ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Ωραίο το σχόλιο του αναγνώστη μας για τις Αγορές Καταναλωτών μας δίνει αφορμή να συνεχίσουμε γιατί δεν έγιναν ακόμα οι περιβόητες Farmers Markets

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Ωραίο το σχόλιο του αναγνώστη μας για τις Αγορές Καταναλωτών μας δίνει αφορμή να συνεχίσουμε γιατί δεν έγιναν ακόμα οι περιβόητες Farmers Markets


Farmers Markets προσπαθεί να στήσει και η νέα κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ανατιμήσεων και να δώσει αποφασιστικό χτύπημα σε όσους εξακολουθούν και πουλάνε τις πατάτες πάνω από 0,50 λεπτά του ευρώ.



Προφανώς και έχει ευθύνες και η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και αυτή επειδή δεν λέει ξεκάθαρα στους πολλούς για ποιους λόγους διατηρεί μεσάζοντες στην πώληση γεωργικών προϊόντων και γιατί δεν τους ακούει χρόνια τώρα έτσι ώστε να τους εξασφαλίσει καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους.

Δεν βλέπει ο αναγνώστης μας αυτές τις αγορές που φυσικά λειτουργούν έτσι όπως αναφέρει ο αρχικός τους σχεδιασμός τους μόνο στα χαρτιά εξαιτίας κυρίως της μη αποφασιστικότητας αιρετών της Αυτοδιοίκησης να τα βάλουν με αυτούς που έσπασαν τα μούτρα στην κυβέρνηση Σαμαρά όταν και προσπάθησε να δώσει οριστικό τέλος στη ΜΑΦΙΑ και τα ΜΟΝΩΠΟΛΙΑ Σοβιετικής έμπνευσης των λαϊκών αγορών κυρίως της Αττικής.

Γιατί εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα αυτοί ελέγχουν πολλούς παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και αυτοί είναι που θα αρχίσουν τις κινητοποιήσεις και τώρα που η μη δημιουργία των Farmers Markets θα στοιχίσει στην παρούσα κυβέρνηση (εάν το αμελήσει και πάλι) κάποια δισ. που προφανώς θα πρέπει να τα βρει από νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. 

Ακόμα και στις στρεβλές αγορές χωρίς μεσάζοντες που λειτούργησαν το προηγούμενο διάστημα προϊόντα  όπως το ελαιόλαδο  και οι πατάτες πωλούνταν σε τιμές χαμηλότερες ακόμα και από το lind όταν δημιουργηθούν στην κανονική τους μορφή που προβλέπει ημερήσια 24ωρη λειτουργία προφανώς και κάθε πολίτης θα αντιληφθεί πως για δεκαετίες πλήρωνε λεφτά που δεν έφταναν ποτέ στους παραγωγούς αλλά τα έπαιρναν οι μεσάζοντες και όχι μόνο αφού πάντα τα πολιτικά πρόσωπα έχουν όφελος και όχι μόνο ψηφοθηρικό από την ψήφο που δίνουν!

Και καλά κάνουν αλλά εδώ είμαστε εμείς για να αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα και να τους εκθέτουμε . Μάλιστα και η ίδια η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει προς την Περιφέρεια Αττικής πως πρέπει να βρεθεί δίαυλος επικοινωνίας με τους κατόχους αδειών λαϊκών αγορών έτσι ώστε να μην αναγκαστούν όσοι τους τάζουν την συνέχιση των μονοπωλίων τους να βρεθούν σε δύσκολη θέση.

Και επειδή στην Ελλάδα όπως και παγκοσμίως ουδείς καταλαβαίνει με την ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ θα αρχίσουν πάλι τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ για τις τιμές , την πληρωμή θέσεων πάγκων από τους παραγωγούς στους "κουμανταδόρους" και για πρώτη φορά θα αναδειχθεί και η εμπλοκή πολιτικών προσώπων για να καταλάβει και ο κάθε αφελής γιατί κλείνουν οι δρόμοι μπροστά από το σπίτι του μία φορά την εβδομάδα.

Μέχρι τότε και επειδή προφανώς και Αγορά Καταναλωτών θα γίνει και στον δήμο μας με τη συμμετοχή και του φορέα που τάχα απορρίφθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο περιμένουμε να δούμε πως θα δικαιολογήσουν την καθυστέρηση και πως μετά θα ψηφίσουν υπέρ της αγοράς όσοι πριν μερικές μέρες στο δημοτικό συμβούλιο θέλησαν όχι να προστατέψουν τους μικρομεσαίους από μία μηνιαία αγορά αλλά να αφαιρέσουν από όλους εμάς την δυνατότητα να έχουμε ακόμα μία επιλογή.

Με την ίδια λογική να κλείσουν και τα Super Market , τα καταστήματα ρούχων που πουλούν σε μισή τιμή από ότι οι επιχειρήσεις της πόλης και τα σουβλατζίδικα εκτός πόλης που πουλούν σε τιμές κρίσης και όχι πάνω από 2 ευρώ όπως τα περισσότερα καταστήματα της πόλης μας.

Να σταματήσει άμεσα και η επένδυση στο Ελληνικό γιατί προφανώς και δεν θα μείνει ούτε ένας πελάτης στην πόλη εάν τελικά προχωρήσει η συμφωνία και μέσα στον χώρο λειτουργήσει η μεγαλύτερη αλυσίδα OUTLET ρούχων που θα πουλάει τζιν παντελόνια γνωστών εταιριών στην τιμή των  10 ευρώ! 

Επειδή μάλιστα και εκεί θα ισχύουν οι γνωστές εκπτώσεις θα υπάρχουν και μέρες που κάποιος θα μπορεί να πάρει ένα τέτοιο παντελόνι με λιγότερα χρήματα.

Η ίδια εταιρία που λειτουργεί ήδη στη Ρουμανία πρόσφατα πούλησε γυαλιά ηλίου γνωστής Αμερικανικής Εταιρίας στην τιμή των 2 ευρώ το ζευγάρι το ξέρω από φίλο που δραστηριοποιείται εκεί από το 2014 και με ενημέρωσε σχετικά.

Βέβαια για όσους νομίζουν πως η γειτονική χώρα είναι φθηνή μια βόλτα στο Βουκουρέστι θα τους πείσει πως δεν είναι το κέντρο της πόλης όπου στα γεμάτα του καφέ έχουμε τιμές Αθήνας.

Ας το δουν από τώρα το θέμα και παλιότερα είχαμε καλέσει τις επιχειρήσεις της πόλης να δουν την νέα πραγματικότητα να δημιουργήσουν δικές τους μάρκες γιατί προφανώς και δεν έχουν καμία τύχη ως μεσάζοντες πολυεθνικών που δεν μπορούν να κάνουν καλές τιμές σε κάποιον που αγοράζει μερικά κομμάτια αλλά κάνουν σε αυτούς που αγοράζουν τόνους!

Πάντως το κακό είναι πως ότι γίνεται στις ΗΠΑ και είναι καλό έρχεται εδώ με καθυστέρηση 20ετίας. Ρωτήστε λοιπόν κάποιους που έχετε στις ΗΠΑ πόσο κάνει η βενζίνη εκεί , πόσο στοιχίζει το Ελληνικό Ελαιόλαδο στις αγορές τους και κυρίως πόσο κάνει η γνωστή φέτα ΔΩΔΩΝΗ στην δική τους αγορά! Κάντε την μετατροπή από δολάριο σε ευρώ κοιτάξτε και την μονοψήφια ανεργία που έχουν εκεί και αρχίστε να μαθαίνετε αμερικανικά γιατί με Μανιάτηδες η Ελλάδα δεν έχει μέλλον! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: