ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Παράταση "ζωής" για μερικούς μήνες - Αφού η πόλη θα μείνει χωρίς δεξιό μέσο

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Παράταση "ζωής" για μερικούς μήνες - Αφού η πόλη θα μείνει χωρίς δεξιό μέσο


Αρχές του 2020 είχαμε προγραμματίσει να καταστήσουμε αυτό εδώ το ιστολόγιο σχεδόν ανενεργό με 250 αναρτήσεις το έτος

Οι λόγοι πολλοί και κυρίως επειδή ο χρόνος που καταναλώναμε υπερβολικός για πράγματα χωρίς καμία αξία για εμάς. Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής και για μένα αυτή η πόλη μπορεί να είναι ο τόπος που γεννήθηκα και μεγάλωσα αλλά δεν είμαι όσο τοπικιστής υπήρξα  τα προηγούμενα χρόνια. 

Βλέπω δηλαδή πως εκτός από την Γλυφάδα που ήταν πάντα ο αγαπημένος μου προορισμός πως υπάρχουν δεκάδες άλλοι δήμοι που υπερτερούν σε πολλά θέματα. 

Μάλιστα το κυκλοφοριακό που τραβάει η πόλη το πρωί και που έχω γράψει και θα ξαναγράψω πάλι είναι τόσο έντονο που με κάνει να πάρω όχι τα βουνά αλλά τις θάλασσες εάν και καταχείμωνο. Με 93 λοιπόν αναρτήσεις μέσα στον Ιανουάριο και 22 αναρτήσεις μέχρι τώρα μέσα στο Φεβρουάριο προφανώς και τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες θα είμαστε το ίδιο ενεργοί και ακόμα καλύτερα από πέρυσι τέτοια εποχή. 

Το νέο δεξιό site της πόλης πήγε για άλλες οικολογικές πολιτείες πάει καλά και προφανώς όσοι το έχετε επισκεφθεί ακόμα αναρωτιέστε πως πάντρεψε την οικολογία με τη ΝΔ και τις επενδύσεις. 

Μια χαρά είναι αλλά κάπου στην πορεία ξέχασαν το δεξιό το έκαναν ουδέτερο και καθάρισαν. Ούτε σε Ζέρβα πλέον πιστεύουν και θα πίστευαν ακόμα και στον Άρη εάν εκτός από την Τράπεζα Πειραιώς τους στήριζε οικονομικά και κανένα Σοβιέτ! 

Έτσι είναι η ζωή άλλωστε συμβαίνει παντού και στα μεγάλα ΜΜΕ και προφανώς ουδείς θέλει να έχει Ιδέες και Αξίες εάν δεν έχει εξασφαλίσει τα προς το ζην. Μερικά "κορόϊδα" θέλουν και φυσικά το τέλος τους είναι προκαθορισμένο. 

Πάντως και μετά τους τρεις με τέσσερις μήνες 20 -30 αναρτήσεις τον μήνα θα έχουμε εκτός και γίνει το όνειρό μας πραγματικότητα και αλλάξουμε τόπο διαμονής. Τότε θα ασχολούμαστε με τον δήμο μας και όχι προφανώς με κάποιον τον οποίο δεν θα ζούμε γιατί κακά τα ψέματα για χρόνια ολόκληρα η Ηλιούπολη ήταν για εμάς ο ύπνος για μια κουραστική μέρα που είχε 12ωρη καθημερινή εργασία με 4 ρεπό τον μήνα και αυτά όχι πάντα. 

Η οικονομική κρίση άλλαξε αυτό μας έδωσε περισσότερο χρόνο αλλά παράλληλα μας έκανε περισσότερο "σκληρούς" με ό,τι μας οδήγησε στη χρεοκοπία της χώρας και την ανατροπή της καθημερινότητάς μας. 

Εύκολα καταλάβαμε πολλά που δεν τους δίναμε και ιδιαίτερη σημασία θεωρώντας πως είναι ασήμαντα ενώ καθόριζαν τις ζωές μας. 

Ο χρόνος κυλάει δεν υπάρχει πολύς και φυσικά οι αγωνίες όλων σας είναι σεβαστές από εμάς απλώς διαφωνούμε.Δεν μας αρέσει να γκρινιάζουμε για πράγματα που δεν θα αλλάξουν και κυρίως δεν θεωρούμε πως η  όποια αλλαγή έχει αξία εάν δεν γίνει στην ώρα της. 

Και η ώρα αυτή έχει παρέλθει για πολλούς όσο και εάν δεν το καταλαβαίνουν οι ίδιοι. Καθορίζοντας λοιπόν τον δικό μας χρόνο δεν θέλουμε να σας τάξουμε από εδώ και εμπρός απολύτως τίποτα. 

Δεν έχουμε δυνάμεις για όσους δεν καταλαβαίνουν σεβόμαστε κάθε άποψη  και κυρίως παλεύουμε για το δικαίωμα του κάθε πολίτη να λέει ελεύθερα την άποψή του. 

Δεν αποφασίζουμε εμείς για τις ζωές σας , δεν σχεδιάζουμε εμείς το μέλλον σας και προφανώς δεν είμαστε από αυτούς που θα σας πουν πως τα δύσκολα πέρασαν. 

Για τους περισσότερους είναι μπροστά για τους λίγους τυχερούς που "καθάρισαν" τους ευχόμαστε να μην χάνουν το χρόνο τους για μικρότητες , να μην μπλέκουν σε ατέρμονες συζητήσεις χωρίς ουσία και να πετύχουν αποφεύγοντας να διαβάζουν θέματα που δεν τους αφορούν. 

Γιατί διαφωνώντας και με την παράταξή μας δεν μπορεί να ασκείς πολιτική χωρίς να έχεις ως γνώμονα σου τους πολλούς . Και φυσικά για όσους στην οδό Πειραιώς δεν το έχουν καταλάβει ή νομοθετείς για τον κόσμο ή για τους Τραπεζίτες μέση οδός να μείνουν ευχαριστημένοι και οι δυο δεν υπάρχει. 

Όπως δεν υπάρχει και να θαυμάζεις τον Ίωνα Δραγούμη αλλά παράλληλα να τιμάς τον Ελευθέριο Βενιζέλο . Αυτά αλλού εδώ είναι ατυχώς για όσους μας "ανέχονται" ιστολόγιο ΑΠΟΨΗΣ που δεν μπορεί να υιοθετεί αμάσητα όσα εύηχα ανακοινώνει η κυβέρνηση για τους μετανάστες και πρόσφυγες που τελικά δεν τους έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά τους στέλνει πακέτο η Τουρκία για να εκβιάσει όχι μόνο εμάς αλλά και την Ε.Ε που εάν τους θέλει πρέπει και να τους διαμοιράσει στα κράτη μέλη της και να μη ζητάει από ένα κράτος παρία όπως η Τουρκία να τους "φιλοξενεί" δίνοντάς της ψίχουλα και μια αόριστη ψεύτικη υπόσχεση πως κάποτε η Τουρκία θα γίνει μέλος της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας που ανάγκασε τους Βρετανούς να της γυρίσουν την πλάτη.

Ο Θεός να ευλογεί λοιπόν την Αμερική και τους συμμάχους της να συμπληρώσουμε εμείς αλλά για όλους τους άλλους που δεν ξέρουν ακόμα με ποιον είναι μάλλον ο Θεός δεν έχει κάτι να τους δώσει! 

Ούτε καν την ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ! 

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: