εκείνον και τους Τάσο Κωνσταντέα , Τάσο Ευσταθίου και Γαβριήλ Αραμπατζή ) αλλά προφανώς και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την διοίκηση 2006-2010. Για λόγους κομματικής πειθαρχίας τον ψηφίζω και το 2010 χωρίς βέβαια να μην επισημάνω το γεγονός πως στην παράταξη αυτή υπήρχαν πρόσωπα και από άλλους πολιτικούς χώρους.

Θεμιτό για όσους θεωρούν πως η πολιτική θέλει συγκλίσεις αρνητικό για όσους θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα προς μια διαφορετική κατεύθυνση και να δούμε μεταρρυθμίσεις και στο δήμο μας και όχι νέα πρόσωπα στις καρέκλες που αποφασίζουν για το μέλλον μας.

Σε κανένα βασικό θέμα δεν συμφωνούσα με τις απόψεις όλων των κεντροδεξιών παρατάξεων που έχουν παρελάσει από την πόλη από τη μεταπολίτευση έως και σήμερα.

Δημόσια Περιουσία, Λειτουργία του Δήμου, αξιοποίηση του Υμηττού, ΝΠΔΔ που αποτελούν εστίες διαφθοράς και πολλά άλλα. Ακόμα και με τον μακαρίτη τον Δημήτρη Παρρά που είχε δηλώσει ΔΗΜΟΣΙΑ πως είναι υπέρ των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) διαφωνούσα σε πολλά και στις ΣΔΙΤ αφού ή δίνεις την δομή και γλιτώνεις εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο (πάνω από 9 εκ. μας στοιχίζει ο τομέας της καθαριότητας) ή το αφήνεις καλύτερα γιατί οι ΣΔΙΤ στην ουσία όπως λειτουργούν αυξάνουν το κόστος και δημιουργούν κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα.

Κάτι που φαίνεται και στο δήμο μας όπου υπάρχουν αλλά το κόστος παραμένει ΥΨΗΛΟ και τα λεφτά τρώγονται αφού κάθε έργο στην ουσία είναι και μια ΜΙΖΑ ! 

Ο αείμνηστος Παρράς μας "έφυγε" πρόωρα και έτσι στις τελευταίες εκλογές δεν προλάβαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Συνένωση δεν θα είχαμε αλλά ακόμα και εάν αυτή είχε επιτευχθεί πολύ φοβάμαι πως δεν έμαθαν τίποτα από τα λάθη της περιόδου 2006-2010 και πως νέοι Χριστοδουλακηδες θα φιγουράριζαν σε θέσεις "κλειδιά" για να κάνουν και πάλι την διοίκηση να αποτύχει.

Βέβαια για μένα όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της περιόδου 2006-2010 έχουν ευθύνες αφού προφανώς και όποιος ΔΙΑΦΩΝΕΙ παραιτείται και λέει τις διαφωνίες του ΔΗΜΟΣΙΑ. 

Στο σήμερα λοιπόν και επειδή εγώ θα εξακολουθώ να γράφω τις ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ μου και με τις κεντροδεξιές παρατάξεις τους καλώ (μάταιος κόπος)  να διαφοροποιηθούν από τις επιλογές της αριστεράς γιατί το άγαλμα που έστησαν στον Δ. Κιντή θα τους κρατήσει εκτός διοίκησης για τα επόμενα 50 χρόνια. 

Γιατί ουδείς υπερασπιστής της Αστικής μας Δημοκρατίας δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε όσους θαυμάζουν δηλωμένους οπαδούς της πιο στυγνής δικτατορίας στον κόσμο, δηλαδή του κομμουνισμού.

Γιατί σε ένα κόσμο που κινείται όλο και πιο ΔΕΞΙΑ φυσικά και η σημερινή ηγεσία της ΝΔ θα έχει πρόβλημα να πείσει την ήδη διαμορφωμένη κοινή γνώμη για την αλληλεγγύη που πρέπει να δείξουμε στους πρόσφυγες , για τα καλά της Ε.Ε τώρα που αποχώρησε η Μεγάλη Βρετανία , για την ανάγκη να μειωθεί ο κρατικός φορέας εις βάρος έστω για μια φορά του ιδιωτικού και για πολλά άλλα που έχουν εδώ και δύο δεκαετίες εφαρμοστεί σε κράτη που έχουν ακόμα ισχυρές οικονομίες.

