ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Προφανώς και κάποιοι δεν νιώθουν καλά με τα κουστούμια της Αστικής Δημοκρατίας που έχουν ενδυθεί για να σας παραπλανήσουν

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Προφανώς και κάποιοι δεν νιώθουν καλά με τα κουστούμια της Αστικής Δημοκρατίας που έχουν ενδυθεί για να σας παραπλανήσουν

"Δεν αναθέτουμε την επίλυση τους σε καμία διοίκηση καθώς ξέρουμε πολύ καλά τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Συμφέροντα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του λαού της Ηλιούπολης."

Η τελευταία παράγραφος από την ανακοίνωση της Μαχόμενης Ηλιούπολης που αναρτήθηκε στο ιστολόγιό τους στο διαδίκτυο είναι αποκαλυπτική του πως αντιλαμβάνεται αυτή η παράταξη την συμμετοχή της στις εκλογές και στο δημοτικό συμβούλιο. 

Προφανώς και πέρασε στα ψιλά αφού κάποιοι θεωρούν πως οι ΛΥΣΕΙΣ δίνονται από τον όχλο που κραυγάζει και όχι από τις νόμιμα εκλεγμένες διοικήσεις έστω και μειοψηφικές λόγω κυρίως του εκλογικού νόμου και όχι προφανώς επειδή δεν έχουν νομιμοποίηση από τους πολλούς. 

Άλλη μια αόριστη καταγγελία κατά της διοίκησης πως τάχα εξυπηρετεί συμφέροντα. Λες και η πολιτική δεν είναι καθαρά εξυπηρέτηση συμφερόντων. Των πολλών βέβαια στις Αστικές Δημοκρατίες και όχι των ολίγων και εκλεκτών του κόμματος. 

Και η διοίκηση αυτή προφανώς εάν θέλει να πετύχει πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της να μην ακούσει τις ανέφικτες λύσεις που προτείνει η μονίμως "επανασταστημένη" αριστερά και κυρίως να σταματήσει να συνδιαλέγεται με όλους αυτούς που δεν βλέπουν πως δεν είσαι ό,τι δηλώσεις αλλά ό,τι ψηφίζεις κάθε φορά. 

 Είδαμε λοιπόν και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο την προσπάθεια τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων των δύο κεντροδεξιών , της Λαϊκής Συσπείρωσης και του κ. Μανιάτη να εμποδίσουν την λειτουργία μίας ακόμα αγοράς στην πόλη. 

Το έωλο επιχείρημα της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ θα εκπέσει σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο όταν και άλλοι φορείς θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτή την αγορά καταναλωτών αφού προφανώς και η συμμετοχή μόνο μελών της διοικούσας παράταξης στον φορέα που θα έχει την ευθύνη για την αγορά χωρίς μεσάζοντες δεν είναι ηθικά αποδεκτή. Τα αστεία επιχειρήματα πως η αγορά αυτή χτυπάει τα συμφέροντα των τοπικών μας επιχειρήσεων ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ  ξεχνάνε να αναφέρουν  πως αυτά ήδη θίγονται από τις λαϊκές αγορές των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετούν οι τέσσερις αυτές παρατάξεις με την απόφασή τους να ψηφίσουν αρνητικά κατά της δημιουργίας μίας ακόμα αγοράς. 

Οι πολίτες προφανώς και είναι θετικοί σε κάθε νέα αγορά και δεν θέλουν την "προστασία" νταβατζήδων που δεν έχουν καταλάβει πως οι αγορές χωρίς μεσάζοντες είναι μια πραγματικότητα που μείωσε τις τιμές των προϊόντων κατά 50% στις ΗΠΑ την τελευταία 20ετία. 

Εκεί κυριαρχούν και είναι το μέλλον εδώ όσοι ακόμα θέλουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των λαϊκών αγορών αντιδρούν. 

Άρα προφανώς και η πολιτική είναι εξυπηρέτηση συμφερόντων συμφωνούμε με τον κ. Μανιάτη και επειδή δεν εξυπηρετεί  τα συμφέροντα των πολλών έχει αυτά τα χαμηλά ποσοστά. Το ξέρουμε πως δεν νιώθει καλά με τους κανόνες της Αστικής Δημοκρατίας αφού ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον οποίο ανήκει δεν την αποδέχεται ως το καλύτερο πολιτικό σύστημα. Μάλιστα κατά καιρούς μιλάει ανοιχτά για επαναστάσεις και κατηγορεί το ΚΚΕ πως τάχα τις καθυστερεί Αλλά ποιος ακριβώς θα επαναστατήσει το 1,5% του Ελληνικού Λαού εις βάρος του 98,5%; 

Αλλά εντάξει το να κατηγορείται μια νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση πως εξυπηρετεί συμφέροντα επειδή σε καπιταλιστικό καθεστώς θέλει να δημιουργήσει μια ακόμα αγορά για τους δημότες μας ε αυτό πάει πολύ. 

Οι Αγορές χωρίς μεσάζοντες θα ενισχυθούν τα επόμενα χρόνια αφού πρέπει να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας μας .  Θα ενισχυθούν και θεσμικά αφού θα υπάρξουν σχετικά κονδύλια της Ε.Ε που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εάν δεν προχωρήσει η δημιουργία τους όπως στο συμβαίνει ήδη σε όλα τα δυτικά κράτη.

Αρκετά έχασε η χώρα μας από τις λαϊκές αγορές και την λειτουργία τους ας αφήσουν τη διοίκηση του δήμου να προχωρήσει σε μια αγορά που παρόλο που στην Ελλάδα έχει σχεδιαστεί εν μέρη λάθος είναι σαφέστατα καλύτερη και πιο ωφέλιμη για τους πολλούς.

Οι αγορές αυτές είναι η απάντηση του καπιταλισμού στις Σοβιετικού τύπου λαϊκές αγορές και κακώς μπερδεύονται όσοι τις θεωρούν δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο δυτικόφιλος από τη ΝΔ οπότε εκεί πάμε πάσο. Εάν συμβαίνει βέβαια αυτό! 

 Οι αγορές αυτές άλλωστε παρά τις προσπάθειες του νέου Περιφερειάρχη Αττικής να τις σαμποτάρει (λογικό για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις)  θα προχωρήσουν γιατί πλέον όλοι έχουν καταλάβει την αναγκαιότητά τους. Άλλωστε είναι περίοδος που οι εκβιασμοί των κλειστών επαγγελμάτων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί αφού η χώρα αναγκαστικά θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που δεν θα αφήνουν περιθώρια στον κ. Μανιάτη και τους ομοίους του ζώντας σε μια καπιταλιστική κοινωνία να μας λένε για αποτυχία του καπιταλισμού . Όποιος δεν του αρέσει ας πάει να ζήσει στη Βόρεια Κορέα αρκετούς νέους χάσαμε στο Εξωτερικό για να μείνουν εδώ όσοι θεωρούν πως μπορούν να βάζουν εμπόδια στους πολλούς που θέλουμε περισσότερες επιλογές για τις αγορές μας. 

Εάν δεν είναι καλές οι τιμές θα το κρίνει ο καταναλωτής και όχι προφανώς η Σοβιετία. Όσο για τις δύο κεντροδεξιές παρατάξεις μάλλον θα παρασύρθηκαν από τον Πατούλη χωρίς οι ίδιοι να αντιλαμβάνονται προφανώς πως δεν μπορείς να δηλώνεις φιλελεύθερος και να διατηρείς Σοβιετίες! 

ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ Ή ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ - ΟΧΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ "ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ" ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ  

1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ

http://www.enallaktikos.gr/ar3512el_giati-oi-agores-agrotwn-xwris-mesazontes-kyriarxoyn-stis-ipa-kai-ston-kanada-toy-dr-stamati-sekliziwti.html?fbclid=IwAR0FsgKxL271-6IezWdkUZEEKudPuK4qF6ohcAlzuPZ3J6He0FOSkT0qvZM

ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΙΣΤΑΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ (ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ).

ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΤ'ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΩΝ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΩΝ.

ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΛΟΠΟΝ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΣΤΗΣΟΥΝ ΟΧΙ.

4. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αποκλειστικοί κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή όσων το κύριο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα προέρχεται από αγροτική δραστηριότητα (εγγεγραμμένοι σε μητρώα παραγωγών)

5.Η είσοδος δεν είναι ελεύθερη σε όλους τους παραγωγούς, παρά μόνον σε όσους πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που ορίζουν το σχετικό θεσμικό πλαίσιο και οι κανόνες λειτουργίας (π.χ. Προέλευση προϊόντος, Πιστοποίηση βιολογικής, Αριθμός Μητρώου Αγρότη, ΑΦΜ, Ταμειακή μηχανή, κλπ, είναι μερικές από τις προϋποθέσεις).

6. Η καλλιεργητική δραστηριότητα των δικαιούχων αγροτών και η παραγωγή των προϊόντων τους λαμβάνουν χώρα μέσα στα γεωγραφικά όρια της περιοχής (Δήμος ή Αντιπεριφέρεια) την οποία η κάθε οργανωμένη «Αγορά Παραγωγού» καλείται να εξυπηρετεί.

8. Λειτουργούν κάτω από κατάλληλο για τον σκοπό και «ανεξάρτητο» θεσμικό καθεστώς. Απαιτείται Ειδικό Νομικό Πλαίσιο διϋπουργικού χαρακτήρα (ΥΠΑΑΤ, Υπ. Ανάπτυξης & Εμπορίου, ΥΠΕΚΑ και Υπ. Υγείας) βάσει του οποίου σαφώς θα διαφοροποιείται ο ρόλος και ο σκοπός τους από τις γνωστές Λαϊκές αγορές των οποίων τον Διοικητικό και Εποπτικό έλεγχο τον ασκούν οι Οργανισμοί των Λαϊκών Αγορών και τα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανισμών.

13.Οι «Αγορές Παραγωγού» παραμένουν ανοικτές σε καθημερινή βάση σε αντίθεση με τις λαϊκές αγορές οι οποίες λειτουργούν μια φορά την εβδομάδα σε μη μόνιμους χώρους, προκαλούν σωρεία περιβαλλοντικών προβλημάτων σε πολλαπλάσιο αστικό χώρο από όσον χρειάζονται, είναι συνεχώς μετακινούμενες όπως δυστυχώς ορίζουν οι κατά τόπους δημοτικές αρχές και με τις ανάλογες χρεώσεις, ιδιαίτερα εξοντωτικές. ‘Είναι γνωστό ότι διάφορες «δημοτικές χρεώσεις και τέλη» μετακυλίονται τελικά στις τιμές καταναλωτή, αλλοιώνοντας την όλη «φιλοσοφία» περί των «φθηνότερων αγαθών».