Μια  διεθνή οικονομική κρίση που είναι προ των πυλών προφανώς και θα οδηγήσει σε περισσότερο φιλελευθεροποίηση της οικονομίας παγκοσμίως γιατί όσοι ήταν κρατιστές καταδίκασαν τα κράτη τους σε πείνα, φτώχεια και δυστυχία.

Κάποιοι αναγνώστες μας, μας αναφέρουν πως η ΝΔ άλλαξε λες και εμείς δεν το βλέπουμε. Η ήττα της έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποχωρήσει και η ΝΔ θα ξαναβρεί όπως πάντα τον βηματισμό της.

Άλλωστε την έχουμε ξαναπάθει με τον αείμνηστο  Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που για να γίνει πρωθυπουργός 3 χρόνια η παράταξη έμεινε εκτός Εξουσίας για 10! Τα "επιτεύγματα" της δικής του διακυβέρνησης προφανώς και δεν εκτιμήθηκαν από τους πολλούς που ακόμα και σήμερα έχουν αρνητική άποψη για την κυβέρνησή του.

Δεν ανησυχώ για τις Ιδέες μου και προφανώς μόνο οι αριστεροί και κάποιοι ψοφοδεξιοί δεν βλέπουν πως όλος ο κόσμος κινείται προς τα ΔΕΞΙΑ . Τόσο δεξιά που ουδείς είχε φανταστεί τις δεκαετίες του 1970 και του 1980. Και δυστυχώς κινείται όχι για να ευημερήσει αλλά πλέον για να ΣΩΘΕΙ από μια λαίλαπα που προσπαθεί να διαλύσει τα ΕΘΝΗ άρα και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ! 

Όσο για την τάχα αριστερή μας πόλη η αγανάκτηση των πολλών είναι τόσο μεγάλη που θα ψήφιζαν για δήμαρχο κάποιον που οι τάχα "ακραίες" απόψεις θα ήταν για αυτό απλά η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. 

Μια "αριστερή" πόλη που έδινε 49% ποσοστό την πρώτη Κυριακή στο δοτό δήμαρχο της Χούντας Κωνσταντίνο Δελλαπόρτα και που στις τελευταίες εκλογές έδωσε ένα 8% σε σχηματισμούς στα δεξιά της ΝΔ!

Συνεχίζοντας να ασκούν αντιπολίτευση με συνταγές της ΚΝΕ προφανώς και στρώνουν το δρόμο για να εξασφαλίσει ο Γιώργος Χατζηδάκης και την επόμενη τετραετία. Ήδη η εκδήλωση του ΕΝΑΚ στο αναψυκτήριο πριν δύο μέρες έδειξε πως η παράταξη του δημάρχου ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ δεν έχουν λόγους να διασπαστούν αφού υπάρχουν θέσεις και καρέκλες για όλους και η εικόνα της κεντροδεξιάς στην πόλη μας είναι τραγική.

Δεν θα αναφερθώ καν στην παρουσία της μία από τις δύο κεντροδεξιές παρατάξεις στα δημοτικά συμβούλια γιατί το βίντεο της τελευταίας συνεδρίασης είναι χαρακτηριστικό για το τι ακριβώς πρεσβεύουν.

Εάν λοιπόν θέλουν να έχουν τύχη για αυτούς το 2023 ας ενωθούν και ας αποφασίσουν τελικά σε τι πιστεύουν . Γιατί για εμάς εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Δεν μπορείς να είσαι παράλληλα και με τον Βελουχιώτη και με τον  Ζέρβα. Και εάν είσαι με τον δεύτερο δεν στήνει άγαλμα σε αυτόν που θεωρεί ήρωα τον πρώτο. Αυτόν δηλαδή που ήθελε να επιβάλλει δια της βίας τυραννία στη χώρα μας και που σκότωσε συνέλληνες για να μας κάνει όλους ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ και ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ!

Ας μείνουμε τουλάχιστον το δεύτερο και ας μπορούμε να γράφουμε τις απόψεις μας στην τελευταία Σοβιετία της Ε.Ε! που κατέρρευσε επειδή λειτουργούσε με δανεικά που νόμιζε πως θα ήταν και αγύριστα.


Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: